Přejít na obsah

Bluetooth henset na Symphony cd

orbis

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny a předem děkuji a zárověn se omlouvam že možná otevírám téma,které už je probrané.

Pročetl jsem manuál a díval se na témata ohledně symphony CD, ale bouhžel jsem nic nenašel.Přiznávam, že jsem všechny témata nepročetl.

Koupil jsem octavii a podle původního majtele by měl fungovat henset bluetooth.Na zadním oknu anténka, a mikrofon v kabyně. Našel jsem podle manuálu jak se vypínají-zapínají speciálni funkce (phone in, phvol atd ).

Stále se mi nedaří spárovat telefon s rádiem a zárověn nevím, jestli mám vše potřebné nebo jestli to je vůbec možné?

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne. Symphony nemá BT.

Nějaký phone vstup Symphony má, ale to snad pro nějaké np. vestavěné hf, které se montovalo do auta jako origo příslušenství.

Nejjednodušší je nainstalovat třeba nějaký parrot a jemu podobné, které má "mutebox". ISO konektory z rádia zapojíš do hf a ISO z hf do rádia.

Při hovoru pak ten mutebox odpojí repro od rádia a připoji je k hf. Zvuk tak jde z vestavěných předních repro. Jeho hlasitost ovládáš via hf. Zvuk z repro půjde i pokud bys měl rádio vypnuté páč je nebudí zesilovač rádia, ale zesilovač z hf.

Co tam měl původní majitel bůh ví. Na co anténku na zadním oknu k hf taky nevím.

Odkaz ke komentáři

Tak "Mute Box" jsem trochu přehnal, ale z principu se to tak chová. Odpojí repro od rádia a připojí je k Parrotu.

A ty myslíš ten první způsob zapojení podle obrázku?

post-57881-0-61019100-1320649326_thumb.j

Kde se ty linkové výstupy z Parrota pak zapojí? Do toho modrého (pin č.19 a 20) miniISO v Symphony?

Lze to tak vůbec zapojit?

Mute z Parrota vím. Tem mám zapojený, ale jen z "kosmetických" důvodů. Akorát při zapojení podle toho druhého zapojení způsobí pouze to, že se na displeji zobrazí nápis "PHONE". Jinak "ztišovat" rádio nemusí, když od něj odpojí repro.

Jak se pak chová, když je vypnuté rádio? Mně přijde, že pak hovor neuslyším.

Jinak ten druhý způsob je jednodušší. Pouze se to "vřadí" do stávající instalace.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za rady kouknu na to. Dneska jsem byl na evidenčce a hned vedle byla škoda servis tak jsem se optal. Tak že to musím rozdělat a najít jednotku od té sady a pak uvidím. Bude to asi déle trvat pač jsem pracující. Ale pak vám dám vědet.Mockrát děkuji za rady určitě je využiju

Odkaz ke komentáři

jj, později jsem se na to díval ještě jednou a vypadá to, že je to tak. Jednak celý ten zelený je určen pro připojení telefonu a taky ty výstupy z parrota jsou označeny + a - a ne L/Rrolleyes.gif .

Přídavné nepřidavné.

Já tam nic nerval. Za, resp. pod rádiem, vlastně za jednotkou Climatronicu, je dost místa, kde se ty kabely s konektorama krásně vejdou.

A pak hf takto "funguje" i když je rádio z nejrůznějších důvodů vypnuté.

A ještě jedno:

Ne každý má doma nebo možnost koupit piny do miniISO anebo je ani neumí napinovat a pod (Což ale není můj případkol-18.gif ). Proto si zas myslím, že způsob rozpojení ISO a vřazení od hf je dobrá cesta. Jednodušší způsob už snad ani neexistuje.

Jo, sluchátko do ucha smile.png

Odkaz ke komentáři

Urcite mas pravdu v tom, ze pro cloveka ktery neni schopen napinovat par dratu jina jednodussi cesta asi neni. Ovsem zkus oba zpusoby zapojeni a tipuju ze pak mutebox v aute dlouho nezustane ;-)

Ptal ses jeste jestli pri zapojeni handsfree funguje pri vypnutem radiu - ano. Symphony to pozna podle signalu Mute

Odkaz ke komentáři

Už se jdu dívat kdo prodává konektory a má v nabídce miniISO.

Víš proč? Už jen proto, že Symphony má v menu nějaké položky v nastavení jako hlasitost pro telefon (možná jěště něco, teď nevím) a se*e mně, že tam teď jsou zbytečné. A to není můj styl. Ne-e wink.png .

Zase bude další funkcinalita zprovozněnákol-47.gif .

EDIT:

Nevíte někdo, kde v Ostravě a někde v okolí po cestě do Třince prodávají tyto konektory?

Všichni co jsem našel jsou z Prahy, Brna, Výškov, Liberec, ale tady nic :(

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

Takže zapojeno.

Ale potřebuju helpnout, jestli je teda nějaká pomoc.

Z Parrotu (3200LS) jsou dva linkové výstupy, viz obrázek výše, já zapojil "Linkový výstup 1" (bílý a hnědý).

Symphony jsem nastavil na "PHONE in" (PHONE no je jasné co je, a s PHONE ON to nefungovalo).

A teď, všechno funguje jak má, zvuk jde z reproduktoru, hlasitost si řídím kolečkem na rádiu, ale to to:

...Ptal ses jeste jestli pri zapojeni handsfree funguje pri vypnutem radiu - ano. Symphony to pozna podle signalu Mute

.

nefunguje :( .

MUTE mám samozřejmě zapojené taky. Na pin č. 2 černého ISO.

Mně napadlo. Parrot má linkové výstupy dva. Ten druhý na červeném a černém drátě. Když bych použil ten, bude to asi stejné, že?

Momentálně nemám piny, takže to nevyzkouším a strašně blbě se ten miniISO vypinovává.

Odkaz ke komentáři

Ja mam dojem ze ty linkove vystupy byly identicke, ale ruku do ohne za to ted nedam. Vedel sem take z jakeho duvodu jsou tam dva a ne jeden ale uz jsem to zapomnel :-(

Handsfree funguje pri vypnutem Symphony a zapnutem zapalovani. Coz jsem nenapsal ale to urcite mas

Jeste zkus pohledat jestli tam neni neco v nastaveni Symphony, muze to souviset s necim dalsim. Zapojene to mam stejne jako ty (aspon podle kratkeho zanamu co mam, je to uz nejaky patek co sem to delal a kuchat to ted urcite nebudu :-) Jinak z hlavy opravdu nevim

Odkaz ke komentáři

Zkoušeno i při vypnutém i při zapnutém zapalování.

V nastavení už snad nic není, co by mohlo souviset.

Zapojit to taky nejde špatně. Teda, pokud to funguje při zapnutém rádiu: Při hovoru se rádio umlčí, na displeji se objeví nápis "PHONE" a z reproduktorů jde hovor, tak to zapojené je asi dobře.

Krom černého ISO se z parrota volitelně zapojuji ještě pouze tři dráty. MUTE -> v rádiu je jen jedna možnost, kam ho zapojit. Linkový výstup -> mám správně, jinak by to nešlo ani při zapnutém rádiu.

Rádio samotné je taky zapojené dobře -> Kauza prohazování pinů 4 a 7. Vypíná se po zapalování, nezapomíná, jde zapnout i bez zapalování.

Já se z toho picnu.

Odkaz ke komentáři

Dík za snahu.

Ale stále nic.

Zkusím ještě ten druhý linkový výstup z Parrota. Ikdyž už teď vím, že to bude to samé :( .

Přece nemůže být to moje rádio jen "nějak" vadné :feve: .

EDIT:

Ještě mně napadlo, jak ho máš kódované.

Já 00403.

Ono ani moc možnosti není. Jediné co nevím přesně co je, tak 4. pozice DSP Ano/Ne.

Ale zkoušel jsem obojí a nic. Co to vůbec znamená? Příjem dopravních informací "na pozadí"?

post-57881-0-39806800-1321447794_thumb.j

Odkaz ke komentáři

Kodovani 00407, mam maxik

Pokud se dobre vzpominam nekde se resilo ze posledni cislo kodovani nema na CD menic zadny vliv

DSP je podle mne Digital Sound Processing, v DP je to popsane na dvou mistech jinak

- kodove cislo pro korekci zvukoveho systemu

- kodove cislo pro odsouhlaseni zvuku (DSP)

Obe celkem nicnerikajici

Mozna tim mysli Sound System ktery se tusim daval jako priplatkova vybava do OII a urcite i do jinych aut koncernu. Jestli to vubec nekdy bylo v OI netusim

Editováno: , autor: tucnak01
Odkaz ke komentáři

Ale má, měl jsem 00401 a musel jsem překódovat na 00403 aby mi pobral ten "Aux pro Symphony".

Jinak koukám, že máš nastaveno KEY OFF.

Proč?

Když Symphony s nastavením KEY ON lze zapnout i při vypnutém zapalování.

Přijde mi, že máš zbytečně KEY OFF, když tak musíš pokaždé pamatovat a vypínat rádio.

Jinak zkoušel jsem obě možnosti a Parrota to ignoruje.

Pořád uvažuji, že v tom nic nemůže být nic záhadného. Symphony, jestli má umět zapnout se od hf, pak ale pouze jednoduchým povelem, 0/1, nic víc. Parrot nebo jakákoliv jiná hf jej může vyslat pouze po drátě "MUTE", ten jde do Symphony zapojit pouze do jednoho místa.

Prostě uvažuju "nahlas".

Přeci jenom. Na co je pin č. 5 černého ISO?

Anebo pin č. 11 zeleného Mini ISO?

post-57881-0-16201500-1321462993_thumb.j

EDIT:

Tak už vím ten pin č. 5 černého ISO:

"řídící signál zařízení proti krádeží, SAFE", takže nic.

A mám strach, že ten pin č. 11 zeleného Mini ISO, bude taky k ničemu :( .

EDIT2:

Není tohle výsada pouze posledních Symphony? Těch s MP3?

Já mám pouze s CD.

Ty máš co?

Odkaz ke komentáři

Kodovani: zajimave, to uz si nepamatuju jak jsem kodoval. Vzdy nakoduju podle DP jak je treba a dal to neresim

KEY ON/OFF: ON - Sypmhony se vypne vytazenim klice ze zapalovani, OFF - Symphony se vypne ovladacem hlasitosti. Vim proc to tak mam a myslim ze to s s problemem ktery resis nema co delat

Uvazujes nahlas a verim ze spravne. Zkousel jsi uz vzit merak a podivat se co tam Parrot po Mute posle? Pokud mam radio vypnute, jedu a nekdo vola objevi se na displeji napis PHONE

Pin 5 na cernem asi ani nemas, to bude jen na navigaci. Pin 11 zeleneho je na neco jineho, musel bych hledat na co

Ano, mam Symphony mp3. V supliku lezi kazetove Symphony (aspon myslim :-), pokud mi reknes co tam Parrot posila muzu to zkusit. Kuchat auto se mne zatim nechce

Odkaz ke komentáři

KEY ON/OFF - jasně, že nesouvisí. Jen jsem se zeptal :kol-18: .

Co Parrot na MUTE posílá jsem zatím neměřil, bo jsem nepředpokládal, že tam neposílá nic co by Symphony nepobralo, když při příchozím hovoru a zaplém rádiu to přepne a na displeji se PHONE objeví. Já to měl aktivní i při zapojení via ISO. Jen pro ten nápis.

Ano, pin 5 na ISO nemám. Jen se chytám stébla jako ten co se topí.

Samozřejmě co Parrot na MUTE posílá změřím a napíšu. Ale až večer ;) . Tekom jsem jen odskočil na oběd a valím zpátky na stavbu.

MP3 vs pouze CD -> začínám znejisťovat :(

EDIT 19:17:

Změřeno.

Z Parrota neleze nic. Respektive Symphony tam má nějaké napětí, cca 4,5V, a Parrot jej uzemňuje. Uzemňuje do zkratu, předpokládám, že nějakým kontaktem relé.

Odkaz ke komentáři

Tak to je zajimave, ja na pinu Mute na kazetovem Symphony nenameril vubec nic. To PS v predchozim prispevku jsem nepochopil.

Zkusil sem na stole dokopat kazetove Symphony at zobrazi ve vypnutem stavu PHONE, nepodarilo se. Ale to ani v zapnutem.

Tak sem to kuchnul v aute.

Kazetove Symphony stejne jako mp3 Symphony pri zapnutem zapalovani nezavisle na tom zda je Symphony vypnute nebo zapnute pri prichozim hovoru zobrazi PHONE a pres handsfree jde hovor zvednout, chovaji se obe uplne stejne.

Kdyz uz to bylo kuchle tak sem aspon nafotil me konektory, muzes premyslet.

Ja nevim. Podle mne tam mas neco spatne, tak jak to popisujes to fungovat nema.

Muj tip - radio

post-2080-0-51903800-1321798609_thumb.jp

post-2080-0-03822500-1321798632_thumb.jp

post-2080-0-28677700-1321798646_thumb.jp

Odkaz ke komentáři

Teď jsem rádio vyndal z auta a zapojil na stole (pouze napájení, stále i spínané, samozřejmě) a jak při vypnutém tak při zapnutém je na pinu č. 2 (MUTE) napětí cca 5V. Když jej uzemním (simuluju Parrota) tak se na displeji objeví nápis PHONE - při zapnutém rádiu. Při vypnutém nic.

To PS znamenalo, že když už rádio vystaví na svůj výstup nějaké napětí tak proč na něj nereaguje, když jej tam má i ve vypnutém stavu. V zapnutém na něj reaguje - viz výše.

Ten fialový a fialovo-bílý drát v tom zeleném MiniISO (piny č. 8 a 9) jsou u Tebe pro MAXIDOT, předpokládám.

Jinak to mám stejně, až na pin č.5 na černém ISO. Ale to jsi psal, že bych ho tam ani neměl mít. No, takhle, stejně jsem ho zkusil připojit na stálých +12V a stejně nic :(

Ty máš taky Parrot? Který? Já jen že dráty Telefon in + a Telefon in - máme oba stejné -> hnědý a bílý.

Je divné, že jsi na pinu MUTE nic nenaměřil. Mně přijde, že jestli Parrot inicializuje rádio tím, že ten pin uzemní, pak na tom pinu musí být nějaké napětí. Do teď jsem si myslel, že je to tak správně, ale Tys mně zase znejistil.

Ale jinak vše funguje normálně.

Odkaz ke komentáři

Nedalo mne to, premeril sem to jeste jednou a mas naprostou pravdu. Ja mel v ISO strceny vodic tak blbe ze to byl nevodic :-)

Na Mute je necelych 5V, pokud to prizemnim tak to ukazuje na displeji PHONE. Zkousim na kazetovem Symphony, auto uz je v kupe a nekucham to.

S jedinym rozdilem, u mne v zapnutem i vypnutem stavu.

PS uz chapu, Parrot mam CK3200

Ano, piny 8 a 9 na zelenem miniiso sou pro maxik.

O tom pinu 5 na cernem ISO sem napsal peknou blbost, beru zpet.

post-2080-0-63203400-1321817988_thumb.jp

post-2080-0-66529400-1321818006_thumb.jp

post-2080-0-24067600-1321818021_thumb.jp

post-2080-0-21112100-1321818031_thumb.jp

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...