Přejít na obsah

Občas nefunguje dálkové ovládání

mirekdusek

Doporučené příspěvky

Tak už hlásím první problém na mé fabii II combi, stane se mi že někam dojedu a najednou nemůžu vůbec zamčít auto přes DO.. ledka v klíči bliká při zmáčknutí ale jinak nic.. at mačkám kolikrát chci vůbec nereaguje.. tak zamču přes klíček ve dveřích, tam se dlouze rozsvítí červené světýlko na dvěřích a auto je zamčeno.. ale když zas klíčkem otevřu tak pouze řidičovi dveře... a najednou za pět minut ovladač normálně funguje.. a takhle prostě dvakrát denně třeba... dneska jsem začal používat druhý klíček a uvidím jestli je to klíčem nebo něčím jiným.. nevíte co stím? měl tenhle problem někdo?? četl jsem tu temata o těhle problemech ale většina se týkala neotevírání kufru nebo rozbitých dveří...

Editováno: , autor: mirekdusek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyměnit baterku v klíči, před založením nové očistit kontakty v lůžku - tohle je přesný popis situace, ke které dochází když baterka nemá daleko do smrti. A je úplně jedno, jestli je stará rok nebo pět - stačí, aby byl nechtěně zmáčknutý nebo periodicky mačkaný některý knoflík ovládače třeba při nošení v kapse a baterka se vyčerpá velmi rychle. Závada může být i v samotném vysílači, ten by se měl po vyslání impulsu "uspat" a prakticky neodebírat proud, jenže někdy se to nestane a vysílač vyžere baterku i bez zmačknutého tlačítka... Bez měření odběru to poznáš, až se Ti nově vyměněná baterie vybije během měsíce - dvou. Obvyklá životnost je totiž víc jak 2 roky používání...

Odkaz ke komentáři

Tak byl jsem ve škodovce, pul dne vyvolávali tu chybu, protože mi to normálně fungovalo, tak to prej hodinu mačkali než se to přestalo fungovat, a pak jim to ukázalo nějakou chybu, s kterou nevěděli co dělat, tak psali do škodovky o pomoc ale než jim škodovka odepsala tak jsem auto musel už vyzvednout, takže čekám až se mi ozvou že už ví co s tím a zajedu tam na opravu..

Odkaz ke komentáři

To vypadá, že nějakej frikulín buď v Bolce, nebo u subdodavatele se v rámci "katování kostů" pokusil ojebat filtraci nebo stabilizaci napájení pro ten přijímač - a protože elektronické součástky mají určitou toleranci, do určité doby mu to vycházelo. Jenže pak stačilo v rámci stejného katování buď nahradit další součástku nebo změnit dodavatele, který zase v rámci šetření na svých nákladech škudlí na parametrech, výsledek je na světě. Ten první frikulín za to určo pobral do kešeně nějakou prémii, ale likvidace následků (vynucené opravy, doplňování do jednotek už vyrobených aut nebo výměny celých jednotek) bude stát mnohonásobně víc - tomu dotyčnému frikulínovi, který odmítá uznávat zákony fyziky, bych nakopal (_!_) až mezi uši - a nejlíp zepředu...!!!

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...