stastnyz Vloženo 1. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2011 (editace) Ahoj, mám Fabii 1.9 TDI (DI je červeně)- najeto 150tis.Km. Všiml jsem si že mám motorový olej pod rysku, a tak jsem ho doplnil asi dvěma deci oleje Shell Helix Diesel Ultra 5w-30 (VW 505.00). Ten co tam byl byl Shell VA 5w-30, ale s normou (VW 505.01). Pak jsem na netu našel, že pokud je to PD motor (což nevím jestli mám) tak se 505.00 nemá dávat. Oba oleje jsou plně syntetické a toho 505.00 jsem tam dal fakt tak max 0.2 litru a mám to mezi ryskami. S autem se jezdí málo tak 300 km /měsíc. Mám vážný problém? Nebo to nemám řešit? Děkuji za schovívavou odpověď... Editováno: 1. Listopad 2011, autor: stastnyz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 1. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2011 ve fábii jsou všechny tdi motory pd, takže do všech patří olej s normou 505.01 nebo 507.00 pro normál interval. pokud jsi dolil jen 2dcl, tak bych to nechal. pokud jsi se nepřeklepl s nájezdem 300km za měsíc, tak stejně budeš olej měnit "po roce" při 3,5tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.