Přejít na obsah

Kde si stěžovat?

tomina

Doporučené příspěvky

Od druheho leta co jezdim s oktavkou (r.v. 2000, TDI 81kw, climatronic) resim problem s klimatizaci. Zacalo to divnyma vibracema v motorovem prostoru. Klepaly se pedaly a auto vydavalo dost divny zvuky. V tu dobu sem netusil co s tim je..jezdil sem do servisu kde sem auto koupil, nejdriv dlouho nemohli prijit co s tim je,pak si mysleli, ze je to netestnosti klimatizace. Vse tedy prekontrolovali, doplnili chladivo s olejem - oprava v zaruce,poprvy a naposled sem nic neplatil vse ustalo - protoze byla zima, jakmile bylo teplo - bohuzel az za rok kdy skoncila zaruka - vse se vratilo tak mi vymenili velky ventilator chladice..zaplatil sem cca 5000kč zdalo se ze to pomohlo,ale po te jsem zjistil ze porucha se objevuje jen pri velkych vedrech a protoze se ochladilo, vse bylo v poradku. O rok pozdeji se porucha ozvala znova. ...to tedy uznali ze vse zpusobuje teplo..kdyz sem jim to rikal ja neverili mi... dalsi letni sezonu mi rozebrali komplet klimatizaci a procistili...platil sem celou napln a cisteni klimatizace...Hned jak bylo teplo bouchani a vibrace se vratili..protoze v tu dobu nemeli cas musel sem cekat do doby kdy meli v servisu volno ale to zas nebylo teplo a zavada se neprojevila...to mi auto vratili a este se tvarili ze si vymejlslim. Zacal sem tedy zkoumat co s autem je. Zjistil sem ze pri velkych vederch se vubec netoci ventilatory na chladici...jakmle stoupne teplota okoli nad urcitou mez zastavi se a ani se nehnou - zajimavy ze sem si na to musel prijit sam. dal sem auto do jineho servisu a rekl jim co sem zjistil - ze to vypada na jednotku dochlazovani. V servisu mi ocistli kontaky na rozvodovy skrince na baterce - prej prechodak - zaplatil sem 800Kč!!! zavada trva...auto sem jim vratil...tak mi vymenili komplet celou rozvodovou skrinku na baterce - s praci 2800Kč - zavada trva - chtel sem tedy (podotykam druhy den rano) vratit moji "poskozenou skrinku" bylo mi receno ze ji ekologicky zlikvidovali..a ted uz 14dni cekam az bude spravne pocasi..bud nemaji volno nebo ma nekdo dovolenou (pripada mi to ze maj dovolenou furt) a nebo je zima (tj. mene nez 29stupnu :-)) zitra to tam jdu po x-ty odvizt znova...Zatim sem Skodovce zaplatil pres 10 000Kč ( 5000Kč ventilator+servis, 2500kč rozvodna skrinka, 800Kč ocisteni kontaku, 2000Kč cisteni klimatizace a to nepocitam naftu, protoze ten prvni servis je cca. 25km daleko). Pripada mi ze si ze me delaj srandu..vubec nevim co mam delat uz me fakt serou. premyslim ze si necham vytisknout v servisu vsechny faktury od oprav a poslu je s dopisem na Skodovku, protoze tohle mi pripada dost nehorazny..Podotykam auto sem kupoval nove, je nebourane ma najeto !!46 000km!! a mam ho 6. rok. Vim ze tim ze si budu nekde stezovat toho moc nevyresim, ale uz me nebavi jen tak prihlizet a platit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo presne jak rekl pasat. Napsal bych ofiko stiznost do skodovky, hezky se rozepis co se stalo jak si postupoval co vsechno si musel zaplatit a jak s Tebou vyjebavaj a jak se oficialni prodejce stavi k tomu aby vyresili neco za co uz si zaplatil (vymluvy na dovolenou apod). Uved tam klido i konretni jmena tech techniku co to prijimaj (odmitaj) a uvidis. Vetsinou to pomuze.

Kazdopadne good luck !!! Michal :(

Odkaz ke komentáři

Otec měl feldu 1,3 MPI po asi třech a půl roce mu začal klepat motor v servisu zjistili že je vybehlej pístní čep ve válci 0,5cm hluboká rýha a nikde nenašli segrovku takže čep nebyl zajištěnej Zaplatil za to asi 10000,- reklamace nešla auto je po záruce. Táta se nedal napsal do Boleslavi co to vyrábí za ksindl že Škodu prodá a už s ní nechce nic mít, po měsíci mu přišla odpověd že se moc omlouvají ať pošle číslo účtu a kopie faktury aby mu poslali peníze a že našli i dělníka kterej byl odpovědnej za montáž tohohle motoru tak mu sebrali na tři měsíce prémie. Takže musím říct že ohlas z Boleslavi vynikající a že jim záleželo i na zákazníkovi s autem za nějakých 220000,-. Určitě jim napiš dám krk na to že to vyřešíte k tvé spokojenosti.

Odkaz ke komentáři

Mel jsem velmi podobny pribeh, nastestijsem neplatil nic, auto bylo v zaruce, ale tesne... Vyresil jsem to tak,ze jsem maolem dal do drzky prejimacimu technikovi jak me ojebaval a smal se do ksichtu a pak jsem sel na vedeni do kanclu. Nechteli me tam pustit, ale ja proste sel a sel az tam dosel. Nejdrive jsem zkousel vedouciho servisu, ale ten byl spriznena duse s techniky. V kanclu jsem to tomu sefovi vse vylicil a okamzite se na aute zacalo pracovat, druhy den rano byla zavada (kterou vubec za 2 mesice dojizdeni nenasli, natoz aby jsi odstranili) odstranena a auto bylo pripravene k prebrani. Predaval mi to primo sef s pranim hodne km bez nehody (pretvarka) ale bylo mi to u prdele, hlavne ze se to vyresilo. Od te doby jsem servis nepotreboval tuk, tuk, tuk a je to pres rok a jsem rad, protoze SKODA servis rad nemam! Zkus to takto, popripade rovnou na skodovku. Byla jednou stiznost na prejimaciho technika ze strany otce znameho, pan tam po nejake dobe skoncil... Nejsem typ co ma rad stezovani, vidim toho v praci celkem dost a tak me to sere, ale na hlavu si srat nenechme! Hodne stesti, vim co to je za nervy a tezka bezmoc, ale drz nervy na uzde, nestoji to za problemy... ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud se ti netočí ventylátory, tak bych zkusil vyměnit teplotní čidlo, nebo aspoň vyzkoušet.

Taky se mi netočili lopaty, pokud byla venku určitá teplota, tak se to prostě stačilo ochladit jízdou, ale jakmile se teplota zvedla a já třeba stál v koloně v Praze tak konec.

bylo to teplotní čidlo ,ale nebylo uplně v p..i, ale jen načaté a takhle to blblo.

Nejsem si jistej, ale myslím že v těch čidlech je rozdíl, benzín - nafta a teď nevím jestli je to benzínové lepčejší než nafta a taky tam je cenovej rozdíl a to myslím dost velkej.

Je třeba i stébelka se chytit.

EDIT: jo ještě jsem zapoměl dodat že to bylo na 1.9D feldě a bez klima, ale to by neměl být moc velký rozdíl, akorát to že jsem se při výměně opařil. Dělal jsem to, když byl motor teplej a nedošlo mi že bude i voda. :(

Odkaz ke komentáři

V patek sem to privez z dalsi opravy :-) tak prej proletovali nejaky kontaky u jednotky dochlazovani...poprvy sem neplatil nic, s tim ze se "pak dohodnem" :-) zatim je auto bez problemu..ale taky od te doby nesvitilo poradne slunicko...a teploty se pohybovaly tesne pod 30....nop..neco mi to pripomina :-)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...