Leden 25, 201213 r Možná pitomá, ale přesto rada.....velmi málo benzínu v nádrži a hodně ho točit/obměnovat.....např co 200 nebo 250kč,
Březen 25, 201213 r Autor Takze presne po 2 mesicich od totalniho vycisteni - vstriku, filtru, hadic, nadrze a paliva mi odeslo benzinove cerpadlo a bylo nutne vymenit palivovy filtr. Vsude opet spousta bordelu. Po vyndani jsem udelal par fotek, jeste mam benzin v lahvi, foto dodam . Po nandani jineho cerpadla a opetovnem vyndani se zachytilo v odkalovaci nadrzce ihned spoustu bordelu. Mam v planu opet prefiltraci benzinu a podezreni je na vadny benzin. Cepuji u 2 cerpacek, zkusim to nejak vychytat. Jinak me nenapada, jak by se tam dostalo takove mnozstvi odpadu. Tak, a ted at mi nekdo rekne, kde se ty slemy, blaticko, bordel, bere?
Březen 25, 201213 r Nevím jstli jsi to prováděl, bo jsem to uplně celé nečetl. ALe když bych měl takové problémy, tak bych vymontoval celou nadrž a zkusil ji proplachnout =pořádně protřepat a možná použít nějakou srajdu cop by mohla nějaký ten bordel uvolnit(Otázkou je, co je to za bordel) Proste udělat pruplach a vylít to třeba do kýble a uvidíš jestli z té nádrže pujde bordel. Pokud ano, tak to hold budeš muset opakovat dokud nádrž nevymyješ do čista. Jen tak mimochodem třeba na starých autobusech Karosa se to řeší tak, že zkrátí sací trubičku která je v nádrži. Což zpusobí to, že to cucá naftu trochu nade dnem nádrže a tak to nechytá ten bordel. V některých případech to maji zkrácené tak, že 1/4 z nádrže je defakto nepoužitelná a musí si hlídat ručičku aby neklesla na 1/4 bo by už trubička neměla co sát. Je to prostě zpusobené různým bordelem co pri tankování v nádrži zůstaně a hold za ty roky se to nahromadí. V tvém případě bych ale zkusil vypláchnout tu nádrž, a uvidíš co z toho vylyješ za bordel. Možná bych zkusil i výplach horkou vodou z nějakým saponátem, ovšem pak to musís rádně vyplachnout. Nejprve bych asi otestoval třeba Ethanol 85 který je levnější a na vypláchnutí by nemusel byý špatný, jelikoš je to lih tak by mohl taky něco rozpustit.
Březen 26, 201213 r Dle návodů k montážím E85 je nutno vyměnit palivový filtr benzínu, takže nějaké rozpouštění určitě nastane.
Březen 26, 201213 r tak teraz som sa tu docital tvoj problem a musim ti povedat ze takto sa kurvil aj moj citroen tiez som tam behom dvoch rokov a 180TKM musel vymenit 3 palivove cerpadla a vzdy boli zasrate akoby jemnym blatom zmiesanym so sedou vatou a doteraz neviem kde bpl problem. a vzdy sa pucovala aj nadrz aj benzin sa kupoval len na kvalitnej pumpe. ale co som casom zistil na kvalitu jazdy na benzin som musel mat v nadrzi viac ako stvrtinu nadrze paliva asi tak aby bolo cerpadlo stale ponorene ked bolo menej tak v prudkej zakrute alebo na kruhaci bolo auto schopne aj zdochnut ako bez benzinu akoby nasavalo vzduch. ale ked som to zistil tak som to predal a uz ho nechcem vidiet. pre zaujmavost v spominanom bazare upravili cenu na 2500 a dopisali ze kilometre na tachometri nesuhlasia s tachometrom. to som sa pobavil
Březen 26, 201213 r este ma napadlo kedysi som mal punto ale 96 rocnik takze asi punto 1 a ty mas punto2 a tam nebola chranena hadica kde sa nalieval benzin . to znamena od hrdla nadrze k nadrzi bola ostrelovana kamienkami od zadneho kolesa az dovtedy kym sa nespravila na hadici diera a tym ked sa robil v nadrzi podtlak tak to fungovalo ako vysavac ked bolo sucho tak to nasvalo prach a ked prsalo tak to nasavalo vodu a robilo to krasnu blatkovu zmes v nadrzi.niekedy mozem napisat pribeh ako ma nechal na dva dni v SOFII.
Březen 26, 201213 r PREPAC ZE ESTE PISEM ALE MA TO PRIEBEZNE NAPADA ked bolo malo benzinu v nadrzi teda menej ako stvrtina tak som nemohol parkovat nakryvo napr v kopci alebo na vysokom obrubniku to pre mna znamenalo ze rano nenastartujem ja neviem co tam bolo dojebane ale ako keby stiekol benzin mimo palivove cerpadlo a uz tahalo len vzduch. tak neostavalo nic ine len doliat benzin a jazdime dalej. je to mozno aj tvoj pripad.
Březen 27, 201213 r Autor Nadrz jsem vycistil opet do sucha a cista vcera, bordel byl v odkalovacce a nejake drobne castecky v celem benzinu, benzin mel barvu vselijakou jen ne dozelena. Spis to vypadalo jako zluta vyblita barva. amigo : Diky za rady, myslim, ze varianta s tou omlacenou hadici je nejpravdepodobnejsii. Punta mam obe ( 1996, 2002) a obe meli stejny bordel v nadrzi a u obou odeslo cerpadlo. Uz jsi druhy clovek, ktery mi povedel, ze od zadniho kola muze bordel vnikat do systemu vetracich hadic a odtud az do nadrze. Je pravda, ze hadice nejsou chranene. Zbezne jsem pod auto lezl, hadice jsou obalene bahnem a na par mistech vypadaji znicene. V prubehu tydne to rozeberem a uvidi se. Jen by to chtelo vyzkouset, napada me striknout na ne proudem vody. Jinak me opravdu nenapada, kde by se to blato bralo. Pokud ani tohle nebude, tak vyhazuji benzinove cerpadlo a jezdim jen na lpg.
Březen 27, 201213 r už tě vidím jak jezdíš jen na plyn, když to musí startovat na benzín,a když náhodou z nějakého důvodu přepne auto zpátky na benzín......myslím, že jsi řekl úplnou pitomost...vyčisti nádrž,l ale nějakým odmašťovadlem-rady vypláchnout vřelou vodou jsou taky bez komentáře...pokud je čerpadlo KO stejně tě nemine sehnat nové nebo funkční...a hlavně-tankovat kvalitní benzín(Benzina-červená, OMW)...a tolik, aby se nejpozději za 2 měsíce vyjel...
Březen 27, 201213 r ja by som skor navrhoval ako striekat to vodou vyskusat natlakovat vzduchom pomocou kompresora celu nadrz hned od nalievacieho otvoru a ak je tam diera vymlatena od kolesa tak to tadial musi fucat von. len vymysliet ako to natlakovat aby to nejeblo . vela zdaru
Březen 28, 201213 r Autor karel.lpg Zatim na lpg startuju. Ted rano jak bylo -2 se auto dusilo, ale nechavam par minut rozehrat a pak teprve vyjedu. V lete s rannima teplotama kolem 10 C nevidim problem s jizdou a starty pouze na LPG. Ostatne toto reseni by meli inzenyri od svetoznamych znacek davno resit misto jinych veci. Stale si myslim, ze toto je prioritou pro vetsinu lidi, kteri prestavbu zaplatili.
Březen 29, 201213 r to, že ti to blbě chodí a bude čím dál víc je jenom o tom, že plynové zařízení si načítá data od benzínu, to co ty provádíš je nouzový start na plyn, jednoho krásného dne tě čeká to, že se to dostane do takové fáze, že to práskne v sání a rozletí se sání a možná i vyhoří auto, párkrát si mě na takový případ přizval vyšetřovatel hasičů pro zjištění příčiny požáru......ty než bys zajel na vrakáč, sehnal jinou nádrž benzínu, aby jsi měl jistotu, že auto jede na benzín,což je základ všeho, tak vědomě s radostí své auto ničíš......
Březen 29, 201213 r Autor Malta Muzes mi prosimte vysvetlit, jaky vliv ma startovani na lpg pro obsah pohonnych hmot v nadrzi? amigo Tak jsem byl u mechanika, nemel ale tolik nadseni jako ja. Rikal,ze pokud by byla dirka nekde v nejake hadici macelo by to a byl by citit benzin.Takze je nazoru, ze je vadny benzin. To si nejsem jisty v hadicich od vyparu prece benzin neni. Kazdopadne hadice jsou strasne zabordelene blatem, jedinou dirku jsem nasel viz obrazek na te tenke hadicce, ale ani ja si nemyslim,ze toto je hlavni pricina. Je to hadicka nahore kousek od nalevaciho prostoru. Jsou omlete a jedna z nich je derava, omotal jsem ji paskou. Muzes mi prosimte napsat, jak jsi na to prisel, ktera to byla hadice a jak jsi to rozebiral-diagnostikoval? Je tam spatny pristup a samej bordel. Me totiz napada jedina vec, jak spolehlive zjistit, zda je nekde dirka. Vyndat komplet nadrz i s hadicema, dukladne omyt a pak by se videlo.
Březen 29, 201213 r nazdar majstri nazdar novak k puntu moje nebolo na plyn to bolo benzinove a ja som to zistil tak ze ked som na nom asi v 2005 isiel do bulharska tak som natankoval plnu nadrz az po hrdlo a vsimol som si ze z hadice pod hrdlom vykvapaval benzin tak som to neriesil az cestou domou som zazil dazdovu kalamitu a stalo sa to co som ocakaval pri jazde sa v nadrzi vytvaral podtlak to vies ked otvoris nadrz tak to vyda zvuk.a ono to cez tu dieru nasavalo vodu ktora striekala od zadneho kolesa a prisiel som v sofii na prvy kruhac a v nadrzi sa to zmiesalo a do motora nasalo vodu a bolo dojazdene. ale stacilo vyliat zly benzin s paskou zalepit dieru naliat novy benzin a jazdilo sa dalej ale dokial na to bulharsky mechanici dosli tak rozobrali pol motora aj ked som im stale tvrdil ze je v benzine voda lebo som o tej diere vedel. ale vsetko platila poistovna cez asistencne sluzby aj hotel. ja som im dal tusim 10 evri za ochotu. este dodam ze u fiata sa predsa dostanes do nadrze cez palivove cerpadlo ktore sa vybera pod zadnou sedackou a hned pomocou baterky vydis ci tam mas vodu alebo baj blato. vodu vydis s baterkou ak tam nie je moc benzinu ako ortut drzi sa spolu vo velkych mapach a je na dne nadrze. nie je problem to pomocou hadice vsetko vycerpat a nadrz vycistit. napr v berlingu musela ist cela nadrz dolu a tak opucovat. ale na citroene sme nikdy ziadnu dieru nenasli ani v nadrzi nebol svincik akurat zasrate sitko na cerpadle a nasledne zadrete cerpadlo a nove bolo 180 evri.aj to bol jeden z dovodou preco isiel z domu. tebe navrhujem. vytiahni cerpadlo spod sedane pomocou hadice vycerpaj obsah vycisti nadrz a sitko na cerpadle zalep vyditelnu dieru na hadici a je to hotove. nacitanie mapy a take veci ti poradia majstri z fora to uz ja neovladam. cest praci a neboj sa toho ja som to robil za jazdy.
Březen 29, 201213 r Autor Ahoj Amigo, jestli jsem to dobre pochopil, tak jsi mel dirku prakticky ve stejnem miste jako ja nebo jsi mel diru na hlavni hadici do ktere se leje benzin?. Ja ji mam kousek od hrdla pod takovou nadobickou, z ktere jdou 2 mensi hadicky- zrejme odtlakovaci. Na prvni fotce do ni stoucham sroubovakem.Hadicka je tam prodrena asi 1 cm po delce. Mechanik si nemysli, ze by takova malinka direcka natahovala bordel do nadrze, ja netusim jake jsou pochody v tech hadicich. Omotana uz je izolackou. Nadrz jsem cistil ted o vikendu, v samotne pumpe a odkalovaci nadrzce byl neskutecny bordel a zrejme voda- jina konsistence kapaliny. Take jsem nadrz vycerpal a vytrel do sucha. Na dne byly takove vetsi kousky nejakych slemu ci co. Pripojil jsem starsi cerpadlo a auto startuje i na benzin. Ale to jsem opravil dusledek, nevim zda je opravena pricina problemu. To se uvidi casem. Jedine me napada za nejaky cas vyndat opet cerpadlo a uvidim hned, zda bude bordel v odkalovaci nadrzce a v benzinu. Jsem pry jediny clovek, ktery ma takove problemy, takze to je na dlouhodobe zkoumani problemu, coz samozrejme mechanik nema cas resit a ani bych se nedoplatil. Jeste me napadlo, ze pri perstavbe nastala nejaka zmena, pri ktere to zaclo nasavat nekudy bordel, ale to jsou domnenky. Protoze ihned po koupi jsem nechal auto prestavit na lpg, ta nemuzu soudit jestli to uz bylo nebo ne. Jestli jsem reagoval nekdy prudceji v prispevcich, tak se vsem omlouvam, ale tento 2 lety problem me zatracene leze na nervy. Stal uz me dost casu, penez a nervu. Upraveno Březen 29, 201213 r od novak
Březen 29, 201213 r ano ja som mal dieru v hlavnej hadici ktrora isla od vicka nadrze priamo do nadrze to znamena ta hruba gumenna alebo plastova. ostatne hadice som ani nekontroloval a ani neviem ako tie prepadove hadice funguju. ked som to zalepil bolo po probleme. ale ty mas problem ako ja na citroene a tam som zahadu zasrateho filtra a 3krat zadreteho cerpadla nenasiel a ani neodstranil ale v ocakavani dalsej vymeny priblizne kazdych 80tkm. som sa toho zbavil. a viem ze raz ho menil aj predosli majitel ktory jazdil len na benzin. a nemalo na to vplyv ani to ci to bolo cerpadlo Bosch alebo od poliakov. jednoducho neviem preco sa to zasiera u fabie ktora jazdila na benzin 600tkm sa neposralo ani raz. ten citroen me stal taky kopec nervu naposled byl v servisu 5 tydnu stalo to 7OO evri a auto furt nahovno
Březen 30, 201213 r Malta Muzes mi prosimte vysvetlit, jaky vliv ma startovani na lpg pro obsah pohonnych hmot v nadrzi? jednoduše, když benzín nespotřebováváš a nedotankováváš průběžně nový "čerstvý", tak ti ten starý degraduje na tu srač.u co jsi nám tu prezentoval
Březen 30, 201213 r Autor Malta Dejme tomu, ze spotrebovavam malo. Ale stejne nechapu, tata ma v kanystru benzin treba rok a je porad krasne cisty a v nadrzi je z neho po par mesicich srajda? amigo Nechci to zjistiti, ze jedina vada je benzin,ktery po case znici kazdou pumpu. Proc ale jen moji a ne ostatni? Nejsem si jisty, do benzinu se take pridava ten repkovy olej? Upraveno Březen 30, 201213 r od novak
Březen 31, 201213 r a má ho taky tvůj táta venku na slunku a mrazu, průběžně ho prohřívá, nebo ho má někde ve sklepě ve stálé teplotě a ani s ním nehne???
Březen 31, 201213 r novak neries kvalitu benzinu a hlavne nie reklamaciou na niektorej pumpe tam nemas sancu a hlavne myslim ze chyba je inde. vcera my volal kolega ktory ma 1.4 berlingo na plyn a uz druhe spalene cerpadlo a nadrz v podstate cista. podla slov jeho mechanika odchadza hadica v cerpadle ktora ma tvar u nas sa to vola husaci krk ktora odobera benzin z nadrze a tym ako sa hybe hore a dole tak sa zalomi a nenasava alebo nasava vzduch a vtedy ju treba skratit a nasledne potom sledovat stav paliva v nadrzi a mat natankovane viac aby nenasavalo vzduch. tiez je podla jeho slov do nadrze nalievat nejaky ustalovac benzinu aby sa nekrystalizoval ktory predavaju napr firmy na kosacky a stoji to asi 8 evro. takze bude asi mozna teoria o starom benzine ako tvrdi malta aj ked moj nazor to neni nakolko s fabiou som nalietal vela a tankoval som tak isto ako na citroene a na fabii som nikdy nemal problem na rozdiel od citroena. novak rad by som ti poradil ale ozaj neviem co zasiera filter a cerpadlo. este ma napadlo fabia ukazovala skutocny stav v nadrzi a citroen ten ukazoval tak ako by si jazdil na benzin a potom ked bola akoze prazdna nadrz tak to akoby samo natankovalo a znova bola plna nadrz. to asi riadil pocitac a nie plavak v nadrzi. mozna sa v tom citroene na rozdiel od fabie furt tocilo cerpadlo a kedze netlacilo benzin tak sa opotrebovavala nejaka plastova suciastka ktora robila svivcik ktory nasledne zapchal a nasledne zadrel cerpadlo. ale to je len moja teoria a nakolkonie som mechanik ale len uzivatel prosim neberte za smerodajnu. chcem len pomoctr vyriesit problem. pekny vikend kamarati
Březen 31, 201213 r este ma napadlo dal si zmarat tlak paliva ktore ti dava cerpadlo myslim ze tam ma byt 3,6 baru a minimalne 2,5 baru.
Duben 1, 201213 r To je divne ze nikde neni zadny filtr, to octavia ci fabia ma u nadrze papir.filtr, tak pred vstrikama v tlakovem ventilu pro obeh paliva - tam je sejtko, a pak kazdy vstrik ma dalsi sejtko. Co to je to "SEJTKO" Já to v aute asi nemám co? :-(
Duben 2, 201213 r sejtko po slovensky sitko je taka kokotina ktora ma v sebe viac dier akopwvnej hmoty a tie pevne hmoyy zachytavaju necistoty ktore ti zaseru filter a nasledne vstrekovace na tvojom alebo nasom aute. my sme tu ludia z vesnice tak nas prosim necvicte s pravopisu a gramatiky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.