standa 2 Vloženo 7. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2007 Prosím o radu mám anténu z vysílačky u zadního okna tak asi 80 cm - 90 cm dlouhý prut a kabel originál od rádia na felicii .Nechá se nějak změřit zdali je to vyhovující na příjem v pásmu FM pro rádio ? Pak se chci zeptat jakou mám koupit anténu , zdali obyčejnou bez zesilovače ( JAKOU DOPORUČUJETE ) nebo k ní zesilovač dokoupit - přidat do vedení . nebo zase nějaký komplet dohromady , ale ne originál . Měl jsem tam kdysi originál a ta mi při bouřce přestala fungovat a ani to moc nefungovalo . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědekpmr Vloženo 8. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2007 Nejjednodušší je postavit vedle sebe 2 auta se stejným radiem nebo podobnou kategorií a porovnat příjem slabších stanic s original FM autoantenou. Moje zkušenost je taková, že policejní vysílačková anténa na FM skoro nechodí a chvíli jsem měl CB anténu s filtrem (výhybkou) společnou pro CB a FM a taky to nebylo nic moc. Pokud je anténa umístěná vzadu (delší kabel), doporučoval bych anténu s vestavěným zesilovačem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dano696 Vloženo 23. Březen 2009 Sdílet Vloženo 23. Březen 2009 Pocul som ze felda ma velmi dobru kvalitnu antenu. Nevedel by mi niekto povedat presne aka to je ci so zosilovacom a tak? Mozete prilozit aj nejaky internetovy obchod kde ju najdem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonardus Vloženo 23. Březen 2009 Sdílet Vloženo 23. Březen 2009 mas na mysli tohle? http://www.autoka.cz/nabidka.php?detail=772 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dano696 Vloženo 23. Březen 2009 Sdílet Vloženo 23. Březen 2009 mas na mysli tohle? http://www.autoka.cz/nabidka.php?detail=772 No presne to hladam. A nevies ci to ma DIN konektor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonardus Vloženo 24. Březen 2009 Sdílet Vloženo 24. Březen 2009 DIN tam je samec, pasuje to na ten kabel co je u te anteny a ten kabel pak soupnes do radia nebo jestli v aute kabel mas tak akorat vymenit ten anteni zesilovac(to na co ses ptal) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinK1 Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 Ahojte. Mám problém v tom, že raz mi rádio hrá a inokedy nie. Myslím, že je problém niekde v anténe, lebo keď poťukám do kábla antény tak signál naskočí, ale akonáhle prejdem po nejakom hrbole tak sa signál stratí. Anténa na streche tak tam asi problém nieje. Ako najlepšie by som dal dolu palubovku tak aby som mohol vymeniť prívodný kábel. Alebo kde môže byť chyba? Ďakujem páni za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sotek Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 Často "uhnije" spodek antény na střeše. Řešením je výměna celé antény, naštěstí není třeba táhnout nový kabel, protože vzadu je konektor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinK1 Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 Neviem či je problém v tomto. Pretože keď sa pohrám s tým konektorom tak signál je a autorádio hrá, alebo keď stlačím alebo buchnem po palubovke tak tiež hrá. No iba do prvého ďalšieho otrasu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 13. Duben 2011 Sdílet Vloženo 13. Duben 2011 Napružit konektory u rádia, zkontrolovat ISO a anténní konektor, zkontrolovat konektor mezi svazkem a samotným rádiem (pokud tam je - některá rádia mají svazek přímo vyvedený, jiná mají přímo vzadu ISO konektor), zkontrolovat celistvost přívodů. Doporučit se dá i kontrola samotného rádia na "študenty" - tedy na studené spoje, které vznikají používáním RoHS technologie = bezolovnatého pájení, které sice je všeobecně zákonem nařízené, ale netýká se automotive (a například také zdravotnické) techniky, protože spoje pájené bezolovnatou sračkou mají mnohem nižší odolnost proti změnám teplot a vibracím = v autě jsou po velice krátké době zdrojem poruch. Zase jeden zkurvenej eurohujerismus v praxi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzí Ivušky Řehůřek Vloženo 17. leden 2012 Sdílet Vloženo 17. leden 2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak poznám jestli je anténa u felicie napájená fantomem nebo klasicky z iso konektoru? Mám Felicii 1.3 MPI r.v.1996 autorádio VW Alpha Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.