shaolin Vloženo 10. Duben 2011 Sdílet Vloženo 10. Duben 2011 Ahoj, nevíte náhodou, jakou propustnost mají tónovaná skla u verze Active? Není to sunset. Chci dát na skla fólie, ale nevím, jakou mají propustnost. Vzadu mi to nevadí, ale na bočních oknech vepředu bych nerad přesáhl hranici 70% pod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sulda1 Vloženo 10. Duben 2011 Sdílet Vloženo 10. Duben 2011 Originální tónování je už právě těch 70%. Vypadá to, že to je jen lehce do zelena, ale bohužel. Takže předek se už nemůže nijak zatmavovat. Teď to právě taky řeším. Na zadek chci dát 15% a předek raději ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaolin Vloženo 11. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 to sulda1:diky,ja dam na zadek tak jak jsem to mel predtim a to je 5 %. V aute prijemna tma,zadny vedro.jen na 5.dvere dam propustnost vyssi,manzelka si stezovala,ze spatne vidi ven zpetnym zrcatkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaolin Vloženo 4. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2011 Tak jsem volal na linku do škodovky a řekli mi, že přední boční okna už zatmavit nemůžu, je to už ztmavené z výroby na maximální možnou propustnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal B. Vloženo 5. Květen 2011 Sdílet Vloženo 5. Květen 2011 Tak jsem volal na linku do škodovky a řekli mi, že přední boční okna už zatmavit nemůžu, je to už ztmavené z výroby na maximální možnou propustnost. Dneska asi budu mít vůz, výbava Active - no jsem zvědav zda poznám ty tonovaná skla...... moc to poznat nejde co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaolin Vloženo 6. Květen 2011 Autor Sdílet Vloženo 6. Květen 2011 Lepší než to mít úplně jak v akvariu. Jinak už jsem objednaný na kompletný ztmavení od B sloupku za cca 3.800 Kč.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 21. Květen 2012 Sdílet Vloženo 21. Květen 2012 Situace je vážná, nikoliv však kritická. Prostě v autě mi vadne salát. Dnes mé kroky tedy vedly za člověkem, který lepí folie na skla. Trošku ho překvapil důvod lepení fólie, nicméně nabídka je asi taková: „Obyčejná“ fólie, bez ohledu na propustnost by od „B“ sloupku dozadu stála 2500Kč. Mě však je doporučována fólie Titanium 400, která při propustnosti 16% zredukuje tepelné záření do auta o 55% a přitom je z vnitřní strany hodně průhledná. Fólie Titanium 400 by stála 3500Kč. Dále je mi doporučována na přední dveře fólie, tuším, že jde o Ultra performance UP 75 vyráběná nanotechnologií. Tato fólie, s propustností 75% je prý na voze prakticky neviditelná a umí redukovat tepelnou složku slunečního záření o 90%! Obě přední dveře by vyšly na 1500Kč Fólie Titanium je v řadě 300 – propustnost 33% 400 – propustnost 16% 600 - propustnost 6% Zvažuji, jestli na zadní, páté dveře, nedat propustnost větší jak na boční okna. Prosím o rady, připomínky, mám na ně čas do středy – salát vadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 21. Květen 2012 Sdílet Vloženo 21. Květen 2012 Artigasi kromě předku to dej stejný, mám to tak a je to v klidu, je to jen o zvyku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Artigasi, já mám sice salát v pořádku, ale zase mi vzadu vadou děti, takže o foliích také vážně uvažuji. Necháváš si to dělat u nějaké specializované firmy, nebo u šikovného známého? Co se mi podařilo vygooglit, tak ty Tvoje folie by měly být od firmy BRUXSAFOL. Porovnával jsi je např. s foliemi, které aplikují tyto firmy? http://www.tintek.cz/clanky/tonovani-autoskel http://www.varecha.cz/tonovani-autofolie.html Pro ostatní: má s těmito foliemi někdo nějaké zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Ty folie mi bude dělat firma Autofólie Mates z PV a jsou od firmy Bruxsafol. Na tuto firmu a tyto fólie mám doporučení od člověka, který je má na svém autě. Porovnával jsem pouze nějaké cenové nabídky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Myspulin nechal jsem si dělat folie od firmy tintek a zatím naprostá spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 MikeTTT: Jakou úroveň zatmavení? Vybíral jsi i odstín? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MikeTTT Vloženo 23. Květen 2012 Sdílet Vloženo 23. Květen 2012 zadek 20% propustnost, a předek 70% propustnost, ale jak je tu psáno, tak už nějaké zatmavení je od výroby, ale já si dal přesto na předek folie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WalkerT Vloženo 24. Květen 2012 Sdílet Vloženo 24. Květen 2012 (editace) Našel jsem na netu : Vážený pane xxxxxxx, prostřednictvím Škoda Info-Line jsme obdrželi Váš e-mail týkající se tónování skel u vozidla Škoda Fabia I. K Vašemu dotazu Vám sdělujeme, že dle vyhlášky č. 341/2002 Sb. je nepřípustné u předních bočních skel použít ztemňovací fólie is vyhovující propustností na zasklení, zde již toto bylo provedeno z výroby jinou technologií. U vozů Škoda, které mají z výrobytónovaná skla, je světelná propustnost těchto skel cca 73%, což se blíží k maximální vyhláškou povolené hranici. Dle výšezmiňované vyhlášky je ztemnění předních bočních skel na propustnost zjevně nižší než 70% hodnoceno jako závada, která ohrožujebezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Děkujeme za Váš dotaz a přejeme Vám mnoho šťastně ujetých kilometrů s vozem Škoda. S pozdravem Mgr. Vladimír Malina | PST - Péče o zákazníka Hlavní pravidlo je tedy stanoveno v §36 odst. odst. 3, písm. B vyhlášky č. 341/2002 Sb., který definuje tzv. závady ohrožující bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a které vylučují použití vozidla s takovou závadou v silničním provozu. Mezi takové závady patří mimo jiné : - zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo - zatemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70 % Takže propustnost čelního a předních bočních skel při použití jakékoli, i té nejsvětlejší fólie na z výroby tónovaná boční skla je již za hranicí, která je povolena vyhláškou a vystavujete se postihu ze strany represivních složek ať si říká kterýkoli fóliář co chce. Já mám na autě ve výbavě Active zatmavení z výroby + vzadu od B sloupku SunSet a navíc tam už nic dávat nebudu. Editováno: 24. Květen 2012, autor: WalkerT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.