Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Mám problém s touto ,,vychytávkou,, o které jsem si myslel, že bude spolehlivě fungovat. Už to bude rok, co mám Yeti a ještě jsem nezpozoroval, že by tato funkce fungovala. Mám tu automatiku stále zapnutou a když například stojím v koloně, kde přede mnou někdo z výfuku silně kouří, tak je v momentě smrad v celém autě a pokud manuálně nezvolím recirkulaci, tak by to bylo někdy o život. Jak to tedy funguje?

Děkuji

Mám stejný pocit jako ty, že to vůbec nefunguje. Kolikrát je v autě smrad, že by člověk padl a automatika nic.

• Autor

To by mě tedy zajímalo, jestli to vůbec někomu funguje ?

• Autor

To tady opravdu nikdo nemá? :kol-32:

Tu je odpoveď:

Při vnější teplotě nad cca +2 °C se již při nepatrném zvýšení koncentrace škodlivin přepne na režim recirkulace.

Při vnější teplotě mezi cca +2 °C a cca -5 °C dojde k přepnutí na režim recirkulace až při silném zvýšení koncentrace škodlivin, přičemž se zároveň zapne kompresor klimatizace.

Při vnější teplotě pod cca -5 °C dojde k přepnutí rovněž až při silném zvýšení koncentrace škodlivin a ještě jen na cca 15 sekund (kompresor klimatizace se nezapne). Když se koncentrace sníží, klimatizace se přepne zpět na režim čerstvého vzduchu.

Aby se zabránilo častému spínání klapky cirkulujícího/čerstvého vzduchu, při nepatrném nárůstu škodlivin v okolním vzduchu se ihned nesepne (snímač nepošle požadavek řídicí jednotce Climatronic -J255-). Zde postačí účinek filtru s aktivním uhlím v prachovém a pylovém filtru.

• Autor

Hmm, kdyby to takto fungovalo, tak jsem spokojený. Za celou dobu, co Yetiho mám, tak se to nikdy nepřepnulo a že to někdy bylo o zdraví.

Asi budu muset navštívit servis.

...shodou okolností jsem to řešil minulý týden v servisu při pravidelné prohlídce... nejdřív bylo jasné, že prodejce a přejímací technik nevědí, o čem je řeč, pak tvrdili, že tam nic takového není... pak mi řekli, že se to pustí jedině ve chvíli, kdy se stojí za kouřící avií... no - nepustilo se to ani za tou kouřicí avií... krom toho - když pustíte vnitřní recirkulaci vzduchu, auto se začně strašně zamlžovat - to mi jiné auto nedělalo (byla-li puštěná zároveň klimatizace)... palec dolů :-(

• Autor

Takže to neřešili?

Upraveno od Sranki
NECITUJ PREDCHÁDZAJÚCI PRÍSPEVOK

• Autor

Když jsem dnes volal do servisu, tak si ze mě snažili dělat blbce. Jestli tam tu funkci opravdu mám a jestli ji mám zapnutou a jak poznám, že ji mám opravdu zapnutou :kol-44: tak po chvilce nesouvislého monologu :kol-134: mi řekli, ať přijedu a auto napíchnou na diagnostiku.

To mi připomíná jeden z dílů Na stojáka, kdy Miloš Knor rozebíral, jak se dnes vše řeší stylem - přijeďte a napíchnem to na počítač :kol-97:

S tou klimatizací to je dobrej blábol nemluvě o tom, že to vůbec nefunguje

Citace

Při vnější teplotě nad cca +2 °C se již při nepatrném zvýšení koncentrace škodlivin přepne na režim recirkulace.

Při vnější teplotě mezi cca +2 °C a cca -5 °C dojde k přepnutí na režim recirkulace až při silném zvýšení koncentrace škodlivin, přičemž se zároveň zapne kompresor klimatizace.

Při vnější teplotě pod cca -5 °C dojde k přepnutí rovněž až při silném zvýšení koncentrace škodlivin a ještě jen na cca 15 sekund (kompresor klimatizace se nezapne). Když se koncentrace sníží, klimatizace se přepne zpět na režim čerstvého vzduchu.

Aby se zabránilo častému spínání klapky cirkulujícího/čerstvého vzduchu, při nepatrném nárůstu škodlivin v okolním vzduchu se ihned nesepne (snímač nepošle požadavek řídicí jednotce Climatronic -J255-). Zde postačí účinek filtru s aktivním uhlím v prachovém a pylovém filtru.

To zapnutí klimakompresoru je dobře - přes klimatizace se odvlhčuje vzduch a tím ze zabraňuje zamlžení čelního skla. Jinak jsem si u svýho auta taky nějak nevšiml, že by to fungovalo.

To je samozřejmě jedna z výhod klimatizace. Háček je v tom, že žádná auto klimatizace nepracuje při teplotě nižší než cca +5°.

Čtu v příručce, že se zapnutá automatická recirkulace zapne, pokud čidlo zjistí škodlivé látky. Pokud se zapnutá nezapne, použijte vlastní rozum a přepněte ručně. To musel být velký ing.

• 2 měsíce později...
  • Autor

Dnes jsem se vrátil ze servisu - no a ...... nic.

5 hodin to studovali dva mechanici, aby mi pak řekli, že je asi vše v pořádku. Problém bude asi v umístění čidla - je totiž nelogicky zastrčeno skoro až pod palubní deskou. Takže než čidlo v těchto místech zaregistruje nějaký pach, tak budou v autě všichni mrtví.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.