Přejít na obsah

voda u ventilátoru topení


Onicek

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám dotaz ohledně vniknutí vody k ventilátoru topení u octávie I 1.9 TDI.

Situace vznikla nejspíš tak, že v prostoru mezi motorem a palubkou pod sklem je prostor kam při dešti (v myčce) stýká voda. Ta mě nastoupala a přes filtr natekla k ventilátoru u spolujezdce, to sem vyřešil demontáží kastlíku a ventilátoru, otázka je jak tu vodu z toho prostoru pod sklem dostat? jestli tam sou náký odtokový kanálky který sou ucpaný popřípadě jak na ně? Snad stím má někdo zkušenost, a díky za rady:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj všem,mam jedničkovou voktu a chci se zeptat,jestli někdo nemáte zkušenosti s vodou ve ventilátoru topení?je to climatronic..  odtokový kanálky pod torpédem jsou čistý,ten plast co je v něm filtr jsem vyndal a podsilikonoval,ale když jsem v myčce nebo prudce prší,tak voda kape na nohy a v zimě vrtulka chrastí protože se tam dělá led :/ a horší je že ten molitan v tom už slušně smrdí zatuchlinou tudiž když zapnu klimu nebo topení tak to smrdí jak klasickej vysavač co máte doma :/ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zhod odkladaci kastlik pred spolujazdcom (5 srob - 3 dnu, 2 zo spodu, bacha na konektor osvetlenia z lava) a uvidis motor ventilacie.  na spodku toho motoru su dva 6mm sroby ktore drzia misku a motor na mieste. odpoj dalsie 2 kable a odhackni hnedy kabel zo zapadky v lavo. odsrobuj tie sroby a opatrne odober motor. vysuva sa smerom dole. v tychto miestach sa velmi dobre pozri ci vsetky tesnenia vyzeraju OK a ci vsetko tesni OK. toto je podla mna jediny bod, kadial by ti tam mohlo tiect. pokial mas pod torpedom dobre osadeny filter a nie je tam vyhryzena diera, tak uz neviem kadial inakadial by mohlo.

 

mal som to pred par dnami rozobrate koli cisteniu vyparniku a je fakt ze pokial je to blbo poskladane, tak to upevnis, ale je tam diera.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

mne sa to stalo pred tydnom... upchaty odkvap pod torpedom...takze otvorit kapotu,dat dole stierace,dat dole torpeda (pozor na gumy co su v celnom,opatrne lebo prasknes celne alebo potrhas gumu na torpede)..toto das vonku a na jednej aj druhej strane z vnutra na boku je diera na odkvap vody..vycistit..zalozit spät a hotovo.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

skusal si na to nastriekat cistic? mam dobru skusenost s BG Frigi-Clean v kombinacii s BG Frigi-Fresh.

 

Rozobral som to, nastriekal fest ze velku davku, rychlo zmontoval spat a zaroven som tu penu natlacil aj do vyduchov vzduchu. nechal par desiatok minut posobit. nastartoval som a zapol vnutorny okruh pricom som este vystriekal do priestoru motora ten Fresh. zavrel auto a nechal 3/4 hodky vrcat a fucat. Potom vyvetrat.

 

Malo by sa to nechat posobit dokym citit chemicky zapach. Ja som bol vsak tlaceny casom tak som to trochu urychlil a potom som cuchal chemiu v aute este asi 3 dni kym sa to uplne nedostalo zo systemu.

 

Odvtedy nemam problem ani smrad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím pánové...

 

Mám jeden hodně veliký problém a to je ten, že jsem byl na myčce a nevěděl jsem že mám zacpaný kanálky a všechna voda zhruba asi 1,5l vody se dostala přes pylový filtr do motorku topení a taky přes ofuky do auta skoro vše do těch co foukají na nohy, auto normálně jede jsem na garáži odstaven v teple...

 

Otázka zní: Jak se na ten motorek dostanu?A může mi něco vyhořet nebo se spálit?Auto mi běželo normálně asi 20 minut jízda v pohodě, ale jak tu vodu z topení dostat?Přece jenom topit je třeba :D....

 

Moc všem děkuji.... ;)

 

 

EDIT:

 

post-57881-0-62071200-1391200530.jpg

Ten odpor nebo co to je, byl plný vody když ho vysuším pojede?

Editováno: , autor: Wojnar
EDIT-uj příspěvky!!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Sice zrejme trochu neskoro, ale mohol to byt aj prasknuty radiator a smrdela chladiaca kvapalina...mne sa stalo nieco podobne, jeden pekny suchy den som zbadal, ze na podlahu spolujazca vytieklo par kvapiek vody, neprikladal som tomu extra vyznam az kym som si nevsimol neustale rosiace sa celne sklo akoby mastnym filmom...nakolko mam velmi zly cuch tak smrad chladiacej kvapaliny som nepostrehol, po upozorneni znamym som si to dal hned dokopy...udajne na octaviach dost casty problem...nastastie som auto predal este pred vymenou, kedze kvoli radiatoru treba udajne rozobrat pol palubky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...