Přejít na obsah

Stržený závit?


ratras1

Doporučené příspěvky

Tak a nastal zřejmě nemilý problém, dneska jsem měnil žhavící svíčky na autě, 3 jsem vyšrouboval a vyměnil v pohodě, ale poslední 4 šla nějak ztěžka, povoloval jsem ji aspoň 10 minut, ale když jsem ji vytáhl, tak jsem zjistil, že má na jednom místě ztržený závit. Zkoušel jsem tam dát novou, tak se ale nechytá a když se chytí, jde moc na sílu a nejde celá dotáhnout. Takže nastává otázka co s tím? do servisu a udělat nový závit? s vytaženou žhavičkou se jezdit asi nedá co? docela s autem potřebuju jezdit, dík za rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě dotaz, pokud se vyřeže nový závit, respektive se jenom prořízne ten starý, protože je poškozený jen na asi dvou místech, a při tom řezání do válce spadnou nějaké špony, stane se po nastartování něco? nebo špony shoří? přece jen teplota tání hliníku je 658 °C a ve válci je pracovní teplota kolem 1800°C.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako strojař nechápu jak se může závit poškodit jen na dvou místech :kol-32: ...Buď se mezi závity (šroub,matka) dostane při utahování bordel a ano pak může být závit zničený jen na části.Ale když se závit ztrhne(protočí) tak po celé délce toho zašroubovaného šroubu...

A já bych se tedy špon docela bál :kol-28:

Oni by ale měli vylítnout ihned výfukem,ale ruku do ohně bych za to nedal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, už se mi to stalo, jak jsme o tom mluvili, i když ne moji vinou. Prostě praskl závit na svíčku. Zkušený závitník to v pohodě opraví. Vyvrtá tam o něco větší díru, resp. ji spíš vyrovná a dá tam speciální vložku. Jde o to, že to moc lidí nedělá a v servisu většinou chtějí ojebat lidi a mění celé hlavy. Nebezpečí, že tam upadne spona hrozí, ale zkušený mechanik by to měl zvládnout. Vyšlo mi to na 1 700,- Kč, ale jak jsem říkal, šlo to přes 2 lidi...Mechanici to moc nechtějí dělat, většinou mají známé obráběče kovů a těm to dají. Navíc ten vrtací závitník atd. prý stojí docela hodně peněz. Věřím, že by to šlo udělat i levněji, třeba do 1000,- Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Info: Tak auto konečně v servisu, zatím zaplaceno 800,- za odtah, pokud bude vše dobře, tak bude auto hotovo ve středu, ale tu cenu radši nechci vidět... kromě opravy závitu, nechám ještě odstranit bouchání z přední nápravy, vyčistit a doplnit klimu, vyměnit brzdovku a chladící kapalinu + zjistit kde uniká a udělat rozvody. Auto bude jak nové :)))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...