Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Je to tak je to ten nastavovač vačky,je to pecka asi za 10 ale je od toho klid,nevím jestli to je výrobní vada ale trpí na to dost auťáků nejen koncern,třebas i renault atd...

V zásadě to nic moc neudělá ale po startu to rachtá než se naplní olejem,jen se může zhoršit startování bo se mění vzájemná poloha vaček a časování ventilů...

Vyzkošeno,prověřeno na několika autech vyměněno a pohoda :kol-28:

Ahoj mohl by si mi prosimta napisat presný(technický) názov alebo čislo/kód tej súčiastky ?

Lebo už vidím jak sa na ma dívajú jak na vola ze čo to od nich zase chcem.

Tu v SR poznajú len napinák reťaze a majú vystaráno :D

• 1 měsíc později...
  • 1 měsíc později...

já jsem vyměnil ten přestavovač a je od toho pokoj

Můžeš uvést kolik máš najeto?

Upraveno od Pawouk

Hm, to moc není. Navíc ty zvuky jsou od sebe k nerozeznání - jestli hrčí řetěz, nebo přestavovač. Jak je vidět, koncern s tím má problémy delší dobu.

• 2 týdny později...

to:

Kvasnicatomas

Zdravím , mohol by som sa spýtať kolko ťa vyšla oprava ? díl+práce ? a ako dlho bolo auto v servise ?

Ďakujem.

Kvasnicatomas: taky by mě to zajímalo, mám totožný problém s O2 1,6 FSi 85 kW. Najeto 129 000 km. Ještě mám dotaz, byl měněn i rozvodový řetěz? Díky.

Upraveno od Coudy68

Cca 16tis díly,komplet rozvod vč hydro napínáku řetězu a toho zmíněného nastavovače vačky a když je dobrá konstalace hvězd tak se to dá za den přehodit :kol-33:

• 1 měsíc později...

Takže mám za sebou také peripetie s rachtáním po startu u své O2 1,6 FSi (130 000 km). Udělány rozvody včetně výměny zmiňované jednotky stavěcí pro vačk. hřídel. Startování i motor samotný chodí o poznání lépe, je slyšet čistý zvuk, už žádné kovové pazvuky. Cena cca 20 tisíc Kč včetně práce.

• 1 rok později...

ahoj chystám se na výměnu rozvodu a stavěcí jednotky.potřeboval bych vědět jestli se ta jednotka nasazuje na přes kužel nebo na péro a drážku.dále bych potřeboval vědět,jestli se ta jednotka musí nějak nastavit do nějaké polohy,nebo se jen namontuje a po nastartování sama nastaví dík.

Tu prirucku mam uz davno stahlou , ale stejne z toho nejsem chtry

I mechanik potrebuje obcas postrcit kdyz to jeste nedelal jen nechce byt prekvapen az to rozdela

Tak nechtěl jsem se tě nějak dotknout. DP je maximum, co o tomto můžu dodat.

Nic to je vpohode

Napiš sem kód motoru a modelový ročník, jeden ochotný kolega zkusí něco zjistit.

2005 BLF dík

to si chceš robiť doma sám?

ne nechci jen hledam informace pro kolegu mechanika co rozvody dela bezne jen nedelal zatim rozvody s predstavovacem

no kolega si bude musieť asi zohnať prípravky ... 

no to je jedna z veci na ktere to zatim skoncilo

• 1 měsíc později...

Při kolika km děláš rozvody??

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.