Publikováno Březen 21, 201114 r Ahoj,planuji koupit nove zadni tlumice mam tam pruziny WEITEC snizeny o 35mm + jeste distancni podlozky o zviseni 2cm a potreboval bych radu jake koupit tlumice? chtel bych nejake tvrde vozim kolem 60kg porad v kufru a kdyz si sednou dva lide dozadu auto sedne az na zem a pak mistama dru i o retarder.Chtel bych nejake kde nepoznam ze jedu v plnem nalozeni :-) poradite jake nebo nejake zkusenosti s vyberem. Dekuji mam fabia combi 1.2htp 2005
Březen 22, 201114 r pokud tam máš pružiny Weitec, já osobně bych koupil i tlumiče Weitec http://www.escape6.cz/Podvozky/Sportovni-tlumice/Weitec/Skoda/Fabia/Fabia-I--6Y-/
Březen 22, 201114 r Výšku auta ti dělají skoro pouze pružiny,tím že dáš tvrdé tlumiče nezamezíš sednutí zadku.Musel by jsi dát jiné tvrdší pružiny nebo minimálně jiné elastogram.
Březen 22, 201114 r Autor a existujou nejake tvrdsi snizene pruziny?nebo nejake elastogramy co jsou kvalitni a vydrzej Upraveno Březen 22, 201114 r od OIZIK
Březen 24, 201114 r Autor ahoj,koukal jsem na ty elastogramy ale jsou ruzne vysky podle ceho to zmerit abych vedel jake koupit?dik
Březen 25, 201114 r jak psal Standis buď Weitec a nebo HP tlumiče, jo a ještě pčo máš snížené pružiny a pak ještě podložky na zvýšení?? Upraveno Březen 25, 201114 r od piskot
Březen 26, 201114 r tak to si tam mohl skoro nechat originál pruziny protože dle toho je auto ted -15mm. a máš tam vzadu pružiny pro kombi a Tvoji motorizaci??
Březen 29, 201114 r Autor jo,pruziny jsou koupeny spravne ,kdyz tam dam zpet original tak zadek klesne jeste vic pri nalozeni
Březen 30, 201114 r Ja potrebujem na kombi vymeniť zadné elastogramy.Pozeral som na nete majú 123mm. Chcem sa spýtať či niekto menil tieto diely,mám ich v dosť zlom stave.aký je postup výmeny,dá sa to zvládnuť aj doma?
Březen 30, 201114 r Zvendeš zadní část třeba začneš levou , odmontuješ plastový podběh, odmontuješ horní uložení tlumiče od kastle( 2 šrouby), odmontuješ spodní šroub tlumiče. V horní části tyče tlumiče je buď šestihran ( hvězdice nebo imbus, taď nevím přesně)a matice. Sundáš z tyče matici, pak plastový kryt tyče, ve kterém je nasunut doraz( elastogram). Dával jsem doraz z internetu mám dojem Mevek autodíly , cena 56 Kč za kus a mám je tam 2 roky a OK. Pak zase zkompletuje na nový tlumič. 4. 4 na obrázku je uvedený doraz. horní část tlumiče.doc
Březen 31, 201114 r Ďík za popis výmeny,ešte sa chcem spýtať iba čisto teoreticky ak je elastogram roztrhaný tak pri rovnakom zaťažený sedí auto nižšie ako ak je ok?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.