xaviernaidoo Vloženo 28. Únor 2012 Sdílet Vloženo 28. Únor 2012 Zdravím.Už půl roku bojuji s mírnými vibracemi a zvýšeným hlukem motoru při 2000-2200 otáčkách. Změna nastala ze dne na den, projevuje se zejména při záběru a brždění motorem (v tomto rozsahu otáček) a také mírně u velmi prochladlého motoru na volnoběh. Vibrace jsou cítit nejvíce na středovém panelu, řadící páce a nepatrně na volantu, stejně jako v celé kabině není "klídek" jako býval dřív.Zatím provedeny tyto zásahy: výměna gumových závěsů výfuku, výměna zadního tlumiče výfuku, dotaženy plechy nad katalyzátorem a jinými částmi výfuku pohledová kontrola pohybu motoru v silentblocích, kontrola rozvodového řemene. Děkuji za všechny nápady, určitě se najde někdo, kdo řeší nebo řešil obdobný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
masek54 Vloženo 28. Únor 2012 Sdílet Vloženo 28. Únor 2012 a při jaké rychlosti ti to dělá? Napadá mě závaží na kole, upadlo a při určité rychlosti to dělá vibrace. nebo i ložisko na alternátoru. Poloosy atd. Těžko říci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xaviernaidoo Vloženo 28. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. Únor 2012 Díky za nápady.Kola jsou vyvážená a vibrace se projevujou jen v závislosti na otáčkách motoru a ne rychlosti.Ale ložisko alternátoru teda zkontroluju.Jinak vůle na polosách nejsou, na ty jsme koukali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 28. Únor 2012 Sdílet Vloženo 28. Únor 2012 Pořádně zkontroluj silentblok motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xaviernaidoo Vloženo 28. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. Únor 2012 Já vím, pořád věřím, že to nebudou silentbloky, někdo tu psal, že když je v háji nějakej silentblok, tak při startování a vypnutí motoru to jakoby "rupne"jak se motor pohne. vím, vím, je to zřejmě jen když už jsou asi hooooodně vymletý.Jen mi neštimuje, že by se to zhoršilo ze dne na den, čekal bych pozvolné zhoršení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
masek54 Vloženo 29. Únor 2012 Sdílet Vloženo 29. Únor 2012 No hledej okolo toho alternátoru napínací kladka, servo atd.. Chce to pomocníka co ti bude držet otáčky a poslouchat a poslouchat. Dej vědět co to bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 29. Únor 2012 Sdílet Vloženo 29. Únor 2012 Byly by cítit vibrace v napinací kladce, ráno mi kolega říkal jestli to neděla načnuté turbo, ale já si myslím že to je blbost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xaviernaidoo Vloženo 29. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 29. Únor 2012 dnes ráno cesta jsem absolovoval cestu do Plzně, hned po výjezdu 300 m od baráku při projíždění kruháče a dlouhém zatáčení doleva se ozvaly divné zvuky odspoda (přítelkyně je nazvala jako rupnutí v zádech ) Hned potom jsem si všiml, že jinak obvyklé vibrace "téměř" vymizely. Nedokážete si představit moje nadšení. Bohužel dnes odpoledne se tento vibrační syndrom objevil znovu cestou z Plzně zpět, tedy po ujetí cca 50 km. Uznejte sami, že tahle událost možná napověděla, ale stejně možných příčin je pořád víc než cikánů na kolotoči. Jak bude teplo, zvednu to a budu hledat.Určitě dám vědět.Nejste náhodou někdo z Plzenskeho kraje s rampou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xaviernaidoo Vloženo 11. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 V úterý návštěva servisu, kde mi slíbil servisák, že se pokusíme znovu lokalizovat příčinu a mě tak ušetřit peníze za nakupování dílů.Podezření trvá na výfuk, v úterý poreferuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xaviernaidoo Vloženo 14. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 Zatím jsme tedy "prodloužili"výfuk povytažením ve sponách(aby nebyl tak vypnutý a závěsy byly ve 100 %vertikální poloze, bohužel nepomohlo.Příští týden se chystáme pootočit středový tlumič, zkontrolovat dekl na motoru atd. Začínám podezírat silentbloky , při pozorování motoru při 2000 otáčkách začne motor skákat a je jasně vidět, že pod vlnovcem už je potrubí klidné a nic se tam nepřenáší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonek Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 A že by ti pomalu mohl odcházet dvouhmotnostní setrvačník tě nenapadlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xaviernaidoo Vloženo 14. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 A že by ti pomalu mohl odcházet dvouhmotnostní setrvačník tě nenapadlo? Dobrej tip, díky. Jen ještě jednu otázku. Jsou cítit vibrace ve spojkovém pedálu při vadném setrváku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonek Vloženo 15. Březen 2012 Sdílet Vloženo 15. Březen 2012 většinou ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xaviernaidoo Vloženo 21. Duben 2012 Autor Sdílet Vloženo 21. Duben 2012 Před 14 dni jsem nechal vyměnit zavěšení převodovky a motoru (levý silentblok) Bohužel žádné zlepšení, takže auto prodáno a přechod na Octavii II 1,9 TDI hlavně z usporých důvodů. (moje průměrná spotřeba německé okresky je 3,9-4,4 l) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.