Březen 21, 201213 r Je to tak je to ten nastavovač vačky,je to pecka asi za 10 ale je od toho klid,nevím jestli to je výrobní vada ale trpí na to dost auťáků nejen koncern,třebas i renault atd... V zásadě to nic moc neudělá ale po startu to rachtá než se naplní olejem,jen se může zhoršit startování bo se mění vzájemná poloha vaček a časování ventilů... Vyzkošeno,prověřeno na několika autech vyměněno a pohoda Ahoj mohl by si mi prosimta napisat presný(technický) názov alebo čislo/kód tej súčiastky ? Lebo už vidím jak sa na ma dívajú jak na vola ze čo to od nich zase chcem. Tu v SR poznajú len napinák reťaze a majú vystaráno
Březen 21, 201213 r Podle Dílenské učební pomůckyje to Přestavovač vačkového hřídele. Stáhni si tuto DUP Motor 2.0+1.6 FSI, je to tam celkem podrobně popsáno. http://www.uloz.to/x...6l-85kw-fsi-pdfPodle ETKY je to Jednotka stavěcí pro vačkový hřídel.
Květen 14, 201213 r http://forum.skodahome.cz/topic/118789-o2-16-fsi-blf-problemy-maximalni-zoufalstvi/
Červenec 4, 201213 r Hm, to moc není. Navíc ty zvuky jsou od sebe k nerozeznání - jestli hrčí řetěz, nebo přestavovač. Jak je vidět, koncern s tím má problémy delší dobu.
Červenec 16, 201213 r to: Kvasnicatomas Zdravím , mohol by som sa spýtať kolko ťa vyšla oprava ? díl+práce ? a ako dlho bolo auto v servise ? Ďakujem.
Červenec 16, 201213 r Kvasnicatomas: taky by mě to zajímalo, mám totožný problém s O2 1,6 FSi 85 kW. Najeto 129 000 km. Ještě mám dotaz, byl měněn i rozvodový řetěz? Díky. Upraveno Červenec 16, 201213 r od Coudy68
Červenec 17, 201213 r Cca 16tis díly,komplet rozvod vč hydro napínáku řetězu a toho zmíněného nastavovače vačky a když je dobrá konstalace hvězd tak se to dá za den přehodit
Srpen 29, 201213 r Takže mám za sebou také peripetie s rachtáním po startu u své O2 1,6 FSi (130 000 km). Udělány rozvody včetně výměny zmiňované jednotky stavěcí pro vačk. hřídel. Startování i motor samotný chodí o poznání lépe, je slyšet čistý zvuk, už žádné kovové pazvuky. Cena cca 20 tisíc Kč včetně práce.
Červenec 30, 201411 r ahoj chystám se na výměnu rozvodu a stavěcí jednotky.potřeboval bych vědět jestli se ta jednotka nasazuje na přes kužel nebo na péro a drážku.dále bych potřeboval vědět,jestli se ta jednotka musí nějak nastavit do nějaké polohy,nebo se jen namontuje a po nastartování sama nastaví dík.
Červenec 30, 201411 r I mechanik potrebuje obcas postrcit kdyz to jeste nedelal jen nechce byt prekvapen az to rozdela
Červenec 30, 201411 r Napiš sem kód motoru a modelový ročník, jeden ochotný kolega zkusí něco zjistit.
Srpen 1, 201411 r ne nechci jen hledam informace pro kolegu mechanika co rozvody dela bezne jen nedelal zatim rozvody s predstavovacem
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.