Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Díky za info, ale dílenskou přiručku mám také, přesto díky.

Takže jen dodávám-horní šroub jen povolit tak aby se neuvolnil ze závitu-nespadl do dveří a ten spodní jsem nepovolil o 3 otáčky, jak uvádějí, ale asi tak nejméně o 5-6... Zkrátka jsem s ním otáčel tak dlouho, dokud nešel zámek vysunout..., toť má zkušenost pro druhé ;)

• o 3 týdny později...
Vloženo

Co je to zase za magora??? Nejaky pilule...

DejvidCV: Zkusim popsat v jednotlivych krocich....

1) odrkyjes dirky na boku dveri

2) nevim jestli v mr 03 jsou uz pojistne srouby nahore a pokud ano tak torxem (tusim ze 20 pootocis cca o 4 otacky)

post-5-1154497836.jpg

Vloženo

3) to same udelas se spodnim sroubem - ten se ale otaci vickrat - u mne to bylo cca 8 otacek a bal jsem se ze to skonci ve dverich.... Doporucuju POMALU otacet a zkouset jestli zamek uz neleze ven...

4) pri otaceni dolnim sroubem je NUTNE drzet kliku v "pootevrenem stavu" aby se zacvakla aretace (ale ted nevim jestli je to bezpodminecne nutne k vymene zamku - ja to delal pri vymene kliky a tamto nutne je)

5) pokud ti zamek pujde ven, tak po jemnem vytazeni doporucuju o par otacek zasroubovat ten dolni sroub aby ten mechanismus nespadl do dveri...

6) vyndas a vymenis a je to... montaz v obracenem poradi... ;)

post-5-1154498152.jpg

• o 4 roky později...
Vloženo

Tak jsem pri vymene vlozky za zaslepku (1K4839167) tocil a tocil az asi po cca 12ti otackach slo vlozku vyndat.

Pak ale zaslepka dovnitr nesla, snazil jsem se sroub vysroubovat jeste vice az byl mimo zavit (nespadnul ;-), ale zaslepka stale dovnitr nesla.

Takze zatim neuspech. Nejaky napad?

Vloženo

ahoj,pokud máš šupleru,změř si průměr záslepky-zda není o pidi větší,je to odlitek takže to může být ta zrada,navíc to může být druhovýroba-china a tam není jistota zda to je přesně uděláno,já to teď měnil v pondělí,měl jsem koupeno od Jeldy(tímto mu děkuju za ochotu a rychlé dodání),krytka china a sedí to jak prdel na hrnci

Vloženo

Tak jsem pri vymene vlozky za zaslepku (1K4839167) tocil a tocil az asi po cca 12ti otackach slo vlozku vyndat.

Pak ale zaslepka dovnitr nesla, snazil jsem se sroub vysroubovat jeste vice az byl mimo zavit (nespadnul ;-), ale zaslepka stale dovnitr nesla.

Takze zatim neuspech. Nejaky napad?

Příteli okřídleného šípu,

bude zapotřebí si pohrát ze spodním šroubem. Ten spodní šroub roztahuje a stahuje takovou kulatou pojistku zámku či záslepky v klice. Ta pojistka má takové zobáčky, které aretují zámek či záslepku v klice. Ten spodní šroub touto kulatou pojistkou otáčí a tím se také otáčí ty zobáčky v ní, které zámek či záslepku aretují. Čili, vyšroubovat až na doraz - ten šroubek nevypadne a potom pomalu zašroubovávat. Pohybovat se záslepkou a pomalu šroubovat. Ono to půjde, jen trochu trpělivosti. Nezapomenout dotáhnout potom vrchní šroub. Mnoho úspěchů ve Tvém činění Ti přeji. Radek.

Vloženo

U stajej FI rok 2000 sa dala kupiť opravna sada vložky (ked kluč neotvara) a teraz hladam taku sadu na ročnik 2005 ale že vraj neexistuje len objednať celu vložku.

Nemate info kde sa ta sada da kupiť či obj. na 2005-ku?

Vloženo

Tak to teraz riešim že tam dam stary druh vložky ale mam už dva tie novšie pokazene.

Prezrad mi ako ti odisli uz 2 vlozky zamku na aute r.v. 2005 s D.O. :kuk: :kuk:

Kluce od auta nie su na hranie pre deti. :palec2::smich:;)

Vloženo

Tzn. ze zaslepka/zamek nemusi jit dovnitr ve stejne pozici jako sel puvodni ven. V mem pripade jsem vytahle zamek az uplne na max. vysroubovani spodniho sroubu.

Čili, vyšroubovat až na doraz - ten šroubek nevypadne a potom pomalu zašroubovávat. Pohybovat se záslepkou a pomalu šroubovat. Ono to půjde, jen trochu trpělivosti. Nezapomenout dotáhnout potom vrchní šroub. Mnoho úspěchů ve Tvém činění Ti přeji. Radek.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

nemá někdo nějaké schema nebo foto jak přijde do zámku u fabky ta pružinka co vrací klíč do původní polohy. Vyměnoval jsem v zámku samotnou vložku a když to složim tak se nevrací sama do polohy kdy jde klíč vyndat :-(

• o 9 měsíců později...
Vloženo (editace)

Nejspíš sundat ten kryt dveří..zespoda máš 4 šrouby(torx) pak krytka vedle nastavení zpět. zrcátek pod ní je taky jeden(torx), potom sundáš opěrky na těch dveřích a tam jsou pod nima 2 velký šrouby

a pak ten plechovej kryt po tim asi, jenže tam jsou nýty..takže vyvrtat

jestli to jde zvenku to netušim :)

Editováno: , autor: Jehla23
  • o 6 měsíců později...
Vloženo

F1 zdravím včechny, nemáte nekdo doma funkční vložku s klíčem na pravou stranu dveří fabia1 ??? mám tam záslepku a levý zámek už moc nefunguje, centrál s DO nemá.... radši bych vložku z obou stran, i s tím že budou dva klíče.... dík i za tip Mirek

• o 6 měsíců později...
Vloženo

Mám problém s výměnou zámku u řidiče, u spolujezdce všechno v pohodě, ale na straně řidiče nechce jít vložka ven. Spodní šroubek je povolenej úplně co to jen šlo, horní taky, ale vložku dostanu ven tak 2-3mm a dál to nejde, jako by to něco blokovalo, setkal se tu s tím někdo?

Díky za případné rady jak dostat vložku ven.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...