Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj kamarat má OII 2.0TDi r.v.2005 a zohnali sme niake univerzalne webasto z mazdy 6 ktora išla do šrotu.

Pán čo mal mazdu vravel že sa mu vebasto zaplo po štarte a samo sa vyplo ked teplota dosiahla 80stupnov.

Po mechanickej stranke nebude problem ho zapojit len nevieme elektriku.

A ešte sa chcem opytat či to má v sebe obehove čerpadlo vody.

Ide z toho len 5 kablov a potom z webasta do palivoveho čerpadielka 2 ale tie su zapjene.

Nechceme to na ziadne dialkove ovladanie. Može to byt aj na vypínač.

Dakujem moc

post-4502-1264782173_thumb.jpg

post-4502-1264782182_thumb.jpg

• o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, mel bych dotaz ohledne montaze nezavisleho topeni..

Jsem vlastnikem O2 1.9 TDI 77kw rv.2007 climatronik bez maxidotu a koupil jsem starsi NT Webasto termo top V s prislusenstvim -jehla, cerpadlo, original panelem climatronik s tlacitkem nezavisleho topeni(bylo original montovane v O2). Otazka zni jestli to bude fungovat bez MaxiDotu a jestli nema nekdo schema napojeni kabelaze, jelikoz s konektoru webasta zustaly 3cm kabelu bez popisu...

Predem dekuji za odpoved

Vloženo

komplet vodní hadice máš taky? taky je potřeba 3cestný ventil, těch hadic je docela dost a liší se podle kódu motoru.

samo potřebuješ ještě jinou nádobku ostřiků

jinak zapojení elektriky je jednoduché

2pin - hnědý - kostra, červenožlutý - plus od pojistky v eboxu

8pin - šedočervený - čerpadlo, černožlutý - 3cest ventil, oranžovohnědý - canL, oranžovofialový - canH

na climatronicu musíš prohodit spínané a stálé napájení panelu.

Bez maxíku to pojede

• o 10 měsíců později...
Vloženo

chci se zeptat.mam na octe II origo namontovanéé webasto typ V.bohužel je odhlásený ze systému,vyndaná poistka.tak sem to koupil.ptal sem sa na to v servisu(vista car hodonín) co servisovali auto a bylo mi odpovezeno že tam je vadné obehové čerpadlo(cena 2360+dph) a dávkovací čerpadlo paliva(5710+dph).chcel by sem to dat znovu do chodu.mohl by mi nekdo poradit ohledne toho.čerpadla jaké by sem mel koupit a znovu to zapojit.mohl by nekdo v okolí hodonína.dekuji

• o 2 týdny později...
  • o 7 let později...
Vloženo

Zdravím,

jsem nový majitel Škody Octavie 2, 1.9 tdi BXE, 2007, klimatronic. Potřeboval bych radu.  Rád bych do auta instaloval webasto nezávislé topení s dálkovým ovladačem telestart T100 HTM. Je to kompletní sada včetně kabeláže, stále nainstalovaná v havarovaném voze (ALE MOTOR 2.0 TDI). Funkční a s možností předvedení v provozu.

Co mě na tom láká: menší opotřebení studeného motoru při startu, teplo v kabině a rozmražená okna, cena sestavy 6000Kč. (Jen nový ovladač stojí 7500Kč.)

Moje otázka zní:

Bude přestavba z 2.0tdi do 1.9 tdi totožná? Dle manuálu http://service-manual.ru/webasto/install/cars/Skoda/Octavia/A5/Octavia_Combi_2005_1.9_2.0_d_E.pdf  je totožná.

Potom jehla do nádrže se se umísťuje do těla čerpadla? Tj. vyvrtat díru ve volném prostoru a jen našroubovat jehlu?

Dále kudy se vede kabeláž k palivovému čerpadlu? Vnitřkem nebo trasou palivové trasy/ hadice čerpadla?

Potom zapojení kabeláže do ovladače climatroniku. Kolik vodičů se tam vede a je potřeba kompletní demontáž přístrojovky? Jám mám climatronic, ale bouraná má oktávka klasický mauální panel topení. Bude v tomhle problém?

Předpokládám, že si to budu zapojovat sám. Neměl by to být problém, když si udělám fotodokumentaci z demontáže. Jak píšu, vše k tomu dostanu. Pokud budete znát odpovědi, budu za ně rád. Poté i váš názor na tuto sestavu.

Díky  Michal

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...