Publikováno Listopad 22, 201113 r zdravim vsechny, pred par dny jsem tady na foru cetl prispevek od nekoho jak porovnaval dva ruzne tsi motory a jedna z reakci byla, ze u 1.4 tsi motoru vyfukuje vyfuk pouze z prave koncovky. no a ja starej vrtal jsem si to sel hned overit.. a skutecne to tak je. motor pokud je vklidu, tak vyfuk vyfukuje patrne jen z praveho otvoru. mate to taky tak? doufam ze ano.. abych se ale dostal k jadru pudla.. po seslapnuti plynoveho pedalu vyletela z leveho otvoru voda. nijak nezapachala, nebyla ani nijak horka, ale bylo ji dost.. celkem me to zaskocilo. bylo to po jizde cca 20 min a podotykam, ze venku je jiz nad nulou, tak se asi mohlo jednat o nejakou zkondenzovanou vodu. prekvapilo me to mnozstvi.cca .1,5 dcl....mozna vic mozna min.. mate nekdo zkusenost?diky..
Listopad 22, 201113 r Z každého výfuku doslova teče voda, zvlášť teď v chladném počasí. Vzdušná vlhkost, vodík v palivu prostě dělá své. Ohledně toho výfuku, asi tam je "kapsa", ve které se drží voda a profoukne to až pořádný proud spalin.
Listopad 22, 201113 r Tak jednak je nějaká voda v benzínu, která se krom jiného sráží na stěnách palivové nádrže, druhak kondenzuje ve výfuku, a to hlavně když je ještě studený motor nebo se výfuk nestačí na kratších trasách zahřát, což doprovází často bílá pára z výfuku. Částečným řešením je tankovat plnou nádrž, a pokud možno kvalitní benzín. Úplně se toho zbavit nelze. Ne nadarmo se říká, že kvalitní výfuk by měl napřed zrezivět zevnitř, a ne zvenku Upraveno Listopad 22, 201113 r od :Petr
Listopad 22, 201113 r Je úplně jedno jestli natankuješ plnou nebo ne. Tohle bude mít zanedbatelný vliv na celkové množství vody.
Listopad 22, 201113 r Autor prekvapilo me to,nevedel jsem, ze ve vyfuku zustava nejaka voda. . no a co se paliva tyce, tak jsem posledne bral u robin oil..takze tezko rict, zvlast pokud jsem slysel, ze i shelka stoji za ***
Listopad 22, 201113 r To je taky vesměs jedno. Benzín a nafta jako směs uhlovodíků bude vždycky mít jako produkt hoření hlavně CO2 a H2O. A vodní pára potom ve studeném výfuku zkondenzuje. Ámen.
Listopad 22, 201113 r jj ,to tady asi zmiňoval brácha-má 1,4tsi a já 1,8 tsi.Toho z které trubky to prská víc jsem si já ani nevšiml . Zvláště při krátkých jízdách je ale ve výfuku vlhkosti dosti to potvrzuji.
Listopad 23, 201113 r Autor to bude ten prispevek, bylo to prave srovnani 1,4 a 1,8 tsi. a odkud to teda fici tobe ?
Listopad 23, 201113 r Jo,to jsem psal já,ale měl jsem na mysli výfukové plyny,ne přímo zkondenzovanou vodu. Já si toho všimnul náhodu,když se daleko víc "kouřilo" od pravé trubky výfuku. V tomhle počasí asi trvá dlouhu než se celé výfukové potrubí,včetně tlumiče,pořádně prohřeje. Toť můj názor. Jinak už jsem měl zaprskaný zadní nárazník,takže nějaká voda smíchaná se sazemi z toho asi občas vyletí. 1.4 a 1.8 TSI - u obou to jde víc z pravé trubky.
Listopad 23, 201113 r Autor ja jsem prave sel kontrolovat ty vypary z vyfuku a narazil sem na vodu .. skoda, ze tam nebylo zlato nicmene vypary z prave voda z leve, tak aspon ze je to oddeleny
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.