Publikováno Červenec 12, 201114 r Dobrý den pánové, chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s křupáním kola při rozjezdu a nebo i v rejdu. Měl jsem auto u známeho v servisu a vyměnil homokineťáky (vnější) a ložiska a pořád se tento zvuk ozývá. Jedná se o O1 1.9 tdi. Dále co nás napadlo a přichází k úvahu je bud vnitřní Homo kloub nebo horní uložení tlumiče. Proto bych byl moc rád za každou radu která by vedla k úspěšnému ukončení tohoto problému. Děkuji
Červenec 12, 201114 r Horní uložení tlumiče - ložiska. Dejte to na hever a rukama zatočte kolama. Mělo by se to ozvat. Když ne, tak potom ještě na zemi při zatížení tlumiče.
Červenec 12, 201114 r Autor Horní uložení tlumiče - ložiska. Dejte to na hever a rukama zatočte kolama. Mělo by se to ozvat. Když ne, tak potom ještě na zemi při zatížení tlumiče. Zdravim Tě, myslíš že to bude způsobeno tím ? křupalo to před servisem a po výměně homokineťáku (vnějšího) se to zmenšilo ale pořád to křupe. Kéž by jsi měl pravdu zkusím použít tvojí radu. Děkuji EDIT: čo najrýchlejšie vymeniť,aby nepraskla pružina Ahoj, pružina by mohla prasknout prouze kdyby se nemohla otáčet ne ? si myslim .... To horní uložení je v řiti ale pružina se točí no Upraveno Červenec 12, 201114 r od Wojnar Edituj příspěvky!!
Červenec 12, 201114 r ale ak máš pridreté to uloženie (ložisko),tak pružina sa môže točiť,ale nie plynulo
Září 6, 201114 r Zdravím Ten to problém mám tež nemohu na to příjít křupáním kola při rozjezdu a nebo i v rejdu. Mám skodu octavia4x4 TDI 74kw: Prosím o radu čím to je.
Listopad 20, 201113 r Ahoj. Mému tátovi to pořád dělalo na VW Bora a bylo to brzdovýma deskama. Výměna za nové nepomohla museli jsme koupit komplet přední třmeny (fungl nové) , kotouče a zase nové desky. Od té doby je klid.
Listopad 27, 201113 r Ahoj, jestli jsi vymenil vnejsi homoklouby a dela to porad, tak vymen i ty vnitrni(u prevodovky), ja jsem mel ten samy problem, menil jsem: tyce rizeni, vsechny cepy, vnejsi homoklouby a porad to delalo, to hnusny chroupnuti pri rozjezdu hlavne v rejdu, vymenil jsem vnitrni homoklouby a blyo to vpohode :-)
Prosinec 5, 201113 r nebo to je i stabilizátor, vyměnit gumy, nebo promazat , může to na chvilku pomoc. Lepší výměna, ale to dělá většinou při rejdu a nerovnosti při rozjezdu většinou ne. Kontrola na zvedáku a promazání nic nezkazí.
Prosinec 21, 201113 r Také se přidám se stejným problémem, křoupání je přesně ten výraz, co to dělá při rychlejším rozjezdu. Před rokem měněny tlumiče, uložení, pružiny, tak v tom bych asi chybu nehledal. Vyměnil jsem vnější homokinetické klouby, zadní uložení ramene, byl jsem na technické, udělal geometrii. Je to o něco lepší, ale je to tam pořád.
Únor 12, 201213 r mi tohle pred par mesici delalo pri pomalym zatoceni doprava. byl jsem na 100% presvedcenej, ze to jde od predniho pravyho kola... no a nakonec to bylo lozisko na pravym zadnim kole
Listopad 20, 201311 r Autor Nakonec to není závada mechanická nýbrž závada na ŘJ ABS. Do rychlosti 5 km/h by ABS fungovat nemělo bohužel u starších ABS tomu tak vždy není. Zkuste ho odpojit, auto projet a zjistíte zda to bylo tímto.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.