Přejít na obsah

Chlazení

Alexandr.UL

Doporučené příspěvky

Dobrý den,nedávno jsem koupil felicii rv 2000 ,1.3 mpi 50kw.

Vím že už tady tohle téma bylo a hledal jsem ale k řešení jsem se nedostal.Když jedu normální rychlostí 70-90 tak se motor uchladí a teplota je cca na 90 C.Pokuď ale jedu pod 50,v koloně,do kopce tak se motor začne zahřívat až na 110 C.Ventilátor mi spíná na cca 108 C.To asi není normální že?.Na druhou stranu bylo by normální aby ventilátor běžel(pokuď bych dal jiný spínač ventilátoru) při jízdě například kdybych jel právě do kopce nebo ve městě.Pumpa je OK,do expanzky teče voda.Na víčku oleje ani chladící kapaliny neni emulze a ve vodě není olej.Hadice k chladiči se plní.Veškeré problémy setrvaly i po demontáži TERMOSTATU !!Kdybych shenal teploměr do těch minimalne 110 C a chtěl měřit můžu v expanzce?Je tam cca stejná teplota jako u termostatu?Čím dál to může být.

Předem děkuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podíval bych se jestli nemáš vylámaný v chladiči lamelky.Potom to méně chladí. Další možností je vyměnit chladící kapalinu- to bych zárovň párkrát vypláchl i chladící okruh ale nejdřív se podívej do expanzní nádobky jestli tam neni kal nebo nečistoty - pokud je expanzka čistá nemusíš okruh vyplachovat.

Odkaz ke komentáři

Podíval bych se jestli nemáš vylámaný v chladiči lamelky.Potom to méně chladí. Další možností je vyměnit chladící kapalinu- to bych zárovň párkrát vypláchl i chladící okruh ale nejdřív se podívej do expanzní nádobky jestli tam neni kal nebo nečistoty - pokud je expanzka čistá nemusíš okruh vyplachovat.

Některý lamelky jsou ohnutý.Taky se možná dá počítat s určitým stupněm zanesení.Takže chladič časem vyměním ale protože nemám moc financí budete se mnou souhlasit že ventilátor se nemá spínat až na 110 C a mám vyměnit termospínač ventilátoru? http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6u0959481d-termospinac-mpi-felicia.html Myslíte že je to on?nastopro :-) ?

Editováno: , autor: Alexandr.UL
Odkaz ke komentáři

Pokud se to děje i s vyndaným termostatem - takže chlazení běží pořád na plný výkon - jsou jen dvě možnosti:

1) motor nějak mimořádně topí

2) chlazení nějak nechladí

Já bych tipoval tu druhou možnost a koupil nový chladič.

Není drahý.

Možná při demontáži teplotního spínače ventilátoru z chladiče zjistíš, že je z druhé strany plný úsad, které ho tepelně izolují od chladící kapaliny.

Tak napřed ještě možná vyndej ten spínač z chladiče a po očištění ho dej zpátky.

Pokud tam ale nečistoty nenajdeš, kup ten chladič.

Editováno: , autor: Tonda-B
Odkaz ke komentáři

jak píše Cedrych spinač v základním provedení 1,3 spíná při 97 v rozmezí +2 a -3 stupně, mě felda spínala taky do 110 ale několik firemních spínalo +-úplně jinak, pokud není v chladiči nějaká mechanická nečistota třeba kousek plastu či kovu který by měl jít při snadné jeho velmi snadné demontáži z vozu vyklepat není nutné chladič měnit, pár ohlých lamel lze oželet či srovnat, vyplachování je zbytečné ale zespoda motoru na trubkách je vypouštěcí šroub co naleješ zase vyteče uvidíš sám. Začni mechanickou očistou chladiče z venkovní strany a výměnou čidla ale když ti to zatím uchladilo tak nevím co řešit.

zapoměl jsem dodat že Cedrych píše čidlo vypne při poklesu na 88 st.

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

mam vyzkousene na felicii rv97,ze ta teplota 108°C co ukazuje budik je nesmysl,protoze pres Vag to ukazuje 90°C a spina kdyz je 92°-93°C. Nekde tady bylo tema kde se to resilo a dospelo se k zaveru ze v budikach je nejaka soucastka nevim uz jaka jestli nejaky odpor a to odejde a pak budik ukazuje vic.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...