ratras1 Vloženo 8. Březen 2012 Sdílet Vloženo 8. Březen 2012 Tak a nastal zřejmě nemilý problém, dneska jsem měnil žhavící svíčky na autě, 3 jsem vyšrouboval a vyměnil v pohodě, ale poslední 4 šla nějak ztěžka, povoloval jsem ji aspoň 10 minut, ale když jsem ji vytáhl, tak jsem zjistil, že má na jednom místě ztržený závit. Zkoušel jsem tam dát novou, tak se ale nechytá a když se chytí, jde moc na sílu a nejde celá dotáhnout. Takže nastává otázka co s tím? do servisu a udělat nový závit? s vytaženou žhavičkou se jezdit asi nedá co? docela s autem potřebuju jezdit, dík za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 8. Březen 2012 Sdílet Vloženo 8. Březen 2012 Poptej se,kdo má opravárenskou sadu na žhaviče... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 8. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 8. Březen 2012 Budu muset někoho sehnat no.. a jezdit s tím asi těžko co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 9. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Ještě dotaz, pokud se vyřeže nový závit, respektive se jenom prořízne ten starý, protože je poškozený jen na asi dvou místech, a při tom řezání do válce spadnou nějaké špony, stane se po nastartování něco? nebo špony shoří? přece jen teplota tání hliníku je 658 °C a ve válci je pracovní teplota kolem 1800°C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Jako strojař nechápu jak se může závit poškodit jen na dvou místech ...Buď se mezi závity (šroub,matka) dostane při utahování bordel a ano pak může být závit zničený jen na části.Ale když se závit ztrhne(protočí) tak po celé délce toho zašroubovaného šroubu... A já bych se tedy špon docela bál Oni by ale měli vylítnout ihned výfukem,ale ruku do ohně bych za to nedal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Ahoj, už se mi to stalo, jak jsme o tom mluvili, i když ne moji vinou. Prostě praskl závit na svíčku. Zkušený závitník to v pohodě opraví. Vyvrtá tam o něco větší díru, resp. ji spíš vyrovná a dá tam speciální vložku. Jde o to, že to moc lidí nedělá a v servisu většinou chtějí ojebat lidi a mění celé hlavy. Nebezpečí, že tam upadne spona hrozí, ale zkušený mechanik by to měl zvládnout. Vyšlo mi to na 1 700,- Kč, ale jak jsem říkal, šlo to přes 2 lidi...Mechanici to moc nechtějí dělat, většinou mají známé obráběče kovů a těm to dají. Navíc ten vrtací závitník atd. prý stojí docela hodně peněz. Věřím, že by to šlo udělat i levněji, třeba do 1000,- Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Strhnuty zavit sa da opravit aj opravnou sadou HELICOIL tema tu je HLEDEJ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 9. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Uvažuju, jestli to risknout nebo ne, i když známý automechanik to dělal na audině A6, udělal závitníkem nový závit, našrouboval žhavičku a auto jezdí v pohodě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Sám bych to nedělal ani omylem!!! Není to výměna kola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 (editace) PAR TEM O STRHNUTOM ZAVITE. LINK: HELICOIL: http://www.helicoil.cz/ Editováno: 9. Březen 2012, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 9. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 No a nevíte o někom nebo nějaké firmě, kdo to dělá v rámci Ostravy? Na netu jsem našel jenom jednu firmu a ta je někde z čech... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Zkus se optat přímo v nějakém servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 9. Březen 2012 Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 Teoreticky to je jednoduché...vzít díru vrtákem...vytočit novej závit a natočit vložku..Práce na 20 minut. Jen to chce mít to pravé vybavení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 9. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 9. Březen 2012 No uvidíme, psal jsem do 3 servisů, zítra se mi na to přijde podívat kámoš mechanik, tak uvidíme co s tím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 10. Březen 2012 Sdílet Vloženo 10. Březen 2012 Tak co kámoš přišel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 11. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Jo jo, ale nakonec jsem se rozhod, že to dám radši do servisu, kde udělají nový závit a vyčistí to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Jistota... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 17. Březen 2012 Sdílet Vloženo 17. Březen 2012 Tak co, na kolik Kč Ti vyšla oprava? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 19. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 19. Březen 2012 Ještě to nemám opraveno, jsem teď 14 dní mimo Ostravu, tak není čas to řešit, zatím zjišťuju co kde a jak, můj servis mi napsal, že to nemají jak opravit, teď zkouším škodovku... Každopádně do nějakého servisu půjde auto nejdřív v pondělí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 20. Březen 2012 Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 Do škodovky chceš jet? Tam Ti budou chtít vyměnit celou hlavu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 20. Březen 2012 Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 Jo tam neuměj opravovat...ale pouze vyměňovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 20. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 No už nechci ze škodovky mi odepsali, že oprava bude stát kolem 20 tis. kč to si můžu rovnou sehnat jiný motor nevíte někdo o nějakém slušném servisu v ostravě, kde by to zvládli? pač nemůžu nic najít, buď je to problém, nebo za to chtějí milion ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 20. Březen 2012 Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 To se dalo čekat. Trochu jsem hledal a tady je něco přímo v Ostravě http://www.autohlavy.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 20. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 Dík, ale už jsem volal do jednoho servisu a tam mi řekli, že pokud není závit moc v háji tak tam dají vložku za 2tis. takže to snad bude v klidu uvidíme v pondělí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 26. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2012 Info: Tak auto konečně v servisu, zatím zaplaceno 800,- za odtah, pokud bude vše dobře, tak bude auto hotovo ve středu, ale tu cenu radši nechci vidět... kromě opravy závitu, nechám ještě odstranit bouchání z přední nápravy, vyčistit a doplnit klimu, vyměnit brzdovku a chladící kapalinu + zjistit kde uniká a udělat rozvody. Auto bude jak nové )) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.