Publikováno Březen 6, 201114 r zdravim chlapy mam problem s mezi kusem co se napojuje na táhlo řazení a na tu kulatinu z převodovky mám tam vůli při otáčení dostran nevim jak to vyřešit jsem lajk tak bych chtěl poradit jak to uchytit aby to drželo a já nemusel řadit pětku o koleno spolujezdce děkuji předem za dobrou radu
Březen 7, 201114 r nazdar bazar, problem obycejne býva ve vygrajdaném pružnem členu. je to ta gumová věc dole mezi tou kulatinou jak řikas a táhlem řadici paky. kupuje se to novy, ja to měl taky,ale radši jsem si tu kulisu zařizl akorad na ruku. a problem je vyřešen
Březen 7, 201114 r Autor ne ne to nemam na mysli to mám nový tam moc vůle není rekl bych skoro zadna mam vuli na spojeni prevodovky a prave toho jak ty myslis toho kloubu
Březen 8, 201114 r Mám to samé. Podle mě se musí půlit převodovka a tuto tyčku vyměnit. Nebo tu díru pro šroub zalepit nějakým speciálním 2-složkovým lepidlem a vyvrtat díru novou.
Březen 9, 201114 r Autor pulit prevodovka se me moc nechce co kdybych vyvrtal vetsi diru a dal tam 6tku šroub jaky sou nazory na to ?
Březen 9, 201114 r No nevim jak ty, ale já tam mám myslím už M8 díru a větší už tam dát nejde. Jestli tam máš něco menšího než M6, pak ano, tohle by pomohlo.
Březen 9, 201114 r Autor asi mas pravdu no von tam je vlastne M8 kolík to mi netrklo a co myslis udělat tu díru kousek dál než je ten kolík to by šlo ne ? nebo me napadlo to privarit normal na hulvata Upraveno Březen 9, 201114 r od Venca111
Březen 9, 201114 r no vrtat to někde pod autem a trefit přesně střed... .....to se mi spíš libí to svaření...tedy, spíš bych to jen bodl na 2 místech....dobrej nápad, to stojí zato to zkusit :-)
Březen 10, 201114 r Ve většině případů stačí vyměnit ten "pružný kolík" žádný šrub nebo něco podobného ,v pantu u dveří jsou taky jen pružné kolíky ,vydrží totiž více bez toho aby vyčvachtaly díru, pokud to nepomůže - převrtat na větší a je klid .rozhodně bych to nevařil pokud teda nepude do šrotu.
Březen 11, 201114 r nene...žádný pružný kolík, ani nevím, že by tam nějaký byl. .....ano, pod řadičkou je několik spojů s gumovým kloubem a pak tyč, která vede dopředu k převodovce a ta je tam právě přišroubovaná M8 sřoubem (tj z převodovky vede hřídel s dírou) a tenhle spoj a právě ta díra je vykvedlaná doleva doprava. Převrtat to nejde neb hřídel je myslím průměr 12mm a převrtátí je na M10...tj. 1mm na kraji je hodně málo
Březen 11, 201114 r Autor no ja tam ten kolík mám jestli je dutej teda protoze tam mam cosi v cem je dira 6 mm to bude asi ten rozpernej kolik jenze strcil sem do ty diry kolíku nejt docela na fest a stejne tam ta vůle byla tak nevim jesli by pomohlo výměna toho kolíku každopádně když tam ten mezi člen přivařím tak to rozmontovat pujde dyz bych menil prevodovku v budoucnu tak odpojim jen ten radici kloub s tim tahlem a sundam prevodovku stejne takze v tom bych problem neviděl
Březen 12, 201114 r Autor nene...žádný pružný kolík, ani nevím, že by tam nějaký byl. .....ano, pod řadičkou je několik spojů s gumovým kloubem a pak tyč, která vede dopředu k převodovce a ta je tam právě přišroubovaná M8 sřoubem (tj z převodovky vede hřídel s dírou) a tenhle spoj a právě ta díra je vykvedlaná doleva doprava. Převrtat to nejde neb hřídel je myslím průměr 12mm a převrtátí je na M10...tj. 1mm na kraji je hodně málo zmena jeste skusim nechat si na soustruhu vytocit 9mm kulatinu s M8 zavitem na konci to by mohlo fungovat si myslim doufam
Březen 14, 201114 r Chytré, to by mohlo velice dobře fungovat, určitě pak poreferuj. Pozor na horní matku spoje, resp. závit by neměl být moc dlouhý, jinak to myslím zavazí o tu stabilizační řadící tyč.
Březen 19, 201114 r Autor tak jsem to dneska spáchal čep v průměru 9 mm hlavička 12mm vysoká 5 mm a dole zavit M8 cely to bylo dlouhy asi cca 2,5 cm mozna delsi uz presne nevim mam nekde vykres kterej sem delal projel sem diry na tom válečku a na ty hrideli naraz 9 mm vrtakem nasadil slo to tam na fest docela takze vule je minimalní funguje to paradně pod matku jsem dal pérovku dotah a to tam drzi jak čert řazení mnohem lepší
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.