Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

na te jsem jeste nebyl ted sem neustale v praci ja jen jestli tam není nějaka pojistka co by mohla prasknout?

5A pojistka na pozici 16 v E-boxu, troubíš?

Upraveno od ka_r_los

pokud by praskla pojistka, tak nejde podvolantovka, tzn ani auto nenastartuješ, pokud ti jde troubení, tak jednotka ve volantu žije, pokud ani to ne a svítí třeba i kontrolka airbagu, tak může být kroužek KO, tak jako tak to chce diagnostiku, bez té se nedá hnout

Troubení jde v pohodě. Proste jsem chtel vedet jestli se da nak zjistit zavada bez diagnostiky a jezdeni do servisu cekal sem ze jen pojistka no

Upraveno od p.o.d.r.y

bez diagnostiky se dnes skoro nic neobejde, kór, když jde o čistě elektrickou věc

Ted mi kolega říká, že na 99% to bude nakej krouzek. nějak nemůžu najít ten dílek.

ano, kroužek volantu :) Což je technicky vzato flexi kabel který propojuje fixní podvolantovou jednotku a otočný volant :)

A ten treba na strankach autokelly.cz nemůžu najít. popř. asi nevím kde hledat. A co výměna jde to v pohodě vyměnit?

Krouzek teda nevim. Klakson a MF tlacitka jdou v krouzku myslim po stejnem vodici... :kol-32:

přesně tak, na kroužek bych to neviděl, pokud to troubí, vše z volantu jde po LINu....

doplňující dotaz, ten volant ti nejde od kdy, resp šel ti někdy?

Asi už možná vím kde bude zakopaný pes Octu mám pár dní. Asi volant byl dokoupený jak to tak vypadá a k němu není asi udělaná jednotka, ale tu mi známý popřípadě asi dodělá. Druhá věc se týká foukání vzduchu jestli dokážete poradit. Když zapnu klimu a dám foukání do celého auta na zadní sedačky z průduchu nejde žádný vzduch i když to dám na plno.

Nevím jestli sem to dobře pochopil, ale že by dodělanej JumboBox bez vedení vzduchu? Vycvakni ty zadní výdechy a podívej se jestli je tam vedení vzduchu.

Upraveno od šulda

Jestli to tam mít nebude, tak bych prodejci nafackoval...

• 3 týdny později...

Nazdar.

O2 face / MR2011. Nefunguje mi ovládanie+osvetlenie na volante a ani klaksón (airbag OK, nehlási chybu). Diagnostika vypísala:

Address 16: Steering wheel (J527)       Labels: 5K0-953-569.clb

Part No SW: 5K0 953 569 H    HW: 5K0 953 569 H

Component: LENKS.MODUL   014 0140 

Revision: --X01---    Serial number: 20110209300666

Coding: 008A144000

Shop #: WSC 01286 386 08256

ASAM Dataset: EV_SMLSNGVOLWS A01004

ROD: EV_SMLSNGVOLWS_SK35.rod

VCID: 3D7B4850AC6AB16

Multifunction steering wheel control module:

Subsystem 1 - Part No SW: 3T0 959 537     HW: 3T0 959 537   Labels: 3C8-959-537.CLB

Component: E221__MFL-URO  H07 0012

Coding: 800000

1 Fault Found:

365080 - Controls in Steering Wheel

U108E 00 [008] - No Communications

Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear

Freeze Frame:

Fault Status: 00000001

Fault Priority: 6

Fault Frequency: 1

Reset counter: 106

Mileage: 67860 km

Date: 2027.14.10

Time: 01:34:25

Bude KO celý podvolantový krúžok (5K0 953 569 H) alebo len nejaký konektor (kontaky) respektíve káblik? Nestretol sa stým niekto.

Raz mi pomohlo (týždeň ovládanie fungovalo a klaksón), keď som pri uvoľnenej páčke nastavenia polohy volantu, zatriasol volantom.

Martin.

Relax: Stejnou chybovou hlášku jsem řešil a byl problém v tom malém modulku, přímo ve volantu. U tebe se zdá, že je ta závada "občasná", možná jen kontakty...

Chybu spôsobuje 4 polový konektor v ľavom multifunkčnom spínači. Zatiaľ pomohlo napruženie konektora ak sa to zase objaví bude potrebne rozobratie a preletovanie konektora (studený spoj).

Nazdar.
O2 face / MR2011. Nefunguje mi ovládanie+osvetlenie na volante a ani klaksón (airbag OK, nehlási chybu). Diagnostika vypísala:

Address 16: Steering wheel (J527)       Labels: 5K0-953-569.clb
   Part No SW: 5K0 953 569 H    HW: 5K0 953 569 H
   Component: LENKS.MODUL   014 0140 
   Revision: --X01---    Serial number: 20110209300666
   Coding: 008A144000
   Shop #: WSC 01286 386 08256
   ASAM Dataset: EV_SMLSNGVOLWS A01004
   ROD: EV_SMLSNGVOLWS_SK35.rod
   VCID: 3D7B4850AC6AB16

Multifunction steering wheel control module:
   Subsystem 1 - Part No SW: 3T0 959 537     HW: 3T0 959 537   Labels: 3C8-959-537.CLB
   Component: E221__MFL-URO  H07 0012
   Coding: 800000

1 Fault Found:
365080 - Controls in Steering Wheel
          U108E 00 [008] - No Communications
          Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00000001
                    Fault Priority: 6
                    Fault Frequency: 1
                    Reset counter: 106
                    Mileage: 67860 km
                    Date: 2027.14.10
                    Time: 01:34:25

Bude KO celý podvolantový krúžok (5K0 953 569 H) alebo len nejaký konektor (kontaky) respektíve káblik? Nestretol sa stým niekto.

Raz mi pomohlo (týždeň ovládanie fungovalo a klaksón), keď som pri uvoľnenej páčke nastavenia polohy volantu, zatriasol volantom.
Martin.

Upraveno od RELAX

• 2 týdny později...

Tak já taky přispěju svojí do mlýna:

1426 - Controls in Steering Wheel (E221): No Signal/Communication Possible Causes

• Steering Column Control Module Supply Voltage insufficient - že by přechoďáček po cestě?
  • Fuse(s) faulty - stěrače stírají, takže tudy šťáva teče
  • Wiring/Connectors from/to Steering Wheel Controls faulty - airbag chybu nehází

Zkontroloval jsem všech 8 pinů kroužku volantu, takže propojení je ok, zkontroloval jsem si zapojení svazečku, tady není co poplést... Takže buď to vůbec nejde z podvolantovky, nebo jsou v čudu tlačidla :/

Den druhý

Volant pořád na místě, tlačítka jsem vyndal a zkoušel mrmlat s konektorem na straně tlačítek a pak i na straně volantu... a s chybou E221 se objevila nová potvora...

2 Faults Found:

01426 - Controls in Steering Wheel (E221) 

004 - No Signal/Communication

02071 - Local Databus 

014 - Defective

Osobně jsem při vracení kroužku propípal všech 8 kontaktů, jestli jsem nepřetrhnul pásky, tady bylo vše ok... Pokud vrátím starý kabel volantu, tak po překódování na klasiku klakson troubí a fungují všechny páčky... Airbag funguje vždy.

Podvolantovka je použítá, volant měl být nový... no budu muset odprosit někoho s FL tlačítky a ozkoušet kde je chyba ... kablík taky nejeví vadu :/

ka_r_los : daj vedieť či ide o poruchu pri dodatočnej montáži a výpis z diagnostiky (ešte ak modelový rok máš auto).

Dodatečná montáž, MR 2008 a výpis je jak píšu o post výše, nic jiného už diagnostika neukazuje, kódováno origo kabelem, ale to nemá absolutně vliv na funkci rostlináře.

Kabel překontrolován Pin- pájení na PCB, kroužek před zpětnou montáží... tohle neroseknu, pokud neozkouším tlačítka jinde.

• 3 roky později...

Zdravím, scháním tlačítka MF volantu označení 5E0 919 719 F. Neválí se někomu doma?

• 11 měsíců později...

Zdravím všetkých, môžem poprosiť či nemá niekto foto zo zadnej strany airbagu z Octavie 2 po FL ako je na fotke? Potreboval by som vedieť kam sa napajajú tie 2 modré kábliky a ten hnedý. Ako je na druhej fotke. Ďakujem 

5C5ADA4B-4F95-436E-A969-77F5B9B2D3BE.jpeg

8B4CCEDB-D6CC-4001-8506-9E42D4D7CC5F.jpeg

• 4 roky později...

Ahoj bando, našel by se tu šikovný automechanik na výměnu volantu za multifunkční volant do Octavie II RS TSI. Moc díky

• 2 týdny později...

Ahoj. Všem bych chtěl doporučit Milhauska, je to odborník na svém místě.

Upraveno od Felixxx

• 2 měsíce později...

Ahoj, zakoupil jsem multifunkční volant mamaxidot ovládání pravou páčkou na levý je tempomat potřeboval bych číslo podvolantove jednotky 

Auto je rok výroby 2005 

Jedná se o octavi 2 před fl 

Děkuji za rady.

IMG_3968.jpeg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.