Přejít na obsah

Reset kilometrů + chyba ABS + výpadky rádia

AlexF

Doporučené příspěvky

Ahojte,

už dlouhou dobu mě trápí problém s elektrikou na Fabia 1.4TDi 59kw z roku 2006.

Projevovalo se to tak, že někdy mi zablikala a 3x pípla kontrolka ABS, do toho občas vyplo servo a co je nejzajímavější, tak se mi vyresetovaly km od posledního tankování na displayi palubovky.

Od doby co se to děje jsem koupil novou baterii, nechal zrenovovat alternátor a překostřil motor (přidal tam kabel). Tím jsem se zbavil toho, že mi vypíná servo.

Ale to ABS bliká stále, při studeném počasí než se zahřeje motor je to častěji. A nadále sice jen vyjímečně se objevuje i to resetování km.

Neví někdo co to může v této kombinaci být? Myslím, že je to někde občasné přerušení signálu, ale kde?

Nechci aby mi někdo měnil půl auta a pak řekl, že se ukáže jestli to bylo ono.

Díky předem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to dělat snímač úhlu volantu - pokud je opotřebovaný a ztrácí kontakt, servořízení mžikově vypíná a zase zapíná čerpadlo. Tím se mžikově zvětšuje odběr proudu z baterie asi o 80A (rozběhový proud čerpadla serva) a to vede k prudkým výkyvům napětí. Výkyvy napětí se ještě zvětšují, pokud jsou v hlavních elektrických obvodech s největší proudovou hustotou nějaké přechodové odpory = lidsky řečeno, pokud máš na vodičích, kterými teče nejvíc proudu, nějaké špatné kontakty. Prudký pokles napětí si elektronika palubní desky vyloží jako odpojení baterie a resetne se - důsledky vidíš na vlastní oči na displejích.

Takže v první řadě se koukni snímač úhlu volantu, druhá řada - prohlídnout a hlavně VYČISTIT A NAKONZERVOVAT PROTI OXIDACI všecky spoje mezi baterkou, alternátorem, startérem a všemi dalšími výkonnými spotřebiči - a kostřicí body k tomu všemu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...