Přejít na obsah

Tiptronic, 2.8 V6


LHombre

Doporučené příspěvky

Podle toho jaký SW myslíš. Chip motoru nebo úprava elektroniky řazení u tiptroniku. O to jsem se kdysi zajímal. Jde to ale moc lidí to nedělá. Nejedná se o nahrání nového SW ale o demontáži elektronické části převodovky, rozebrání a následné výměně některých elektronických součástech. Proto jsem to zavrhl. Je to nákladné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem na mysli přímo SW převodovky - u některý značek to možné je (alespoň jsem se to na různých místech dočetl) podobným způsobem jako jednoduché čipnutí motoru, tedy přípojit na počítač a nahrát aktualizovaný SW. Rozdíl byl prý znatelný, ale zřejmě to vyžaduje sofistikovanější převodovku. Škoda, jak správně zmiňujete, jakýkoliv jiný způsob - montáž, demontáž, výměna dílu je samozřejmě nákladný a bez záruky požadovaného efektu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Převodovka Tiptronik je zastaralá, proto tam nejde přehrát ten SW.

Pracoval jsem u jiné automobilky a tam ty převodovky jsou modernější a takové věci se dělali na válcové brzdě a moment řazení se nastavoval přes diagnostiku přímo na přání zákazníka. Každý stupeň šel nastavit zvlášť a taky v jednotlivých režimech. (jaro, léto, normal, sport)

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahojte,prosím o radu ráno vlezu do auta chci nastartovat bohužel ani neškytne soused ochotný mně startoval přes kable po pár min.auto nahodilo odjela jsem tedy v domnění,že je vyfluslá baterka na nabytí bat.celej den a noc se nabýjelo.Druhý den bezproblému naskočil ale!Dojedu domů před barák rádio nefungovalo klima taky ne po vypnutí motoru mi to nedalo a zkouška hm tak nic auto opět neškytlo elektronika se zbláznila po zamčení auta sjely dolů přední okénka otevřel se kufr no opětovné zamknutí přes dálkáč na klíčích okna se zavřela ale auto zůstalo pořád odemklé.Po několikátém zopakování odemknutí zamknutí zůstali troje dvěře zamknutý čtvrté levé zadní odemklé světla blbnou hodiny i ujeté km vynulovaný a ted otázka máte s tím někdo zkušenosti je to Baterka v autě nebo co hůř doufám že nevyhořela eletrika nebo řídící jednotka jedná se o SUPA 2,8 V6.Díky moc auto sakum prdum nepojizdné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...