Přejít na obsah

Střešní box

Almazek

Doporučené příspěvky

Zdravím,

rád bych sebral nějaké zkušenosti před koupí střešního boxu, která mě asi nemine. Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti. Potřeboval bych tam uložit 4-6 párů lyží a rád bych ho využíval i pro cesty v létě po Evropě. Jaká délka,případně typ vám přijde na supa combi optimální. Jsem víceméně rozhodnutý pro Thule, ale ne tak skálopevně, navíc těch typů je i vrámci jedné firmy fůra a orientovat se jen podle reklamních sloganů podle nichž je každý box absolutně dokanalý nechci.

Nehledě na to, že i některý modely od Thule v testech nedopadly moc dobře. Tak se chci zeptat s čím jezdíte, jak jste spokojeni, případně co byste poradili.

Jak je to s voděodolností boxů?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Tak jsem měl na pololetní prázdniny půjčený od kamaráda box Hakr zřejmě Magic Line 350. Protože nás jelo plné auto, někteří měli snowboard, jiní sjezdové lyže, do toho 3 chtěli ještě běžkovat... Zjistil, jsem, že naplnit box je velmi snadné, tedy spíše, vmačkat tam potřebné vybavení je velmi těžké... Nakonec jsem musel dát dvoje sjezdové lyže ke kolegovi, který měl sklopené sedačky a jen 3 lidi v autě...

Díky tomu jsem trochu zmaten, nevím, zda pořídit box přes celou střechu, nebo jen poloviční s tím, že na léto mi zbyde místo na střeše pro 2 kola a na zimu si případně druhý půjčím. Protože na týdenní zimní dovolenou při obsazení auta 5 lidmi se mi jejich "vercajk" do boxu šířky 50 cm nevejde.

Mám nyní několik otázek a prosím o radu.

Má někdo zkušenost s 2 boxy na střeše?

Pro Hudru případně další: Spirit i Atlantis, o kterém uvažuji má oboustranné otvírání... není to na úkor tuhosti krabice oproti třeba "Pacific"

Jaké máte zkušenosti s velikostí střešního boxu.... překvapilo mě, jak rychle se těmi lyžemi a snowboardy zaplnil.... Helmy se mi tam už zamknout nepodařilo..

Vypadá, že asi budu volit opravdu 780 případně 900, která je ještě větší, ale přijde mi už dost obludná. Zatím nejdelší běžky máme 190, ty by se asi vlezly i do té 780. Zase, když už krabici přes celou střechu, tak bych nerad tesknil nad tím, že jsem sice ušetřil 3000 Kč...., ale větší by byla lepší. Jde mi však i o aerodynamiku a ta bude asi u širokého boxu horší.

Prosím poraďte, co ovlivňovalo vaše rozhodování při koupi, případně jaké máte zkušenosti...

Děkuji

Editováno: , autor: Almazek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...