Přejít na obsah

Kouř při startu

Ripley

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Když nastartuji studený motor, tak mi cca 10-15 vteřin kolísají otáčky a možná i jede chvíli jen na 3 válce, ale po chvilce se to srovná a je vše ok. Z různých témat jsem vyčetl, že by to s největší pravděpodobností mohli být žhavící svíčky. Při vyšších teplotách nebo opakovaném startu už všechno chodí v pořádku. Jen jsem znepokojen tím, že při nastartování za nízkých teplot (už asi od 0°C) se mi vlivem prvotního špatného spalování objeví oblak dýmu, který stoupá z motoru. Samozřejmě spaliny jdou do vnitřku auta, což je dost nepříjemné. Přijde mi, jak kdyby třeba špatně těsnil spoj motor - výfuk. Jinak ve výfuku by díra být neměla a jinak v autě nic cítit není. Pokud ale hned přidám plyn, tak se nic neobjeví a spaliny normálně odejdou výfukem pryč. Setkal se s tím už někdo?

Auto je:

Škoda Octavia II 1.9 tdi, 2006

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 měsíce později...

Já mám podobný problém u 1.9 TDi 81 kW 2002, prej by to mělo být nefunkčníma žhavičkama, že to nedokonale spálí naftu, ale dělá to i po jejich výměně .. při chladném startu se z výfuku vyvalí šedý nebo bílý dým (oblak kouře), motor se slangově řečeno zakucká, během asi 3 vteřin se dostane do otáček, které se ustálí a pak je vše ok. Takže další možnost jsou asi vstřiky ..

Odkaz ke komentáři

toto resim 2 roky vstriky jsem nechal udelat takze vstriky a zhavice ok a stejne mi to za studena zakouri bile olej to nezere a vodu taky ne ,takze si myslim ze ve vstrikovacich to nehledej ja jen proinvestoval kacky a vysledek nikde,jeste jsem dal na filtr novy zpetny ventilek ,filtry novy

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...