Přejít na obsah

tažko sa vyraduje rychlost

schympanze

Doporučené příspěvky

Zdravim.mam problem s "novym" motorom v mojom favoriete.menil som komplet motor aj s prevodovkou.zo zaciatku som mal problem vobec zaradit do spiatocky ale už sa to asi rozbehalo :) teraz mam problem vyradit rychlost.idem napriklad na 5 stupni a chcem preradit do 4 stupna.stlacim spojku,chcem potiahnut paku ale ona tam drží ako privarená.už som ju skusal tahat aj nasilu ale nejde.musim to robit vždy na dva krat.proste s nou pomykat aby som ju dostal do neutralu.aj pri ostatnych rychlostiach to robi.ale nie vždy.stretoj sa s tym niekto? olej v prevodovke mam. vdaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vodnu pumpu ti mohol menit aj bez uvolnenia konzoly motora.... Ci to okom zistis, to asi nie.....

Ja osobne by som nikdy neuvolnoval konzolu motora a ak som potreboval dakedy, treba si vzdy poznacit spravnu polohu konzoly voci karoserii.

Posunutie konzoly (ak je motor posunuty smerom od baterie) sa prejavuje tym, ze rychlostny stupen 1 a 2 su bizsie k vodicovi, ako boli....

5 a spiatocka idu tazsie zaradit. Ak je posunuty prilis, nejdu skoro vobec...

Posunutie konzoly (ak je motor posunuty smerom k baterii) zasa tym, ze 1 a 2 su dalej od vodica, ako boli...

V tomto pripade idu zaradit vsetky rych. stupne... Oko vodnej pumpy (silentblok) je vsak blizsie k drziaku tlmica a tym padom pri prudsej akceleracii (motor dokaze niekedy "tancovat" aj 2 cm....) klepe o tento drziak praveho tlmica...

Ja osobne by som povolil konzolu motora (pri vodnej pumpe), sadol do auta, zaradil 3 stupen a hybal motorom tak, aby boli rychlostne stupne 3 a 4 rovnobezne zo stredovym tunelom, riadiaca paka tvorila kolmicu na podlahu motora (sadnes na zadne sedadla do stredu a pozries, ci ide pravo alebo vlavo...).

Ak dobre nastavis, mal by si mat jednaky uhol pri zaradeni 1 alebo 2 a zaradeni 5 a spiatocka (priklad od kolmice do + 15° a - 15°)...

Editováno: , autor: megdesign
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...