Publikováno Únor 24, 201114 r Zdravím všechny,už se někomu podařilo získat nabízený vůz Škoda Octavia LPG? Ja si předělal Skoda 105 S na LPG,pak po skonceni záruky Felicii 1.3MPI a rozhodl se pro novou Octavii,nechci do ní vrtat,tak se snažím zakoupit už druhý rok Skoda Octavia LPG 1.6 MPI co to je na internetu v nabídce.Nejprve to žádný dealer nechtěl objednat,že to nebude servisovat. Po roce a půl to objednal nějaký pochybný dealer v Kralupech,který po 5 měsících nedodal vůz a vrátil zálohu.Ted jsem zkusil objednat od velkeho a seriozniho dealera ,ale prisla odpoved,ze termin dodani je v nedohlednu,pac Skoda nebere objednavky.Bilance je,ze za 19 mesicu prestoze ten vuz enormne chci,mam penize a mohu zaplati hotove ihned,tak se me ho nepodarilo zakoupit.Neni to jen lziva reklama?
Únor 24, 201114 r Odkud jsi? Kup si ji bez plynu, já ti ho tam namontuji a pokud budeš dodržovat pravidelné servisní prohlídky na LPG, dám ti záruku i na motor a dotčené části použitím LPG...... Upraveno Únor 25, 201114 r od colins gramatic. chyby a preklepy
Únor 24, 201114 r Autor Jsem z Příbrami,ale ted nemohu stejne delat nic.Mam zalohu 10% u dealera tak čekám.Uz jsem musel poinvestovat vše co bylo třeba do Felicie,tak mě nic netlačí.Dodatečnou přestavbu mám jako z možností,spís jsem si chtěl ted šahnout na fabrické LPG bez nutnosti přestavby.Navic 1.6 MPI už se neprodává,leda že dělate přestavby i na TSI . Upraveno Únor 25, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Únor 24, 201114 r Koukni na Havex auto,tam je jedna funglovka 1.6 ambiente s plynem myslim přimo z vyroby a vypada pěkně,ale jinak co se tyče škoda servisu a LPG tak to mu fakt moc nerozumi takže je to na tobě jak se nakonec rozhodneš
Únor 25, 201114 r Já ti docela fandím a doufám, že dostaneš tu origo zástavbu, byl by si jediný co je zde na fóru a měl postřehy o koupi, provozu a údržbě. Zvlášť ten origo servis by mě zajímal.
Únor 25, 201114 r TSI se zatím nedělají, alespoň rozumná firma ne, co mám dealery kolem, za rok neprodali jedinou(taky cena začínající na 420 000,- není zajímavá), já za tu dobu předělal skoro 60 1.6 tek hned po prodeji nebo i během záruky, bohužel servisy nemají někdy ani tušení co s tím, prostě nám těch 15 let praxe nikdo nevezme...
Únor 25, 201114 r tak tak, proto si myslím že i ti prodejci s tím dělají takové ofrky, že to není dohromady kde fundovaně servisovat.
Únor 26, 201114 r Autor Já ti docela fandím a doufám, že dostaneš tu origo zástavbu, byl by si jediný co je zde na fóru a měl postřehy o koupi, provozu a údržbě. Zvlášť ten origo servis by mě zajímal. Tak me to zajima i celkove.Za ty leta jsem financne zesilil na tolik,ze bych mohl jezdit na benzin ci naftu.Nicmene jsem dusi Skodovkar a LPG pouzivam jiz 17 let ve dvou autech. (Skoda 105S BRC tehda delano v Jinonicich u Strakonic,nikde jinde to nebylo,pak Skoda Felicia 1.3MPI Lovtech co mam doted ). Tak ted chci original fabricky,at to mohu srovnavat. Udajne z fabriky to ma mit jiny material pro ventily a sedla ventilu nez standartni 1.6 MPI,pak drzaky zarizeni LPG jsou nejprve navareny na karoserii a teprve pak je to cele ponorene do antikorozni ochrany a vyvod plneni neni vyveden do narazniku,ale skryt vedle plneni benzinu.Nicmene je k tomu adapter,ktery se musi pred kazdoym tankovanim nasroubovat.Jake je tam zarizeni zatim nevim,jen to,ze nadrz je v miste rezervy. Mám objednanou Škodu Octavii Primu 1.6MPI LPG v černé barve. Tak jsem zvedav.Jeden mensi problem je,ze Skoda Auto mela objednavky na Octavie LPG jen za leden na 600 kusů z Nemecka a Italie a tak prestala brat dalsi objednavky,pac jeji dodavatel LPG zarizeni nestiha vyrabet potrebne komponenty. (Hadam nejaky garazovy LPG dodavatel a kdyz se na nej obratili chceme 1000 kc nadrzi atd. tak ho ranila mrtvice).Nekdo tezce podcenil pruzkum trhu,selhalo planovani ve Skode.Zarizeni LPG muzeme povazovat za special,takze mam cekaci dobu 10 týdnu a možností prodloužení na dalších 12 týdnu.Cili budu cekat 22 týdnu zda jí získam.Uz jsem nainvestoval vse co bylo treba do Felicie,tak me je to jedno (nove brzdy,kotouce,nadrz,revize plynu,dalnicni znamka na tento rok,nove pneu 5x,novy olej,filtr,a v pondeli jeste STK a emise.Jinak az prijde Octavie ,Felicie bude na prodej,kdyby mel nekdo zajem.
Únor 26, 201114 r Autor TSI se zatím nedělají, alespoň rozumná firma ne, co mám dealery kolem, za rok neprodali jedinou(taky cena začínající na 420 000,- není zajímavá), já za tu dobu předělal skoro 60 1.6 tek hned po prodeji nebo i během záruky, bohužel servisy nemají někdy ani tušení co s tím, prostě nám těch 15 let praxe nikdo nevezme... Karle cena nezacina na 420 000,ale normalne 403 000 a navic v akci se slevou zacina Prima na 365 000 Kc LPG . Coz si myslim je velmi zajimave.( Prima Edition )
Únor 26, 201114 r Snad neříkám plky, ale co jsem tak nějak pochytil na netu a zde na fóru, tak by v té tvé Octavii měl být systém značky Landi Renzo typ OMEGAS (garážový není ). Mám ho v autě, proto jsem se o to trochu zajímal. Nedávno jsem se dostal k novější ETCE, kde je celý systém LPG v tomto motoru 1.6 CHGA rozkreslen na jednotlivé díly. Právě jsem si všiml, že na rozdíl od náběhu výroby začali dávat nový (levnější) filtr plynné fáze. Dle ETKY je to opravdu toroid (od 3. ledna nový typ). Je tam v nabídce i ten adaptér (na italský a německý systém).
Únor 26, 201114 r Autor A jake mas zkusenosti s Landi Renzo? Boze za tech 11 let co jezdim Felicii me znalosti plynu utekly.Zamrznul jsem nekde u BRC,Lovato a Lovtec.Hned si to najdu na netu a budu pravidelne informovat,ted o snaze zakoupit vuz,pak o dojmu a nakonec co se bude dit se servisem.Prodejce tvrdi,ze nema problem servisovat i LPG.Mamuti prodejce v Praze. Jeste jsem zjistil pres Landi Renzo ,ze v Polsku Skoda nabizi predelat i 1,4 TSI na LPG.To jsem teda koukal. Oficialne fabrika. www.skoda-auto.pl/twinpower Upraveno Únor 26, 201114 r od BajnyPhoenix citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Únor 26, 201114 r Informace ti dát mohu, týkají se ovšem pouze mého auta, doposud s nájezdem cca 50 kkm na LPG (i když v dosahu mám další dvě auta, ovšem s jinými staršími systémy LPG). Výsledkem mých zkušeností je hlavně spolehlivost systému. Od montáže jsem podstoupil zatím jednu výměnu filtru (druhou právě chystám), jinak nic neřeším, načerpám plyn a jezdím. Sporadicky systém spadne do benzínu (jednou za dvě nádrže, většinou když to právě moc nešetřím ). P.S. Dal sem na rady zde na fóru a volil mezi BRC a LANDI, dnes je možná situace jiná a je větší výběr, zatím ale určitě nelituji
Únor 26, 201114 r Autor Dik.No co se tyce spolehlivosti ,tak vytky ostatnich moc nechapu.Nemel jsem problem s LPG ani ve Skoda 105(BRC) a ted ve Felicii mam najeto 283 000 km ,z toho jen 17 000 km prvni rok na benzin dokud byla v zaruce.Zbytek je najeto na LPG.Membrany jsem menil az vloni v zari pac me praskly po 9 letech a na plyn to nejelo a chcipalo.To mely najeto 230 000 km a filtr jsem menil 3x po 50 000 km.A jezdim jen tam plnim plyn.Na servisaky si vzpomenu jen,kdyz potrebuji STK a tim padem revize.I kdyz je pravda,ze 90% cest mam po dalnici . Tak me neni jasne co ostatni s tema autama porad vyvadeji,ze maji problemy.Od namontovani vsechno funguje a Felda celou dobu "zere" 8 l/100 km LPG i ted. Kombinovanou spotrebu i s kolonami v Pha.Denne s ni jezdim do prace 75 km tam a zpet. Upraveno Únor 27, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Únor 27, 201114 r BajnyPhoenix, pokud budeš porovnávat podtlak se sekvencem, tak je podtlak prakticky bezúdržbový, zežere bez nějakých objektivních problémů i horší plyn. U sekvence někdy stačí nabrat mizerný plyn (viz moje tady známá story z Bulharska) a na plyn si ani neškrtneš. Takže asi tak. Jinak pokud budeš prosím zase odpovídat na nějaký předchozí příspěvek, použij k tomu to zelené tlačítko dole "přidat odpověď" a NE to šedé "odpovědět s citací", to se používá v případě, že chceš reagovat na příspěvek, ketrý je ob dva tři výše, popř. na předchozí stránce a nebylo by patrné z tvé odpovědi, na který příspěvek reaguješ, komu odpovídáš.
Únor 27, 201114 r Autor Malto dik za upozorneni.Ted uz je to snad spravne. K tomu zarizeni,podtlak jsem mel jen ve 105. Ve Felicii 1.3 MPI 50kw mam uz predpokladam sekvencni a nikoliv podtlakove.Nemam karburator.
Únor 27, 201114 r odpověď je v pořádku , ale jinak tě vyvedu z omylu, máš tam opět podtlak s jediným rozdílem, že na šáde jsi měl škrťák, který byl nastaven na pevno, takže to dávalo plynu stejně ať jsi jel od nízkých otáček, nebo jsi jel ve vysokých. U feldy máš tento šroub nahrazen mixem, tedy krokovým motorkem, který nastavuje bohatost dle jízdního režimu. Proto ani Felda nesmrdí jak smrdívali žigulové, šáde a vše s karbecem. koneckonců i tvůj systém Lovtec od čes.firmy HL Propan tomu nasvědčuje, sekvenc od této firmy by byl MAGIC 2.
Únor 28, 201114 r Autor Ted cekam na Skodu Octavii Prima LPG .Mam cekat 10+12+1 týdnu na dodani.Tak jsem zvedav.Treti pokus bych uz nedal a sel na Ford Focus CNG.( Bratr uz to tak nevydrzel a misto Octavie koupil Citroen C4 a kolega v praci radsi flotilu 11 F.Focusu. Škoda me zatím děla jen ostudu ,což zatím jako Škodovák těžce nesu. A do toho Citroenu jsem se rozhodl bratrovi doporucit o tve doporučení na Landi Renzo. Jak mas Malto vyveden u Omegy vývod? Do narazníku nebo vedle hrdla benzinu?
Březen 8, 201114 r Autor Tak panové . Nejnovější vývoj Škoda Octavia 1.6 MPI LPG . Je objednaná již třetí týden a ještě nejsou schopni mě říct,kdy bude vyrobena.Dle dealera ji ještě ani nevidí zadanou v plánovacím systému Škody. Přijímám sázky,kdy a zda bude Škoda Auto má tento model v nabídce 2 roky na webu.Tak bych rád věděl zda to není klamavá reklama .Budu informovat další vývoj.
Březen 8, 201114 r No nevim ja tomu moc velkou šanci nedavam,ikdyž ti to samozřejmně moc přeji když po tom tak toužiš A nakolik tě to teda vyjde?Když tak sz
Březen 15, 201114 r Autor Tak pánové ,další vývoj Octávečky.Dnes volal dealer,že Octávečka je zaplánovaná ve Škoda Auto,ale ještě nevidí v systému kdy .To mě dá vědět příští týden. Jediná objednávka z celé ČR.Pravděpodobně jsem to stihnul před uzavřením nových objednávek.Nicméně tisíce poptávek od dealeru napříč republikou.
Březen 22, 201114 r Autor Pokracovani: Tak uz je naplanovana a jdu si pro Octavecku LPG v dubnu. Pak Vam mohu rict co tam je za zarizeni a jak si servis poradi s revizemi LPG. Pry no problem.
Březen 22, 201114 r Co vím,tak tam bude Landi Renzo,děláme je taky, jsem zvědav, jak se s tím škodovácký servis popere, s jejich přístupem....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.