Publikováno Září 16, 201113 r ahoj. chtěl bych se zeptat jestli je shell helix 5W 30 ultra extra vhodný pro O. II 2.0 TDI. budu měnit olej asi tak každých 20-25 tis. km. Nejspíš asi sám po tom všem co jsem tu četl. Na kolik to jinak vyjde v servisu? Děkuji
Září 16, 201113 r S tím intervalem záleží. Já mám Octavii 1.2 TSI s prodlouženým servisním intervalem a tam je první výměna po třiceti tisících. Tenhle olej je long life (stejně jako třeba Mobil 1 ESP Formula 5W-30) a neměl by mít problém. Jinak jsem trochu zjišťoval a zdá se, že škodovka tenhle Shell používá jako prvonáplň do nových aut.
Září 20, 201113 r ahoj. chtěl bych se zeptat jestli je shell helix 5W 30 ultra extra vhodný pro O. II 2.0 TDI. budu měnit olej asi tak každých 20-25 tis. km. Nejspíš asi sám po tom všem co jsem tu četl. Na kolik to jinak vyjde v servisu? Děkuji Podle Shell Lubematch je tenhle olej dokonce doporučovaný, výměna každých 24 měs. nebo 50tis. km, takže s výměnou po 25tis. km by neměl být problém. Olej a filtr je lepší koupit na netu, hlavně ve značkových servisech je to i 3x dražší. Pokud servis (i značkový) neumožňuje vlastní olej a přítomnost na dílně, jedu jinam.
Říjen 6, 201113 r ehm tak trochu dezinformace. budiky si reknou o servis podle parametru. takze neplati ze si reknu jezdim dalnice tak budu menit po 30ti. je to zavisle na x parametrech. za padlej motor to nestoji. :Petr : jenomze interval 50t ma par aut jeste k tomu je par ridicu ktery toho dosahnou Upraveno Říjen 6, 201113 r od noEXP
Říjen 7, 201113 r Jasný, tak každý snad sám ví kolik najede za jak dlouho najede, jestli má servis. interval QG1 nebo QG2... Upraveno Říjen 7, 201113 r od :Petr
Říjen 9, 201113 r Já rozhodně preferuji výměnu po 15 000, přeci jen auto je můj mazel a tak mu dopřávám. Četl jsem o longlife olejích dost a každej kdo do toho trochu dělá říká že LL je nesmysl a jeho vlastnosti jdou po 15tkm prudce dolu.
Březen 17, 201213 r Mam za sebou 4 servisky po 30.000km. Takze nyni mam najeto 118.000km. Koncim se zarukou a koncim i se serviskama po 30.000km. Budu dale davat olej Shell - LL. Ale menit jej budu po 20.000km. Bohuzel se neda na tento limit nastavit palubni pocitac :-( Alespon mi to sdelil technik v servisu. Bud nechat prodlouzene intervaly, kdy si pocitac hlida dle kilometru, casu, poctu startovani a pod. samotny termin prohlidky a nebo nastavit v palubnim pocitaci pevnou vymenu na 15.000km. 20.000km tam bohuzel pevne nastavit udajne nejde :-(
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.