Přejít na obsah

Zvuk při zatočení doprava

Clint

Doporučené příspěvky

Zdravím, vzhledem k tomu, že jsou mezi námi i odborníci "od fochu", zajímala by mě jedna věc:

Při téměř plném zatočení volantu doprava, nebo doleva a rozjíždění se ozve takové hlubší zahoukání jakoby z motorového prostoru, dělá to jen při zatočených kolech, třeba když se rozjíždím na křižovatce, jakmile srovnám volant, už to nedělá. Také to nedělá při rozjezdu rovně. Neví někdo co to může být? Dík

Editováno: , autor: Clint
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zjistil jsem, že to dělá i při zatočení doleva, upravil jsem předešlý popis. Byl jsem ve dvou aut. servisech, poslechli to, zkusili jsme jiné auto, ale s 1,4 TSI, tam to nedělalo. Vubec nikdo neví, co by to mohlo bejt. Jsou bezradní, že prej se s tim nesetkali.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Už se na to dívaly 4 servisy a ještě nebyly schopni to diagnostikovat, zkoušeli srazit náběh na brzdových destičkách, ale nepomohlo to. Za studena to nedělá a po zahřátí motoru to dělá jen při zatočených kolech. Když se rozjíždím rovně nebo s lehce zatočenými koly, je to OK, žádný zvuk se neozve. Přijde mi že to jde zprava. Co třeba servo, alternátor? Ví někdo? Každej servisák jen kroutí hlavou, zvuk je to zcela jasný, přehluší i rádio.

Kdo na to přijde, má u mě flašku. Vážně.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

s podobně záludnou věcí mám ošklivou zkušenost. Před rokem jsem měl na OC II 1.9TDi MR2007 stejný problém jako ty, při zatáčení doleva, doprava, při rozjíždění na křižovatkách s vytočenejma kolama (později i na rovince) se od prave strany motoru ozývalo vrzání. Auto bylo ve 3 servisech, z toho jeden autorizovany skoda. Nikde na nic neprisli, vsichni taky kroutili hlavou. Brzdy, naprava, poloosy, homokinetak, kola OK. Nakonec rekli at to necham byt ze je dost mozne ze se vinou veder nekde rozpina nejakej plech.

Za 4 týdny jsem musel shánet náhradní motor, protože byl nakřuplej držák motoru (to způsobovalo ty rezonance), a když rupl úplně tak rozerval celej blok válců.

Vím že mám jinej motor, ale pokud ten zvuk zní jako když dřou dva kovy sebe, tak bych radši očekoval i zavěšení motoru jen pro klid srdce....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...