Přejít na obsah

Levé přední kolo

Jehla23

Doporučené příspěvky

Zdravím, tak mám zase problém. V příloze je fotka jak vypadá to kolo.. Jde o to, že jsem včera couval na dvůr k přítelkyni a dřel spodkem o něco, jenže při minulém vjíždění bylo vše v pořádku. Při vyjetí jsem si všiml, že se kolo dotýká podběhu a zdálo se mi, že je menší vůle při otáčení na obě strany, jako kdyby měl posilovač menší sílu..točit mohu normálně, ale je to tužší, například když jsem na místě tak když začínám točit (je to jen po nastartování) tak když otočím volantem, zdá se, že je tam menší tak půl sekundová prodleva než začne fungovat posilovač..musím přiznat, že mi řízení teče, ale nemám na to momentálně peníze tak jsem se rozhodl doplňovat. Teče mi už asi rok, ale ještě mi to nehlásilo málo oleje. Teď k tomu podběhu..nejdřív jsem myslel, že je uvolněnej podběh tak jsem se chystal ho upevnit. Ale při vjíždění na jiný parkoviště, mi prostě ruplo v přední nápravě a přišlo mi to jako by nějáký ozubený kolo prostě přeskočilo. To znamená, že teď mám volant přibližně o 45° otočenej doprava aby auto jelo rovně. Předtím bylo všechno v pořádku. Vylezl jsem a chtěl se podívat co se dole děje..jenže nešli ani povolit šrouby. Když jsem od toho odešel dál abych popřemýšlel co se stalo, viděl jsem jak je kolo posunutý dopředu..ještě jsem to neviděl. Je to na fotce. A za další, nevěděl jsem co s tím tak jsem jel zpátky domů, protože až tak se v tom nevyznám a zeptám se raději odborníků. Při parkování, když otočím plný rejd doleva a pak hned doprava na plný rejd tak mi rupne v levým kole a to kolo prostě poskočí.. Díky za pomoc, mám pocit, že mi to kolo za chvíli upadne..

Škoda Fabia 1,4 MPI 2001, najeto okolo 151000

Editováno: , autor: Jehla23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fotka chybí, ale problém asi nebude v samotném řízení, když máš posunuté kolo dopředu. i kdyby se ti rozpadlo, tak kola se budou pouze vytáčet. pokud je máš posunuté dopředu, tak jedině něco na jeho uchycení - rameno, čep, nápravnice, těhlice, tlumič apod. hlavně s tím nikde už nejezdi ať se nestane něco horšího.

chce to sundat kolo a kouknout se. pokud máš kolo přitisklé k předku, bude závada určitě vidět.

Odkaz ke komentáři

Když jsem byl na geometrii, říkali mi, že mám úplně v háji silentbloky na obou stranách. Ale když jsem četl co způsobuje zničenej silentblok tzn. nedrží na silnici a vibrace, tak jsem si říkal, že si chtěli asi jen vydělat, protože mi to nedělalo. Ještě před tím vjetím do toho dvora, jsem jel z obchoďáku a když jsem zabrzdil, uslyšel jsem ránu jako kdybych do něčeho naboural..jenže když jsem vyšel, nikde nic a odkud se to ozvalo si nepamatuju :( Myslíš, že to bude ono? Ještě sjedu za kamarádem, ale teď není dostupnej tak jsem se obrátil na fórum.

Nehlásí? Takže hlásí jen chybu nebo prázdnou nádržku? Asi ho doplním rovnou taky radši..

Odkaz ke komentáři

fotka chybí, ale problém asi nebude v samotném řízení, když máš posunuté kolo dopředu. i kdyby se ti rozpadlo, tak kola se budou pouze vytáčet. pokud je máš posunuté dopředu, tak jedině něco na jeho uchycení - rameno, čep, nápravnice, těhlice, tlumič apod. hlavně s tím nikde už nejezdi ať se nestane něco horšího.

chce to sundat kolo a kouknout se. pokud máš kolo přitisklé k předku, bude závada určitě vidět.

Zkusím to sundat znovu. Pořád jsem kontroloval kloub a okolí. Jinak jsem měnil těhlici, kloub a tlumič. Čepy byli ok, rameno a nápravnice myslím taky. Jezdit raději nebudu, docela se toho i bojím..

Odkaz ke komentáři

nemusíš nikam jezdit. klekni k přednímu kolu a koukni na uchycení zadního ramena. je to pěkně vidět.

foto pro inspiraci (mám tam pouze plné puky. ty tam budeš mít ty z odkazu výše, asi)

post-37428-0-74821800-1307893913_thumb.j

jinak když jsi do toho takhle šťoural, nevylítl ti čep z těhlice nebo z ramena díky chybné montáži?

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři

nemusíš nikam jezdit. klekni k přednímu kolu a koukni na uchycení zadního ramena. je to pěkně vidět.

foto pro inspiraci (mám tam pouze plné puky. ty tam budeš mít ty z odkazu výše, asi)

jinak když jsi do toho takhle šťoural, nevylítl ti čep z těhlice nebo z ramena díky chybné montáži?

Měnil to kamarád, auta dělá už 20 let a neměl s nima problémy tak snad neudělal chybu. Já si na to netroufnu. Ale rád bych se to někdy naučil, hodí se to do budoucna.. Jo nedodal jsem, že s autem jsem najel po těch výměnách + geometrie (a tam mi řekli, že mám v háji silentbloky) okolo 1500km. Moc nejezdím, spíš jen tak po městě občas mimo.

A ještě otázka, jak uvidím nebo poznám, že je v háji? Ještě se mi to nestalo

Editováno: , autor: Jehla23
Odkaz ke komentáři

nejdřív k tomu klekni a podívej se. je to hned poznat a zvlášť když to zvedneš a zameleš s kolem. jinak koukni jak to vypadá u čepu na pravé straně auta a pak to porovnej s tou posunutou levou stranou.

jak už bylo psáno, je to tenhle silentblok (zadní silentblok předního ramene). přední jsem snad utržený ještě neviděl.

http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0407183a-silentblok-ramene-fabia-fabia-2-roomster.html

a dole vidíš ten zesílený a taky plný (např. v seat salonu stojí 210kč/ks z cupry - jsou stejné)

Editováno: , autor: boobika
Odkaz ke komentáři

Dobře a který všechny silentbloky mám vyměnit? Jeslti by jsi mi mohl napsat názvy.. :) Je tam i nějáký o určitém průměru myslím, ale nevím, který má moje fabia. Nevyznám se tolik v těch součástkách, díky moc

Dobry mechanik ked pozrie tvoju napravu tak hned bude vediet ktore silentbloky treba vymenit.;)

Odkaz ke komentáři

Pro jistotu jsem je vyfotil, pod auto se moc nedostanu tak jsem viděl jen tohle. Jinak se chci zeptat, je normální, že když jsem to zvedl a hýbal s kolem tak rameno v tom silentbloku jakoby lítalo, bylo volně? První fotka je pravý kolo a druhá fotka levý kolo. Mám to politý nejspíš servoolejem..takže toho si nevšímejte, to musím doplnit.

post-53215-0-08453300-1307897305_thumb.j

post-53215-0-90347400-1307897319_thumb.j

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl v servisu. Bylo to něco co bych nečekal, auto mi opravoval kamarád, tak mu za to vynadám. U čepu drželo rameno jenom na jednom šroubu a to byli ty hnusný zvuky, navíc byli udivený, že jsem s tim tolik ujel...jinak silentbloky jsou v háji taky, takže je vyměním rovnou taky.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...