Přejít na obsah

Hučení v interiéru

Premik22

Doporučené příspěvky

Zdavím, možná to patří do sekce o interiéru,ale dávám to sem do elektriky protože to má souvislost. Mám TDi 1,9 74kW 2004, všechno ok jenom když je teplo, nebo je auto pořádně zahřáté po delší trase mi při klesnutí otáček něco hučí v palubce. Myslel jsem, že je to relé, ale kamarád od leketriky mi zkousil altík a zjistil, že je seklá voloběžka a neprotáčí se na jednu stranu.dal jsem novou ale problém je pořád. Popíšu to asi takto: Na volnoběh přidám plyn, otáčky klesnou na volnoběžné, motor běží vklidu, akorát se z palubky ozývá tlumené hučení(dunění), jako kdyby něco rezonovalo, stačí poklepat po páčce od blinkru, nebo výstražných blinkrech, nebo párkrát sešlápnout brzdu--> změna v odběru elektřiny to hučení ustane a je ticho. Když zas přidám plyn nechám klesnout volnoběh hučení je tu zas a znovu když zapnu např. výstražné a zas je vypnu, hučení přejde. Nevíte co je to? Kamarád říkal, že relé to nebude... Díky moc Přema. Podotýkám, že musí být auto pořádně zahřáté

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

přesnou odpověď na Tvojí otázku neznám. Mohu se pouze domnívat. Usuzuji, pokud máš klimatizaci, že jsou v činnosti oba ventilátory na chladičích a proto se může dostávat tento podobný zvuk do kabiny. Mrkni na to v tom horku. Dále bych se zajímal v jakém stavu je servo - hladina oleje. Toto hučení, může zapříčiňovat i jiné souvislosti s provozem vozidla a já doufám, že se Ti jistě ozvou odborníci, kteří již tento problém vyřešili. Radek. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...