Přejít na obsah

Octavia II 2.0 TDI a Shell helix 5W 30 ultra extra

subzero

Doporučené příspěvky

S tím intervalem záleží. Já mám Octavii 1.2 TSI s prodlouženým servisním intervalem a tam je první výměna po třiceti tisících. Tenhle olej je long life (stejně jako třeba Mobil 1 ESP Formula 5W-30) a neměl by mít problém. Jinak jsem trochu zjišťoval a zdá se, že škodovka tenhle Shell používá jako prvonáplň do nových aut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj. chtěl bych se zeptat jestli je shell helix 5W 30 ultra extra vhodný pro O. II 2.0 TDI. budu měnit olej asi tak každých 20-25 tis. km. Nejspíš asi sám po tom všem co jsem tu četl. Na kolik to jinak vyjde v servisu? Děkuji

Podle Shell Lubematch je tenhle olej dokonce doporučovaný, výměna každých 24 měs. nebo 50tis. km, takže s výměnou po 25tis. km by neměl být problém. Olej a filtr je lepší koupit na netu, hlavně ve značkových servisech je to i 3x dražší. Pokud servis (i značkový) neumožňuje vlastní olej a přítomnost na dílně, jedu jinam.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

ehm tak trochu dezinformace. budiky si reknou o servis podle parametru. takze neplati ze si reknu jezdim dalnice tak budu menit po 30ti. je to zavisle na x parametrech. za padlej motor to nestoji.

:Petr : jenomze interval 50t ma par aut jeste k tomu je par ridicu ktery toho dosahnou

Editováno: , autor: noEXP
Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Mam za sebou 4 servisky po 30.000km. Takze nyni mam najeto 118.000km. Koncim se zarukou a koncim i se serviskama po 30.000km. Budu dale davat olej Shell - LL. Ale menit jej budu po 20.000km. Bohuzel se neda na tento limit nastavit palubni pocitac :-( Alespon mi to sdelil technik v servisu. Bud nechat prodlouzene intervaly, kdy si pocitac hlida dle kilometru, casu, poctu startovani a pod. samotny termin prohlidky a nebo nastavit v palubnim pocitaci pevnou vymenu na 15.000km. 20.000km tam bohuzel pevne nastavit udajne nejde :-(

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...