Luksa_30 Vloženo 28. Duben 2011 Sdílet Vloženo 28. Duben 2011 Jen zvedavost dostanu 16 palcova lita kola z roomstera na yeti? nebo který kola koupit aby pasovali na obě auta a roomster se netrápil? Možná hloupý dotaz. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sdíčák Vloženo 28. Duben 2011 Sdílet Vloženo 28. Duben 2011 Nedostaneš Roomster má rozteč 5*100 jako FI , FII , OI a Yeti myslím 5*112 jako OII, Superb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luksa_30 Vloženo 29. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 29. Duben 2011 ja si to myslel ale napadlo mě zda by to nešlo nějakou podložkou, ale díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 29. Duben 2011 Sdílet Vloženo 29. Duben 2011 možná by to šlo, podívej se na net, některý kola mají rozteč 100 i 112. Chtěl jsem kupovat na zimu litáky a narazil jsem na to. V práci máme na autě litáky a mají 8 dír-4 jsou 100 a ty druhý nevím,neměřil jsem to......ale existují prej i exentrický podložky, ale je otázkou jestli na to máš jak se říká kule-já osobně bych to nekupoval, myslím, že v tym středu je to zeslabené.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Duben 2011 Sdílet Vloženo 29. Duben 2011 možná by to šlo, podívej se na net, některý kola mají rozteč 100 i 112. ... V práci máme na autě litáky a mají 8 dír-4 jsou 100 a ty druhý nevím,neměřil jsem to......ale existují prej i exentrický podložky,.... Škodofky počínaje Octou jako koncernová auta mají 5 děr v disku - a chtěl bych vidět ten ráfek, který by měl 10 děr - na 2 různé rozteče - byl by uprostřed děravej jak ementál a za jeho odolnost bych nedal ani falešnej pěťák. Excentrické šrouby se používaly na dorovnání 2mm rozdílu v rozteči mezi starými škodováckými náboji 4x98 (všecky škodivky počínaje snad už tisícovkou nebo stovkou = hundertkou a konče "dvaadevadesátkovým" favoritem - a modernějšími náboji 4x100, které zavedl koncern VW po převzetí automobilky na fáčka od MR ´93 plus pozdější Feli - protože na ty se daly koupit hezké liťáky a spousta lidí se na ně ulakotila i pro starší auta. Dorovnávat excentrama 12mm bych si netroufal ani u zahradního traktoru - u aut s konstrukční rychlostí vysoko přes 150km/h bych o takovém nesmyslu vůbec ani neuvažoval. Jedinou cestou by mohly být podložky, jenže těmi se zase změní vysunutí kol = rozchod a nevím jak by se na takovou úpravu tvářila fabrika potažmo STK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 30. Duben 2011 Sdílet Vloženo 30. Duben 2011 (editace) Ja som mal ešte na starom aute kolesá s inou roztečou cez excentrické skrutky, ale po pár kilometroch som tie kolesá radšej predal, lebo som si uvedomil, že fyzikálne zákony sú nevypočítateľné a zdravie mojej rodiny mi je prednejšie ako image A aj tak sa to nedalo úplne presne dotiahnuť, takže to triaslo pri istých rýchlostiach a to som mal dokúpené aj vymedzovacie krúžky. Pokiaľ človek nie je vyslovene tuner alebo podobne a nevydrží bez dizajnových výstrelkov, tak osobne nedoporučujem žiadne podobné "úpravy". Myslím si, že napr. pri nehode sa to môže vypomstiť, keď sa na to pozrie polícia alebo poisťovne.. Editováno: 1. Květen 2011, autor: galeo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 30. Duben 2011 Sdílet Vloženo 30. Duben 2011 dnes v olympii olomouc-reklamní stojan s ráfky a byly tam disky fakt s deseti dírama-bylo to na šestnáctkách, nic tam nebylo napsaný(možná z druhé strany) a vypadalo to, že je to schválený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 2. Květen 2011 Sdílet Vloženo 2. Květen 2011 byla by fotka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 3. Květen 2011 Sdílet Vloženo 3. Květen 2011 to jsem zapomněl vyfotit byl jsem rád,že nemám boule od kroup.Jestli je někdo z olomouce a jezdí do olympie,tak to může za mně blesknout.Když se to tak vezme, kdo počítá, že bude měnit auto, tak to není špatní investice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigan Vloženo 28. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2011 Je vela takych diskov s dvoma roztecami. Ja nevidim problem v pevnosti. Ked to udrzia tenucke luce, preco by to neudrzal naboj. Urcite je to spocitane aj s rezervou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 29. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2011 Aha tyyjo husty. Priznam se, ze bych se toho trochu bal, ale pokud to ma atest, tak to asi bude v pohode. Nevim jak to ale bude na aute vypadat, kdyz tam bude par sroubu a zbytek prazdny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2011 Nechci se hádat - ale srovnej si průřezové zatížení v těch kterých místech a porovnej momenty sil - odstředivých i setrvačných. Prostě ten "univerzální" střed vždycky bude potenciální ohnisko soustředění napětí a při kolizním ději ( nejen při skutečné nehodě, ale i při nárazu na nerovnost na silnici) bude mít tendenci povolit dřív než loukotě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.