Přejít na obsah

Repase zadnich brzdičů

witt

Doporučené příspěvky

Ahojte, máte někdo zkušenost s repasí zadních brzdičů s integrovanou ručkou? (octa, fabka, ibiza...)

Už sem párkrát měnil prachovku, stírací kroužek na pístku a prachovky na vodících čepech, to bylo v pohodě, ale nikdy sem nerozebíral mechanizmus jako celek. Mám sadu na výměnu, která obsahuje i další malé guferko, o-kroužek a ještě manžetku od mechanizmu ruční brzdy, ale to sem nikdy nedělal. Mám to teď rozdělaný a v pístku i ve vnitř je segrovka, dále je matka od páky k ručce (co vysouvá pístek, když taháte za ručku) ještě tam je držák brzdové hadičky přidělanej torxem. Nikde sem nic k tomu nenašel, na youtube je zepár videí, ale nic konkrétního.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sám jsem se na to také ptal v servisu, jelikož jsem si také repasoval brzdy a sami mi říkali, že vnitřek rozdělat nejde, pokud je to pokažené mění se rovnou celý brzdič. Pochybuji že budeš vytahovat segerovku něčím dlouhým a extremně pevným na tolik, aby jsi ji roztáhnul a dávat ji zpátky určitě také nebude sranda, když je tam zpětná pružina a podle mne i dost tlačí to by jsi musel mít na to extra speciální nářádí, aby jsi to dal pak zpěk dokupy. U nás v Petřvaldě je firma na brzdy, která ti je zrepasuje, ale vyjde to jen o něco málo méně než nový neoriginální. A ty sady co se prodávájí tak jsou na více typu aut, tudíž je tam více těsnění než co potřebuješ ty na octavii

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Větší blbost jsem neslyšel....proč by to nešlo opravit?Když ti zarezne páčka od ruční brzdy,tak musíš koupit tu sadu a vše co v ní je tam dát,ano,ta ségrovka jde špatně ven,ale vyndat jí musíš,právě tam je to nejvíc zasajrajtovaný...A je jasný že v servise ti řeeknou že to nejde jen aby vyměnili celej díl a navíc to neni příjemná práce..mam tady i fotky jak to vypadá,ale pozor při koupi té sady,jsou dva rozměry...

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...