r626 Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 zdravim vsechny, pred par dny jsem tady na foru cetl prispevek od nekoho jak porovnaval dva ruzne tsi motory a jedna z reakci byla, ze u 1.4 tsi motoru vyfukuje vyfuk pouze z prave koncovky. no a ja starej vrtal jsem si to sel hned overit.. a skutecne to tak je. motor pokud je vklidu, tak vyfuk vyfukuje patrne jen z praveho otvoru. mate to taky tak? doufam ze ano.. abych se ale dostal k jadru pudla.. po seslapnuti plynoveho pedalu vyletela z leveho otvoru voda. nijak nezapachala, nebyla ani nijak horka, ale bylo ji dost.. celkem me to zaskocilo. bylo to po jizde cca 20 min a podotykam, ze venku je jiz nad nulou, tak se asi mohlo jednat o nejakou zkondenzovanou vodu. prekvapilo me to mnozstvi.cca .1,5 dcl....mozna vic mozna min.. mate nekdo zkusenost?diky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 Z každého výfuku doslova teče voda, zvlášť teď v chladném počasí. Vzdušná vlhkost, vodík v palivu prostě dělá své. Ohledně toho výfuku, asi tam je "kapsa", ve které se drží voda a profoukne to až pořádný proud spalin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
:Petr Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 (editace) Tak jednak je nějaká voda v benzínu, která se krom jiného sráží na stěnách palivové nádrže, druhak kondenzuje ve výfuku, a to hlavně když je ještě studený motor nebo se výfuk nestačí na kratších trasách zahřát, což doprovází často bílá pára z výfuku. Částečným řešením je tankovat plnou nádrž, a pokud možno kvalitní benzín. Úplně se toho zbavit nelze. Ne nadarmo se říká, že kvalitní výfuk by měl napřed zrezivět zevnitř, a ne zvenku Editováno: 22. Listopad 2011, autor: :Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 Je úplně jedno jestli natankuješ plnou nebo ne. Tohle bude mít zanedbatelný vliv na celkové množství vody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r626 Vloženo 22. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 prekvapilo me to,nevedel jsem, ze ve vyfuku zustava nejaka voda. . no a co se paliva tyce, tak jsem posledne bral u robin oil..takze tezko rict, zvlast pokud jsem slysel, ze i shelka stoji za *** Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 To je taky vesměs jedno. Benzín a nafta jako směs uhlovodíků bude vždycky mít jako produkt hoření hlavně CO2 a H2O. A vodní pára potom ve studeném výfuku zkondenzuje. Ámen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 jj ,to tady asi zmiňoval brácha-má 1,4tsi a já 1,8 tsi.Toho z které trubky to prská víc jsem si já ani nevšiml . Zvláště při krátkých jízdách je ale ve výfuku vlhkosti dosti to potvrzuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r626 Vloženo 23. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 to bude ten prispevek, bylo to prave srovnani 1,4 a 1,8 tsi. a odkud to teda fici tobe ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 Jo,to jsem psal já,ale měl jsem na mysli výfukové plyny,ne přímo zkondenzovanou vodu. Já si toho všimnul náhodu,když se daleko víc "kouřilo" od pravé trubky výfuku. V tomhle počasí asi trvá dlouhu než se celé výfukové potrubí,včetně tlumiče,pořádně prohřeje. Toť můj názor. Jinak už jsem měl zaprskaný zadní nárazník,takže nějaká voda smíchaná se sazemi z toho asi občas vyletí. 1.4 a 1.8 TSI - u obou to jde víc z pravé trubky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r626 Vloženo 23. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 ja jsem prave sel kontrolovat ty vypary z vyfuku a narazil sem na vodu .. skoda, ze tam nebylo zlato nicmene vypary z prave voda z leve, tak aspon ze je to oddeleny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.