Přejít na obsah

Hučení z palivového čerpadla

radula

Doporučené příspěvky

Zdarec,

jednoho dne, při popojíždění ve městě, ještě před Vánocemi, asi dvě vteřiny po nastartování, bylo slyšet hučení od palivového čerpadla, i z venku. Z ničeho nic. Týden s tím jezdím, furt stejný zvuk, prostě to hučelo, i když málo, ale slyšitelně. Před tím jsem vůbec ani nezaregistroval, že by se tak mohlo čerpadlo někdy ozývat. Tak se na to mrknu, první věc, totál vetchý těsnící kroužek, se šikovností mi ty kousky popadaly i dovnitř. No nic, těsnící kolečko jsem koupil nové, nějaký ten bordel vylovil ze dna nádrže a jezdím dál. Akorát jeden den, když jsem chtěl do práce, tak jsem prostě nenastartoval. Startér valil, ale šťáva nikde....

Tak jsem vydělal znovu čerpadlo, vyměním jej za nové, vrátím zpět a nastartuji. Ozve se i to nové. I když o něco méně, ale slyšet je. Tak nevím, zda tam nebudu mít nějakej bordel ve vaně, že by se ucpávalo sítko a čerpadlo tak valilo přes odpor. Filtr palivový jsem měnil dva roky zpět.

Co se jízdy na benzin týče, nic necuká, otáčky drží. Jezdím na plyn, tak tankuju míň benzínu, ale párkrát to prohoním, aby tam jen tak v nádrži benzin nevodnatěl. Na hladině benzínu žádná oka nebyla, akorát na dně trochu binec, viz. výše. Staré hlučné čerpadlo zaleptané vůbec nebylo, vizuálně nerozeznatelné od nového.

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Pomůže vypláchnout vanu? Díky. Ať to jezdí.

Editováno: , autor: radula
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...