Octavia II 2.0 TDI a Shell helix 5W 30 ultra extra - Motor 2.0 TDI PD - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Octavia II 2.0 TDI a Shell helix 5W 30 ultra extra

subzero

Doporučené příspěvky

S tím intervalem záleží. Já mám Octavii 1.2 TSI s prodlouženým servisním intervalem a tam je první výměna po třiceti tisících. Tenhle olej je long life (stejně jako třeba Mobil 1 ESP Formula 5W-30) a neměl by mít problém. Jinak jsem trochu zjišťoval a zdá se, že škodovka tenhle Shell používá jako prvonáplň do nových aut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 9. 2011 na 2:20, subzero napsal:

ahoj. chtěl bych se zeptat jestli je shell helix 5W 30 ultra extra vhodný pro O. II 2.0 TDI. budu měnit olej asi tak každých 20-25 tis. km. Nejspíš asi sám po tom všem co jsem tu četl. Na kolik to jinak vyjde v servisu? Děkuji

Podle Shell Lubematch je tenhle olej dokonce doporučovaný, výměna každých 24 měs. nebo 50tis. km, takže s výměnou po 25tis. km by neměl být problém. Olej a filtr je lepší koupit na netu, hlavně ve značkových servisech je to i 3x dražší. Pokud servis (i značkový) neumožňuje vlastní olej a přítomnost na dílně, jedu jinam.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

ehm tak trochu dezinformace. budiky si reknou o servis podle parametru. takze neplati ze si reknu jezdim dalnice tak budu menit po 30ti. je to zavisle na x parametrech. za padlej motor to nestoji.

:Petr : jenomze interval 50t ma par aut jeste k tomu je par ridicu ktery toho dosahnou

Editováno: , autor: noEXP
Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Mam za sebou 4 servisky po 30.000km. Takze nyni mam najeto 118.000km. Koncim se zarukou a koncim i se serviskama po 30.000km. Budu dale davat olej Shell - LL. Ale menit jej budu po 20.000km. Bohuzel se neda na tento limit nastavit palubni pocitac :-( Alespon mi to sdelil technik v servisu. Bud nechat prodlouzene intervaly, kdy si pocitac hlida dle kilometru, casu, poctu startovani a pod. samotny termin prohlidky a nebo nastavit v palubnim pocitaci pevnou vymenu na 15.000km. 20.000km tam bohuzel pevne nastavit udajne nejde :-(

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...