Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 (editace) Zdravím, tak mám zase problém. V příloze je fotka jak vypadá to kolo.. Jde o to, že jsem včera couval na dvůr k přítelkyni a dřel spodkem o něco, jenže při minulém vjíždění bylo vše v pořádku. Při vyjetí jsem si všiml, že se kolo dotýká podběhu a zdálo se mi, že je menší vůle při otáčení na obě strany, jako kdyby měl posilovač menší sílu..točit mohu normálně, ale je to tužší, například když jsem na místě tak když začínám točit (je to jen po nastartování) tak když otočím volantem, zdá se, že je tam menší tak půl sekundová prodleva než začne fungovat posilovač..musím přiznat, že mi řízení teče, ale nemám na to momentálně peníze tak jsem se rozhodl doplňovat. Teče mi už asi rok, ale ještě mi to nehlásilo málo oleje. Teď k tomu podběhu..nejdřív jsem myslel, že je uvolněnej podběh tak jsem se chystal ho upevnit. Ale při vjíždění na jiný parkoviště, mi prostě ruplo v přední nápravě a přišlo mi to jako by nějáký ozubený kolo prostě přeskočilo. To znamená, že teď mám volant přibližně o 45° otočenej doprava aby auto jelo rovně. Předtím bylo všechno v pořádku. Vylezl jsem a chtěl se podívat co se dole děje..jenže nešli ani povolit šrouby. Když jsem od toho odešel dál abych popřemýšlel co se stalo, viděl jsem jak je kolo posunutý dopředu..ještě jsem to neviděl. Je to na fotce. A za další, nevěděl jsem co s tím tak jsem jel zpátky domů, protože až tak se v tom nevyznám a zeptám se raději odborníků. Při parkování, když otočím plný rejd doleva a pak hned doprava na plný rejd tak mi rupne v levým kole a to kolo prostě poskočí.. Díky za pomoc, mám pocit, že mi to kolo za chvíli upadne.. Škoda Fabia 1,4 MPI 2001, najeto okolo 151000 Editováno: 12. Červen 2011, autor: Jehla23 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 napadá ma jedna vec a to,či nemáš utrhnuté tieto uloženia.. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0407183a-silentblok-ramene-fabia-fabia-2-roomster.html a ešte doplním,že servo ti nízku hladinu oleja nebude hlásiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 fotka chybí, ale problém asi nebude v samotném řízení, když máš posunuté kolo dopředu. i kdyby se ti rozpadlo, tak kola se budou pouze vytáčet. pokud je máš posunuté dopředu, tak jedině něco na jeho uchycení - rameno, čep, nápravnice, těhlice, tlumič apod. hlavně s tím nikde už nejezdi ať se nestane něco horšího. chce to sundat kolo a kouknout se. pokud máš kolo přitisklé k předku, bude závada určitě vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 Když jsem byl na geometrii, říkali mi, že mám úplně v háji silentbloky na obou stranách. Ale když jsem četl co způsobuje zničenej silentblok tzn. nedrží na silnici a vibrace, tak jsem si říkal, že si chtěli asi jen vydělat, protože mi to nedělalo. Ještě před tím vjetím do toho dvora, jsem jel z obchoďáku a když jsem zabrzdil, uslyšel jsem ránu jako kdybych do něčeho naboural..jenže když jsem vyšel, nikde nic a odkud se to ozvalo si nepamatuju Myslíš, že to bude ono? Ještě sjedu za kamarádem, ale teď není dostupnej tak jsem se obrátil na fórum. Nehlásí? Takže hlásí jen chybu nebo prázdnou nádržku? Asi ho doplním rovnou taky radši.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 hlási len chybu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 fotka chybí, ale problém asi nebude v samotném řízení, když máš posunuté kolo dopředu. i kdyby se ti rozpadlo, tak kola se budou pouze vytáčet. pokud je máš posunuté dopředu, tak jedině něco na jeho uchycení - rameno, čep, nápravnice, těhlice, tlumič apod. hlavně s tím nikde už nejezdi ať se nestane něco horšího. chce to sundat kolo a kouknout se. pokud máš kolo přitisklé k předku, bude závada určitě vidět. Zkusím to sundat znovu. Pořád jsem kontroloval kloub a okolí. Jinak jsem měnil těhlici, kloub a tlumič. Čepy byli ok, rameno a nápravnice myslím taky. Jezdit raději nebudu, docela se toho i bojím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 hlási len chybu Aha. No stejně raději doleju.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 (editace) nemusíš nikam jezdit. klekni k přednímu kolu a koukni na uchycení zadního ramena. je to pěkně vidět. foto pro inspiraci (mám tam pouze plné puky. ty tam budeš mít ty z odkazu výše, asi) jinak když jsi do toho takhle šťoural, nevylítl ti čep z těhlice nebo z ramena díky chybné montáži? Editováno: 12. Červen 2011, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 tady je fotka, špatně jsem kliknul, vypadá to divně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 (editace) nemusíš nikam jezdit. klekni k přednímu kolu a koukni na uchycení zadního ramena. je to pěkně vidět. foto pro inspiraci (mám tam pouze plné puky. ty tam budeš mít ty z odkazu výše, asi) jinak když jsi do toho takhle šťoural, nevylítl ti čep z těhlice nebo z ramena díky chybné montáži? Měnil to kamarád, auta dělá už 20 let a neměl s nima problémy tak snad neudělal chybu. Já si na to netroufnu. Ale rád bych se to někdy naučil, hodí se to do budoucna.. Jo nedodal jsem, že s autem jsem najel po těch výměnách + geometrie (a tam mi řekli, že mám v háji silentbloky) okolo 1500km. Moc nejezdím, spíš jen tak po městě občas mimo. A ještě otázka, jak uvidím nebo poznám, že je v háji? Ještě se mi to nestalo Editováno: 12. Červen 2011, autor: Jehla23 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 tady je fotka, špatně jsem kliknul, vypadá to divně Treba spravit G.O. celej prednej napravy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 Taky mě to napadlo..ale to se pěkně plácnu přes kapsu.. Co to všechno obsahuje? Komplet celou přední nápravu? Nebo nějáký ty nejdůležitější části.. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 Opravit sa da aj tvoja naprava. Treba pomenit vsetky silentbloky na prednej naprave a ist na geometriu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 vždyť to není tak hrozný jak jsi popisoval. asi to bude tím zadním silentblokem. utrhne se to a rameno v tom lítá jak ho.no pod splavem. pokud to chceš trochu tvrdší, kup si ty plné "puky" (cca 200/ks) a nebo aspoň novější provedení se 4 "paprskama" místo 2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 Dobře a který všechny silentbloky mám vyměnit? Jeslti by jsi mi mohl napsat názvy.. Je tam i nějáký o určitém průměru myslím, ale nevím, který má moje fabia. Nevyznám se tolik v těch součástkách, díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed.mb Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 No nevím zda by zadni sil.umožnil kolu jít tak dopředu...Jsi si jistý že máš dobře spojenou těhlici s ramenem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 No nevím zda by zadni sil.umožnil kolu jít tak dopředu...Jsi si jistý že máš dobře spojenou těhlici s ramenem? Jak jsem říkal, dělal mi to kamarád. Věřím mu no, snad neudělal chybu.. Takže nevím, ale můžu to něják zjistit, třeba teď? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 (editace) nejdřív k tomu klekni a podívej se. je to hned poznat a zvlášť když to zvedneš a zameleš s kolem. jinak koukni jak to vypadá u čepu na pravé straně auta a pak to porovnej s tou posunutou levou stranou. jak už bylo psáno, je to tenhle silentblok (zadní silentblok předního ramene). přední jsem snad utržený ještě neviděl. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0407183a-silentblok-ramene-fabia-fabia-2-roomster.html a dole vidíš ten zesílený a taky plný (např. v seat salonu stojí 210kč/ks z cupry - jsou stejné) Editováno: 12. Červen 2011, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 Dobře a který všechny silentbloky mám vyměnit? Jeslti by jsi mi mohl napsat názvy.. Je tam i nějáký o určitém průměru myslím, ale nevím, který má moje fabia. Nevyznám se tolik v těch součástkách, díky moc Dobry mechanik ked pozrie tvoju napravu tak hned bude vediet ktore silentbloky treba vymenit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 Pro jistotu jsem je vyfotil, pod auto se moc nedostanu tak jsem viděl jen tohle. Jinak se chci zeptat, je normální, že když jsem to zvedl a hýbal s kolem tak rameno v tom silentbloku jakoby lítalo, bylo volně? První fotka je pravý kolo a druhá fotka levý kolo. Mám to politý nejspíš servoolejem..takže toho si nevšímejte, to musím doplnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Červen 2011 Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 z tých fotiek to nejde rozpoznať.... jednoducho už to nerieš,aj tak sa stále debata točí dookola....daj to pozrieť nejakému mechanikovi a ten už to bude čo robiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 12. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2011 No nejspíš máš pravdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 13. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Tak jsem byl v servisu. Bylo to něco co bych nečekal, auto mi opravoval kamarád, tak mu za to vynadám. U čepu drželo rameno jenom na jednom šroubu a to byli ty hnusný zvuky, navíc byli udivený, že jsem s tim tolik ujel...jinak silentbloky jsou v háji taky, takže je vyměním rovnou taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed.mb Vloženo 13. Červen 2011 Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 (editace) Huráá měl jsme pravdu že je špatný spoj ramena a hlavy kola...promin ,ale to jsi měl opravdu štěstí že ti to nevyběhlo za jízdy,jo jinak dle fotek by to rozhodně chtělo opravu lůžek a řízení.. Editováno: 13. Červen 2011, autor: speed.mb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 13. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2011 Huráá měl jsme pravdu že je špatný spoj ramena a hlavy kola... Ano měl já jen věřil kámošovi, že dal všechno tak jak má.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.