Přejít na obsah

Hluk při zatočení do leva


alex99

Doporučené příspěvky

Ahoj, jdu si pro radu, jelikož mi žádný servis není schopný odpovědět. Mám Octavii 3 kombi 1.6 tdi 77kw manuál, najeto 227000 Km. Děje se mi to, že při zatočení doleva pouze při rychlosti 95-105 km/h mi něco hučí z levé strany. Na fóru jsem se dočetl o uložení převodovky, myslel jsem si, že je to možnost, ale úplně mi to nesedí. Například při jízdě mimo zmíněný rychlostní interval není slyšet žádný zvuk. Když jedu rovně je vše ok, když zatáčím doprava je vše taky ok. Když vyřadím a ve zmíněné rychlosti zatočím doleva je to úplně stejný zvuk, jako když mám  zařazeno, nebo přidávám plyn. Zvuk zesiluje v souvislosti se zatočením. Když zatáčím víc, je hluk silnější. Dal jsem to 3 autoservisům a nikdo nebyl schopný mi sdělit co to je. Auto jsme zvedli a pomalu otáčeli koly a žádné ložisko se neozvalo, zároveň hučí levá strana při zatočení doleva. U ložiska by měla hučet strana druhá. Zvuk bych přirovnal k hučení, jako když najedete na bílou na dálnici. V současné době mi přijde, že se to projevuje i při rychlosti od 60-65 km/h ale výrazně méně. Zkusím zvuk ještě nahrát a uploadnout. Pneu jsem měnil a teď mám zimní kola, kde mi přijde, že jet o slyšet snad ještě víc. Přijde mi, že když je chladno dělá to méně intenzivně. 

 

Předem všem děkuji za rady a budu rád za Vaši pomoc :) 

Editováno: , autor: alex99
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestliže to dělá ve 100km/h tak to pomalým otáčením kol na herveru asi nezjistíš. Zvednou auto, vypnout ASR, roztočit kola a poslouchat. Jak kola tak převodovku. Jestliže se to neprojeví na heveru tak může být problém v převodovce v diferáku, kdy poloosa tlačí na střed soukolí za jízdy. Když ani jedno nepomůže, tak holt asi zkusmo vyměnit ložisko. Bohužel jinak než pokus omyl to n některých případech nejde. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No převodovkou jsem začal, při výměně spojky jsem ji nechal otevřít. Je prý v pořádku. Byly jen lehké vůle na diferenciálu a ty mi vymezili. Zároveň proč by to dělala převodovka jen v určitě rychlosti i bez zařazeneho stupně. 

 

Editováno: , autor: alex99
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
V 1. 12. 2022 na 19:52, alex99 napsal:

Spíš by mě zajímalo, jak se projevuje to uložení prevodovky. Jestli je to podobný projev, jako to co jsem popsal 

Ahoj, stejný problém mám u Toyoty Verso, vyměnil jsem obě poloosy a dělá to pořád, teď se chystám na ložiska. Alex99, už jsi to vyřešil?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...