pala Vloženo 17. Duben 2011 Sdílet Vloženo 17. Duben 2011 nazdárek chlapáci,tak opět malej problém moje auto navštívili zlodeji a jelikož nemám zámek dveří,ale pouze zaslepovací vložku(3B4 839167),tak do ní vyvrtali díru v domění že přes díru pomocí majzlíku něco odseknou a dostanou se do auta!tak jsem chtěl vložku vyměnit za novou pač ji celou dojebali,ale co se nestalo,vložku drží aretace,která při povolení šroubku propadla do dveří pustil jsem se do rozebírání tapecu,šrouby a madlo jsem oddělal,spodní světýlko odpojil,konektory od hrdla a zamku kufru odpojil a konec!!ostatní dveře znám ale u řidiče mě jako zaskočili!! 1.nevím jak odpojit konektor(atyp) kterej je v horní části tapecu(asi od ovládání zrcátek)pač ze spodu se tam špatně dostanu 2. a co s čudlíkem na ruční zamykaní a s diodou? celkově mi sem hodte postup(beru i fotky ) klucí ať něco neurvu,pač ten tapec není nejlevnější! 3.a jak pak dal s tím "nosníkem agregátu"za tapecem?jako dílenskou příručku mám,ale mam strach aby mě okno nějak nespadlo! potřebuji radu nějakýho mazáka,kterej to už robil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pala Vloženo 23. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2011 tak dnes jsem se pustil do rozebírání toho tapecu a nosníku agregátu a protože mi tu nikdo neporadil,tak to bylo pokus omyl rád bych se tedy podělil o své zkušenosti a postřehy,protože si myslím,že tapec je zrovna věc za kterou je spousta věcí co se kazí a pak nezbývá nic jiného než auto dát do předražených servisů,ikdyž samotná oprava není nijak složitá!!! 1.demontovat panel stahování oken a to tak že ze spodu panelu(madla)plochým šroubováčkem vyloupnout jistící plast a celý panel "vytrhnout"směrem na horu a odpojit konektor!!jde to těžce,proto je potřeba vyvynout větší sílu!!! 2.vyšroubovat tři utopené křížové šrouby 3.vyšroubovat dva šrouby ze spodu tapecu 4.tapec je přichytnut ještě plastovými kolíčky,tak opatrně ze spodu(od světýlka)odlomit!mě to šlo poměrně lehce,ale jinak je třeba použít klínek nebo šroubovák 5.doporučuji pří odklopeném tapecu demontovat a odpojit světýlko a konekktory od víčka nádržě a kufru 6.ted poradím jednu vychytávku,STÁHNOUT OKNO!!!protože tak pujde lépe vysunout celej tapec směrem nahoru a tím dojde k uvolnění tapecu!!! 7.odpojit zbylé konektory a lanko táhla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pala Vloženo 23. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2011 ještě foto pro ilustraci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pala Vloženo 24. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2011 nyní demontáž nosníku agregátu neboli stahovačku okna!postup též není nijak složitý,ale poprvý je to vždy alchimie 1.začneme tím že opatrně vycvakneme sponky které drží kabeláž k plechu stahovačky!je třeba velmi opatrně protože jsou velmi měkké a rády praskají 2.odpojíme hlavní konektor!pozor konektor má pojistku!! 3.vyloupnout gumové zátky,stáhnout okno do polohy kdy se v otvorech objeví šrouby!povolit šrouby co drží okno! 4.vytáhnout okno na horu!doporučuji tak 5cm od vrchu(kvůli zpětné montáži) a zafiksovat lep.páskou(klido kancelářskou) a stáhnout držák okna do polohy kdy se v otvorech objeví opět šroub držáku okna!!(při opětovné montážo spouštíme okno do držáku rukou a tudíž vidíme jak oknu zapadne do držáku!!) 5.dale se nabízí dvě možnosti a to bud se stahovačkou demontovat i celej zámek(vyšroubovat hvězdicovité šrouby v hraně dveří,demontovat kliku,pouzdro zámku..)) nebo pouze stahovačku,to znamená za jakým důvodem se stahovačka demontuje!já sem potřeboval jen demontovat stahovačku,tudíš jsem zamáčkll dva plastové nýtky do vnitř(dulčikem zatlačit do středu nýtku!při opětovné montáži nýtky je složité zpět zatlačit do stahovačky!!!) 6.vyšroubovat všechny šrouby,promáčknem gumové prachovky a nyní mužeme celou stahovačku odklopit a směrem nahoru ji vysunout ven a je to 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rubin Vloženo 25. Duben 2011 Sdílet Vloženo 25. Duben 2011 Klobouk dolů! Díky za pěkný a jasný pracovní postup. Určitě se to v budoucnu bude mnohým z nás hodit. Hodně úspěchů v tvém počínání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JS65 Vloženo 31. Květen 2011 Sdílet Vloženo 31. Květen 2011 SUPER NAVOD!!!! Mal som auto v servise koly lakovaniu po buracke a nepekne ma prekvapili ked som zistil ,ze si ho pripravili na kradež. Prakticky islo moje auto nastartovat s pouzitim ,len vyfrezovanej planzety a to mam omylom 2 alarmy :-D ,skratka jedine čo som ešte potreboval bolo vymenit centralny zamok soferovych dveri ,ale nakolko som dvere rozobrat vedel tu stahovacku uz nie. Vkuse som si myslel ze je prinitovana a treba tie nity odvrtat ,čo sa mi nechcelo a naraz citam tento navod a vobec to netreba cize oprava ma vysla na 35€ a nie 200€ apod. ako ostatny chcely. Dakujem este raz. Ps: navod na demontaz zadnych sedakov sa tiez hodil ,lebo uz dlhsie som ich potreboval demontovat a islo mi to len hore a tam som prepotil aj prsiplašť. :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.