Martinoslav Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 ntr: V tom pripade bych si objel salony a mrknul na skladove vozy, tam bys urcite neco nasel a jeste by ti na to dali dostatecnou slevu Konfiguratorem bych se urcite neridil, vysledna castka vozu je neskutecne vysoka oproti tomu, co muzes usetrit v salonu. Citovat
ntr23 Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 Já ale tu Octavii nechci. Jezdím s jednou služební Ambiente 1,9 diesel. Je to hodně slušné auto, ale pro rodinu bych volil raději Roomster. A navíc má skleněnou střechu..) Citovat
Martinoslav Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 V pohode, v pohode, kliiiiiiiiiiiiiid Ja ti to nevnucoval Jen mi to pri te planovane investici prisla jako vyhodnejsi volba. Pokud jsi rozhodnuty do Roomstera, jdi do Roomstera a at slouzi Citovat
ntr23 Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 Martinoslav> já se nerozčiluji, neboj...a díky, snad bude, ale ještě tak půlroku musí sloužit Felicie Citovat
mvh Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 ntr23: no je teda fakt ze fabie je zatim jediny auto kde dostanu kolena pod volant, bohuzel ani vetsi roomster mi tento "luxus" neumoznuje, ale uz sem si za ty roky zvyknul ze cim mensi auto, tim se do nej lip vejdu i kdyz by to melo byt obracene. (mysleno jako ridic) jinak uz sem rozhodnutej ze pujdu do 1.6, objednavat se chystam v zari, tak doufam ze nebude cekacka vetsi nez 3 mesice, kdyz na webu psali, ze uz je do konce roku rozebrano. Citovat
ntr23 Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 mvh> Na to jsem se taky ptal, prodejce říkal že auta jsou, akorát teĎ když je to novinka, tak jsou delší čekací lhůty. A já se ptám jak dlouho a on že 5 týdnů, tak mu říkám že to zase tak dlouho není, když jsme loni čekali na fabii 4 týdny. Citovat
mvh Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 tak to me rekli ty tri mesice, ale je fakt ze je to 14 dni zpatky a ze ja to chci s N1, ktery se udajne zacne delat az od srpna. Akorat me mate ten skodovackej konfigurator. Jeste nedavno v nem neslo dat ASR s N1 dohromady u motoru 1.2 a 1.4, slo to jen u motoru 1.6, jake bylo moje prekvapeni kdyz sem pred chvili zjistil ze nejde namacknout N1 s nicim jinym nez s 1,9. uz mi to nejak hlava nebere, zejtra zajdu do saloonu .) Citovat
ntr23 Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 Taky jsem v konfigurátoru našel nějaké chybky. Zrovna si jen pamatuji že v nabídce vůbec není kontrola tlaku v pneumatikách, i když ceník ji tam má, a nejde dát místo tříramenného volantu čtyřramennej, i když v ceníku je za -1500,- Citovat
Diamant Vloženo 26. Červenec 2006 Vloženo 26. Červenec 2006 K tým cenám, OII má teraz výhodu, že sa už na ňu dajú dostať zaujímavé zľavy, kdežto na Roomstera sa zľavy vzhľadom na záujem ďaleko prevyšujúci možnosti výroby nedávajú. Ale keď sa situácia ustáli, tak už bude Room určite výraznejšie cenovo výhodnejší, než je oproti OII teraz. Ja som tiež počul o dodacích termínoch 3 mesiace. Ale trebárs má nejaký predajca už objednané auto na salón a do istej doby ho ešte vie prekonfigurovať podľa priania zákazníka a čakacia doba kľudne môže byť 4-5 týždňov. mvh - myslím, že keď objednáš Room 1,6, tak neurobíš krok vedľa. Citovat
mvh Vloženo 27. Červenec 2006 Vloženo 27. Červenec 2006 Taky si rikam, ze ten rozdil 25kkc v celkovy cene auta uz nehraje takovou roli (1.4 x 1.6) akorat me trochu desi ta spotreba jakou psal Maverick u 1.6 Po meste toho najezdim dost. Citovat
Diamant Vloženo 27. Červenec 2006 Vloženo 27. Červenec 2006 Veľmi záleží na strojníkovi. Aj ja som sa desil spotreby. Všetci majitelia OII RS v iných fórach písali 10 a vyššie. Kombinovaná! Na jednej RS som dokonca videl dlhodobú kombinovanú na PP 10,0. Ozaj som mal strach. Ale aj bez výrazného obmedzovania sa to vyzerá, že sa budem kombinovane hýbať okolo 8. Okrem toho tá 1,6-ka je už 16V. A po skúsenostiach z 8V v Octaviách si myslím, že sa s tým motorom bude dať spraviť pekná spotreba. Samozrejme nie je mesto ako mesto. Ale pokiaľ nie sú obrovské zápchy, tak mám skúsenosť, že vo väčších mestách sa dá urobiť lepšia spotreba, než v menších, lebo v tých menších je všetko dosť blízko a trasy sú výrazne kratšie. Čím ťa desil Maverick? Citovat
mvh Vloženo 27. Červenec 2006 Vloženo 27. Červenec 2006 Zajimava byla spotreba, bezne 7,5-8,0 litru pri sviznem stylu (porad se tam stridalo 100km/h a omezeni na 70km/h, takze porad rezim zrychlovani a brzdeni), na dalnici pri 160km/h cca 13,5 l/100km/h, pri 180km/h cca 16l/100km. Musim ale podotknout, ze celou dobu jel Climatronic na plny pecky (teploty dosahovaly i 40°C) a auto bylo vytizeno na cca 50% uzitecne hmotnosti. Tohle psal Maverick ohledne spotreby 1.6 Roomstera, pripada mi to vic nez jsem cekal, ale je mi jasny, ze to nesetril Je fakt, ze to srovnavam se svoji fabkou 1.2 40 kW, kdyz jsem jel loni do chorvatska a po dalnici sem ji chudaka pohonil, pedal skoro na podlaze, tech 155 km/hod to jelo a prumerna spotreba byla kolem 7 litru, coz me prijemne prekvapilo. (Jeli jsme jen ve dvou) uznavam, ze je to neporovnatelny. I papirova spotreba 1.6 ve meste 11.2 l mi prijde dost... ... aha, tak sorry, ted jsem zjistil,ze v casopise SKODAREVUE pisou tech 11.2 l ve meste ale na webu Skody se pise 9.2 l takze to byl nejaky tiskarsky sotek, co me potrapil hura, hura 1.6 tes se Citovat
Maverick Vloženo 27. Červenec 2006 Autor Vloženo 27. Červenec 2006 Jen strucne: pozor, neplest si prumernou a okamzitou... Mnou udavana spotreba 7,8-8,0 byla prumerna (pri sviznem stylu a s klimou naplno), tech 13,5 a 16 byla okamzita pri udavanych rychlostech, prumer byl v tomto rezimu nekde kolem 9. O vikendu zkusim napsat vic... Citovat
mvh Vloženo 27. Červenec 2006 Vloženo 27. Červenec 2006 tak jsem byl v salonu a uprava N1 by mela jit s jakymkoli motorem a i vcetne ASR, pry jsou v tom konfiguratoru nejaky chybky. No a kdyz bych dnes objednal tak pry dodaci lhuta je tak nekdy v rijnu, takze me lakali at radsi objednam uz ted, jenze ja holt musim jeste chvilku pockat. Taky mi nekdo rikal, ze jel v roomsteru 1.4 i 1.2 a ze udajne ta 1.4 nic moc, pry byla 1.2 subjektivne zivejsi, tak mam dalsi body pro 1.6 Citovat
Diamant Vloženo 27. Červenec 2006 Vloženo 27. Červenec 2006 Škoda naozaj udáva takéto spotreby: 1,2 - 6,8/8,7/5,5 1,4 - 6,8/8,9/5,6 1,6 7,0/9,2/5,7 kombinovaná/mesto/mimo Pozerám, že medzi 1,2 a 1,4 je prekvapivo malý rozdiel. Myslím, že pri 1,6-ke sa v Roome dá do tých cca 7 zmestiť pri rozumnom jazdení. Vidím to reálne. Na reakcie iných je dobré prihliadať, ale najlepšie je si to vyskúšať. Ty už máš objednané a myslím, že si zvolil vynikajúco, ale pre ostatných odporúčam všetky zvažované alternatívy vyskúšať osobne. Keď som kupoval Fabiu, tak každý na 2,0 MPI nadával, aký je to zlý, zastaralý a slabý motor, ale ja som s ním bol veľmi spokojný. Aj teraz u 2,0 TFSI som čítal, že je ten motor nejaký nevýrazný a napokon sa ukázalo, že mne ten motor mimoriadne vyhovuje svojim charakterom. Citovat
mvh Vloženo 27. Červenec 2006 Vloženo 27. Červenec 2006 ja jeste objednano nemam, chystam se na to v zari. Prodejce me upozornil, ze pokud budu objednavat v zari ze budu mit roomstera tak v lednu. coz by jeste slo, pac zrovna v lednu se ma narodit muj prvni potomek to bude jedna oslava za druhou kurna to si ani moc nazeridim, pac budu furt pod obraz Citovat
Diamant Vloženo 27. Červenec 2006 Vloženo 27. Červenec 2006 Tak práve preto objednaj čím skôr, aby si sa najskôr mohol tešiť z auta a potom z potomka. U oboch časom radosť vystriedajú starosti. Akurát ten potomok je tak nejako dlhodobejšieho charakteru Citovat
Host Guest_Jirka Vloženo 28. Červenec 2006 Vloženo 28. Červenec 2006 Škoda naozaj udáva takéto spotreby:1,2 - 6,8/8,7/5,5 1,4 - 6,8/8,9/5,6 1,6 5,7/9,2/7,0 mino/mesto/kombinovaná Pozerám, že medzi 1,2 a 1,4 je prekvapivo malý rozdiel. Myslím, že pri 1,6-ke sa v Roome dá do tých cca 7 zmestiť pri rozumnom jazdení. Vidím to reálne. Tak myslím, že to máš u 1.2 a 1.4 přehozené. Nemělo to být mimo 5,5 a 5,6 a kombinovaná 6,8 ? Protože tak jak je to napsané, to nedává smysl. Pokud to tedy má být dle mého, tak jestli je kombinovaná u 1.4 - 6,8 a u 1.6 - 7, tak v tom už dle mého taky žádný rozdíl není. Akorát ve městě bude asi 1.6 mít větší spotřebu. Citovat
Diamant Vloženo 28. Červenec 2006 Vloženo 28. Červenec 2006 Samozrejme, mal som to prehodené, už som to opravil. Presne ako píšeš, mimo mesta tá 1,6-ka bude mať len nepatrne vyššiu spotrebu a v meste sa to môže prejaviť o čosi viacej. Citovat
ntr23 Vloženo 28. Červenec 2006 Vloženo 28. Červenec 2006 Tak po přehodnocení situace možná nebudu čekat do jara, ale koupí se už letos..)) Citovat
dedopohoda Vloženo 29. Červenec 2006 Vloženo 29. Červenec 2006 vam je chlapi hej, u nas sa zacne predavat az od septembra, a ja som noveho Roomstera este ani nevidel, akurat tento tyzden ked ho doviezli do predajne skodovky, .Dufam ze zacnu coskoro robit predvadzacie jazdy, uz sa neviem dockat. Mozno ze aj pouvazujem o kupe, no uvidime ako ma chyti :-) Citovat
mvh Vloženo 29. Červenec 2006 Vloženo 29. Červenec 2006 Jeste se vracim k chybe v casopise SKODAREVUE ohledne papirove spotreby Roomstera 1.6 Na jine strance se pise: mesto/mimo mesto/kombinace 9,2/5,7/7,0 a jeste 11,5/6,2/8,1 ale ty druhy udaje se tykaji 6-ti stupnoveho automatu, ktery se jeste nedela. no a ten konfigurator na skodovackym webu uz taky opravili, uz jde naklikat N1 s cimkoli Citovat
ntr23 Vloženo 29. Červenec 2006 Vloženo 29. Červenec 2006 Tak jsem dnes byl ve Škoda salonu, jenže nešel dnes Roomster objednat, takže tam jdu v úterý. Říkali že by byl v září, možná na konci srpna. Citovat
Diamant Vloženo 30. Červenec 2006 Vloženo 30. Červenec 2006 dedopohoda - to auto je ozaj také, že si človeka získa až po osobnom stretnutí a odskúšaní. Teda aspoň mňa. Ale rovnaký názor vjadrilo viac ľudí, U nás už začínajú prvé autá prichádzať k dealerom a počul som, že už majú objednaných viac áut aj na neskôr. Tak možno by aj v prípade záujmu ešte vedeli prekonfigurovať nejakú ešte do výroby nezaradenú objednávku. Citovat
Vytlacil Vloženo 31. Červenec 2006 Vloženo 31. Červenec 2006 To Diamant: Ani bych nerekl, ze na Roomstra nejsou slevy. Dnes jsem poslal zadost o cenovou nabidku a vraci slevy ve vysi 20.000 az 35.000 Kc (pouze dodavam, ze to je od dealeru v Praze a jde o odber 1ks, nikoli tedy velkoodber). Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.