Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim.mam problem s "novym" motorom v mojom favoriete.menil som komplet motor aj s prevodovkou.zo zaciatku som mal problem vobec zaradit do spiatocky ale už sa to asi rozbehalo :) teraz mam problem vyradit rychlost.idem napriklad na 5 stupni a chcem preradit do 4 stupna.stlacim spojku,chcem potiahnut paku ale ona tam drží ako privarená.už som ju skusal tahat aj nasilu ale nejde.musim to robit vždy na dva krat.proste s nou pomykat aby som ju dostal do neutralu.aj pri ostatnych rychlostiach to robi.ale nie vždy.stretoj sa s tym niekto? olej v prevodovke mam. vdaka

Vloženo (editace)

Vodnu pumpu ti mohol menit aj bez uvolnenia konzoly motora.... Ci to okom zistis, to asi nie.....

Ja osobne by som nikdy neuvolnoval konzolu motora a ak som potreboval dakedy, treba si vzdy poznacit spravnu polohu konzoly voci karoserii.

Posunutie konzoly (ak je motor posunuty smerom od baterie) sa prejavuje tym, ze rychlostny stupen 1 a 2 su bizsie k vodicovi, ako boli....

5 a spiatocka idu tazsie zaradit. Ak je posunuty prilis, nejdu skoro vobec...

Posunutie konzoly (ak je motor posunuty smerom k baterii) zasa tym, ze 1 a 2 su dalej od vodica, ako boli...

V tomto pripade idu zaradit vsetky rych. stupne... Oko vodnej pumpy (silentblok) je vsak blizsie k drziaku tlmica a tym padom pri prudsej akceleracii (motor dokaze niekedy "tancovat" aj 2 cm....) klepe o tento drziak praveho tlmica...

Ja osobne by som povolil konzolu motora (pri vodnej pumpe), sadol do auta, zaradil 3 stupen a hybal motorom tak, aby boli rychlostne stupne 3 a 4 rovnobezne zo stredovym tunelom, riadiaca paka tvorila kolmicu na podlahu motora (sadnes na zadne sedadla do stredu a pozries, ci ide pravo alebo vlavo...).

Ak dobre nastavis, mal by si mat jednaky uhol pri zaradeni 1 alebo 2 a zaradeni 5 a spiatocka (priklad od kolmice do + 15° a - 15°)...

Editováno: , autor: megdesign

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...