Přejít na obsah

Motorčeky prednych svietiel Stale idu- bzučia

Ferik_kx

Doporučené příspěvky

zdravim potreboval by som radu , ked zapnem svetla tak mi hned idu motorčeky a samo mi zdvihne svetla na max hore čim osvetlujem ostatnych vodičov , motorčeky neustale idu bzucia a su na max hore a ked chcem nastavit vyšku svetiel v nutri pod volantom na tom vipinači tak nato vobec nereaguju. dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten drát může být přerušenej i jinde, já bohužel nevím jestli ta LEDka tam nemá i nějakou další funkci - například jestli zároveň neslouží jako určitá reference, je to ale málo pravděpodobný. Spíš při té výměně jsi šáhnul páječkou jinam, než bylo vhodné a něco jsi přerušil nebo vyzkratoval.

Odkaz ke komentáři

no každopádně to zkontroluju, v pájení jsem myslím si jistý, mezi zelenou a modrou led je minimální rozdíl napětí, no spíše proměřím ty dráty. Je možné že bude někde přelomený protože nedělá mi to pokaždé. Spíš jen když s tím začnu štelovat tak se to zblázní a vrčí to dlouho. Nebo jak dlouho asi trv než se ty světlomety přenastaví z jedné du druhé krajní polohy ? Mě to vrčí minimálně 10s což je asi moc, možná bude taky někde zoxidovaný ten potenciometr pod kolečkem, kusím prostříknout kontoxem

Odkaz ke komentáři

Musí se to změřit - na tom nastavovacím knoflíku musí být na jednom krajním vývodu +12V, na druhém krajním vývodu kostra = zem a ten prostřední je právě ten "signálový" (který vede k motorkům), na kterém se podle otočení knoflíkem mění napětí - podle tohoto napětí pak servomotorky samy nastavují polohu mezi krajními polohami. Musí se změřit měřákem, jestli z ovládacího knoflíku "leze" vůbec nějaké napětí a jestli se mění podle jeho natočení - a taky jestli se podle tohoto měnícího se napětí pohybují servomotorky. Pouhým čuměním na regulátor nebo na servomotorek nic nezjistíš. Ono se sice říká, že "voko není píča, voko vidí", ale elektrika je mrcha, chodí po drátech, občas i kope - a svině jedna, není vidět...

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...