Přejít na obsah

Po zimě zvýšená spotřeba....

Doporučené příspěvky

Zdravím tady všechny...

Píšu tady za otce, krerý má Fábii RS 2005 a kupoval ji novou... Momentálně má najeto neuvěřitelných 27000Km!!!!!! V zimě nejetá a ještě originál pneu :-D Teď k věci: po zimě kdy ji oprášil, tak začal jezdit a spotřeba neklesne pod 7l/100km. Vím, že tady budou ohlasy, že jezdí jako prase atd, ale vím, že normálně jezdil 4,5 - 6l/100 podle jízdy, ale pořád říká, že jede úplně na spotřebu a prostě pod 7 to nejde..Jinak to žere teď s normální jízdou 9. Opravdu auto je servisované každý rok i olej má najeto jen třeba 5000km. Na diagnostice v žádné jednotce ani ťuk, kromě chyby, že je malé napětí, když zkoušel startovat, když nedobil baterku.... Máte nějaké vysvětlení pro tento jev??? Pět let po sobě vše stejné, ale tento rok po zimě prostě spotřeba min o 3l více. Pokud máte nějaké zkušenosti, tak poraďte. Napadlo mě vyměnit palivový filtr, vzduchový a olej, který ho teď čeká, ale auto má opravdu najeto 27000km. Jo ještě sem si všiml, že při startu studeného motoru se z výfuku chvilku kouří, ale tak 5 vteřin...samozřejmě bez plynu...

Zatím díky a uvidíme no...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

spotřebu bereš z palubáku nebo podle tankování do plné?

takže před zimou auto zaparkoval, spotřeba ok a po zimě to vytáhnul a spotřeba ne moc ok? pokud to jede ještě na naftu, která tam zůstala před zimou, tak bych vyjel, doplnil plnou, přidal vif a trochu to protáhl. předpokládám, že záležitosti jako přibržďující třmen apod. máte zkontrolované.

jinak ve vagu koukni na stabilizaci volnoběhu v kanálu 13 a u studeného auta na čidla teplot (vzduch, voda, nafta), jestli sedí s teplotou okolí.

při 27tkm nemáš motor ani pořádně zajetý ;)

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři

Ahoj :) Nevim po kolika Km se meni naftovej filtr... ale jestli mas tak malo a menis podle intervalu.. tak tam bude nejspis jeste origo ne?? ..a 5-6let na nej je dost ... navic jako zimni nafta ho malinko vic zasrava ..protoze sou tam ty aditiva aby to nezamrzlo a lip startovalo ... ja jsem menil naftovej filtr kdyz jsem auto koupil a neveril bys co ztoho teklo..spotreba mi sla o litr dolu !!!!!! :) zkus vymenit :)

Odkaz ke komentáři

Ano vše OK..před chvíli jsem příjel z projíždky. Je možné, že nafta...dotankoval jsem skoro plnou a byl se projet....lážo plážo kolem 100km/h a spotřeba 5,6l/100km...pak jsem asi minutu 210km/h a svižnější jízdu 5km a spotřeba 6,9l/100km, tak nevím. Mi to připadá dost slušné...uvidím až co řekne otec, jestli se to zlepšilo po dotankování...vše bráno z palubního PC. Já mám Passata 96kw chipovaného na motorové brzdě na 127kw a průměr mám 7,6l/100km. Jinak není problém každodeně jezdit 8-9l/100km, ale zase nejezdím jako důchodce :-D Jinak dík za rady a ten palivový filtr by nebyl špatný vyměnit...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...