Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

jo je to asi blbost se tu hadat o cene filtru. Kapalne faze bude asi podobnej... U BRC bych asi ale volil filtry plynne faze drazsi nez je Certool.

Nevim kolik si reknou za serizeni/revizi Stagu ostatni plynari, ale ja na autech co montoval muj plynar nikdy nic platit nemusel. Vzdycky je to o pristupu cloveka, jak mu zalezi na dobre povesti. Navic my uzivatele LPG, ve sve podstate lidi co chteji usetrit, si vsechny vydaje evidujeme :) Kdyby me STAG v konecnem efektu vysel draz nez BRC, tak si to priste nenecham dat do auta.

Jestli chce bejt clovek s LPG spokojenej a predejit problemum na motoru, tak stejne musi celkem pravidelne k plynarovi. Tohle je z meho pohledu nejvetsi nevyhoda LPG. Clovek je hodne casto na prohlidce u plynare, takze jestli v ramci prohlidky koukne nebo vymeni jadyrka ve vstrikovacich uz zase tolik toho na veci nezmeni.

Ja nevim pro me osobne repase Valteku neznamena takovej problem, nebo KO kriterium. Lidi co jezdej kolem 15 000 za rok asi ani nic repasovat nebudou muset, to driv to auto vymeni. Ne kazdy najezdi s autem 300 000km aby to musel resit. Ale mezi nevyhody to urcite patri...

• 3 měsíce později...

Mám ve Fabii 1.4 16V 55 kW LPG Elpigaz, takže předpokládám ten nešťastnej Valtec :). Teď bude na LPG najeto cca 50.000 Km a co jsem se díval tak v servisce k LPG už je poznámka o repasi vstřikovačů, nevím teď přesně při kolika Km, to se ještě kouknu. Chtěl jsem se zeptat co ta repase obáší, myslím které části vstřikovačů se mění atd. Dále na co je třeba u Elpigaz si dávat pozor?? Spotřebu plynu mám mezi 7-8l/100Km, nejméně jsem zatím naměřil 6,9 l/100 Km. S provozem jsem moc spokojenej, auto jede dobře v celém otáčkovém spektru, jediné co jsem si všiml, je mírné kolísání otáček na volnoběh když běží motor na LPG. Poslední dotaz mám, jestli když se to po zahřátí přepně na LPG tak to jede pořád na LPG a nebo se to stejně semtam samo přepne na benzín, něco jsem v tomhle směru slyšel, že prý se to děje kvůli vstřikovačům benzínu.

Chtěl jsem se zeptat co ta repase obáší, /// výdaj z vaší peněženky......čištění, nebo výměna vnitřků, případně celých obalů.

Dále na co je třeba u Elpigaz si dávat pozor?/// na mechaniky....polovina z nich jsou prasata co neumí ani seřizovat a problémy s auty řeší nekorektními zásahy. Tím netvrdím, že každý, kdo mojtuje Elpigaz v ČR je prase!!! Jen někteří....ale za to pořádně.

mírné kolísání otáček na volnoběh když běží motor na LPG/// pokud se tomu nedělej na benzín, doporučuju diagnostiku nebo seřízení

jede pořád na LPG a nebo se to stejně semtam samo přepne na benzín///záleží na použitém druhu-modelu řídící jednotky, standartní jednotky to neumí, jenom novější jednotky u Elpigazu. Předpokládám, že vaše jednotka to asi umět nebude, ovšem ve Fabii to není potřeba. Jinak není to tam přednostně kvuli benzínovým vstřikovačům, ale kvuli ventilům a ventilovým vůlím.

Ahoj plynaři, mám Elpigas a už bych ho nechtěl, téměř pořád svítí kontrolka motoru (chudá směs) a Čadek to neumí naladit. Vždy se v tom porýpou, smažou paměť závad, vyberou standartní taxu a po ujetí 100-1000km svítí znova. Rád bych s tím šel jinam, ale nemám zkušenosti, poradíte? Na netu jsem našel LPG Zešov (u Prostějova), po mailech jsem s nima domluvený na příští týden na seřízení, ale nevím, jestli umí. Jestli by jste věděli o někom, kdo na Moravě umí Elpigas, prosím napište.

Tak s tím LPG Žešov se pak určitě pochlub, protože já mám v autě rovněž Elpigaz a jelikož jsem z Prostějova, tak chci na servisku příští rok právě taky do toho Žešova.

OK, to víš, že napíšu. Kde to montovali tobě?

pokud mě paměť neklame, tak uživatel Monty ještě než přeběhl na žabožroutského ropáka :kol-46: a chodil na toto fórum, měl F I 1,4MPI s Elpigazem a tuším mu to montovali někde u Přerova a to mi ujo google řekl, že to byl Mánek v Pavlovicích u Přerova http://www.autoplynmanek.unas.cz/ a myslím že psal vždy o spokojenosti, takže možná zkusit tam

OK, to víš, že napíšu. Kde to montovali tobě?

Mě to montovali v mobil gas centrum Jihlava. Auto mám z AAA a předchozí majitel se o žádných problémech nezmiňoval, já zatím najeto 2.000 km a šlape dobře.

To by asi dobre nebylo,jestli by byli po 2000km problemy.Ja s BRC jsem najel 80000km,do prvního problému.

Vážený pane, ale pokud vím tak Elpigazy jezdí snad každému bez závad :kol-47:

Stačí si jenom vybrat toho spávného, a nelozit k tomu, co dělá montáže za 24 999kč :kol-46:

Ještě o korunu levnější než konkurence.

Ba jo, dost narážek. Jste z Prostějova? Proč nevyzkoušet Fedor Prostějov??? Určitě bude lepší než váš dvorní montážník. :kol-44:

• 3 týdny později...

To by asi dobre nebylo,jestli by byli po 2000km problemy.Ja s BRC jsem najel 80000km,do prvního problému.

Můj Elpigaz samozřejmě nemá jenom těch 2000 Km, to jsem zatím najel já po tom co jsem koupil auto v áčkách. Celkově má Elpigaz 50000 Km a podle servisní knížky tam už byla dělaná repase vstřiků a jinak klasika výměna filtrů. Auto na LPG jezdí dobře, nemám si zatím na co stěžovat. Má to jednotku Stella Nord a toroidní nádrž 47 litrů.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.