Přejít na obsah

Úprava převodovky na 6 st.

PanPetr

Doporučené příspěvky

Srdečně zdravím!

Chtěl bych se s Vámi podělit o své zkušenosti s úpravou 5 st. převodovky Ocatvia I, 1,9 TDI na 6 stupńovou.

Předělání převodovky z 5 na 6 stupňovou proběhlo u firmy EuroTuning za 5 hodin, v provozovně firmy v Praze.

Není znát jakákoli odlišnost od řazení před úpravou, auto se chová jako kdyby byl vybavené 6 stupňovou převodovkou již v sérii. Při

dálničním provozu klesla spotřeba motoru 1,9 TDI o 0,75 l , díky snížení provozních otáček o 400 ot/min při rychlosti 130 km/hod a snížil se i

hluk motoru.

Najedu hodně kilometrů, jsem spokojen. Udělejte si radost! :) Vypadá to, že se mi díky menší spotřebě, vrátí i "investice " vložená do převodovky.

(podrobné informace najdete na : www.eurotuning.cz)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasím s nuffem. Také mi to příjde jako reklamní tahák smile.gif

Určitě by nebylo špatný mít 6q, ale za takovouhle částku si to koupí jen ten, co neví co s penězi. Kdybych já nevěděl co s penězi, tak asi bych neměl Octávku, ale něco lepšího _icon_smich.gif

P.S. Nemůžu si ale zatím stěžovat, s Octou jsem max. spokojen..

Odkaz ke komentáři

Zdravím!

také jsem uvažoval o tom, co bude nejvýhodnější.

Nevím jaké kdo máte možnosti, ale já jsem si na vrakovištích zjistil tyto ceny:

6 stupńová 3 hřídelová z 96kW.......15.000,- a musí ji člověk shánět, poloosa......cca 3.000 x 2, komplet spojka... cca 4.000,-

startér....1.500,- + nějaké drobnosti, které se také musí sehnat a fůra práce s výměnou a montáží všeho tak jak to má být minimálně..... 1 den,

když všechny díly pasují. Takže cena za díly shodná, práce a starostí mnohem víc. Neumím si to za 1/3 představit.

Poskytl jsem informace, já plánuju, že ještě cca 150.000 km najedu a jsem zatím spokojenej. navíc mi dali na jejich sadu záruku do konce provozu auta.

tak uvidíme. :)

Odkaz ke komentáři

Tak ceny snad na všech vrakáčích jsou trochu mimo. Kluci z různých fór to prodávají jako komplet a pak seš třeba na 10t. Dieselpower forum je toho důkazem, objevuje se to tam poměrně často a za velice slušný peníz.

Ale tak hlavně, že jsi spokojenej. Přeju spoustu km bez závad. ;)

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Za ty prachy to je nehorazna zlodejina, kdyby to dali o aspon 60% levneji, tak by se treba o tom dalo uvazovat, a urcite by i vic vydelalali , ale takhle at si to strci do prd... Jak uz je napsano vyse, je lepsi si sehnat primo celou 6q sadu a prehodit, je to sice hodne prace, ale je to lepsi

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...