Ferik_kx Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 zdravim potreboval by som radu , ked zapnem svetla tak mi hned idu motorčeky a samo mi zdvihne svetla na max hore čim osvetlujem ostatnych vodičov , motorčeky neustale idu bzucia a su na max hore a ked chcem nastavit vyšku svetiel v nutri pod volantom na tom vipinači tak nato vobec nereaguju. dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 Utržená kostra = mínus skoro na 100% od ovládacího knoflíku. Motorky dostávají pořád plné napájecí napětí na svůj regulační vstup = jako by požadavek aby byly maximálně zvednuté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferik_kx Vloženo 14. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 a pri ovladacim knofliku tym na zapinanie svetiel alebo na tom pre nastavovanie vyšky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 NASTAVOVACÍ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferik_kx Vloženo 14. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 diiik, pozriem sa nato ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Morris_3nec Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 dělá mi to to stejný, předělával jsem podsvícení toho ovladače na jinou barvu, ale uklepaného drátku jsem si nevšiml, může to mít s tím taky souvislost s výměnou led za jinou led ? jinak všechno mi normálně funguje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 Ten drát může být přerušenej i jinde, já bohužel nevím jestli ta LEDka tam nemá i nějakou další funkci - například jestli zároveň neslouží jako určitá reference, je to ale málo pravděpodobný. Spíš při té výměně jsi šáhnul páječkou jinam, než bylo vhodné a něco jsi přerušil nebo vyzkratoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Morris_3nec Vloženo 14. Březen 2012 Sdílet Vloženo 14. Březen 2012 no každopádně to zkontroluju, v pájení jsem myslím si jistý, mezi zelenou a modrou led je minimální rozdíl napětí, no spíše proměřím ty dráty. Je možné že bude někde přelomený protože nedělá mi to pokaždé. Spíš jen když s tím začnu štelovat tak se to zblázní a vrčí to dlouho. Nebo jak dlouho asi trv než se ty světlomety přenastaví z jedné du druhé krajní polohy ? Mě to vrčí minimálně 10s což je asi moc, možná bude taky někde zoxidovaný ten potenciometr pod kolečkem, kusím prostříknout kontoxem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferik_kx Vloženo 15. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 15. Březen 2012 tak bola tam chyba v tej kostre ,motorčeky uz nebzucia ale taktiez uz nejde ani nastavovanie vyšky , vypinač vypada byt na OKO v pohode tak ja uz neviem ( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Březen 2012 Sdílet Vloženo 15. Březen 2012 Musí se to změřit - na tom nastavovacím knoflíku musí být na jednom krajním vývodu +12V, na druhém krajním vývodu kostra = zem a ten prostřední je právě ten "signálový" (který vede k motorkům), na kterém se podle otočení knoflíkem mění napětí - podle tohoto napětí pak servomotorky samy nastavují polohu mezi krajními polohami. Musí se změřit měřákem, jestli z ovládacího knoflíku "leze" vůbec nějaké napětí a jestli se mění podle jeho natočení - a taky jestli se podle tohoto měnícího se napětí pohybují servomotorky. Pouhým čuměním na regulátor nebo na servomotorek nic nezjistíš. Ono se sice říká, že "voko není píča, voko vidí", ale elektrika je mrcha, chodí po drátech, občas i kope - a svině jedna, není vidět... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ferik_kx Vloženo 22. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2012 tak problem bol v prednom pravom svetle v motorčeku, kvoli tomu to skratovalo a robilo galibu, su tam bihalogeny čize musim kupit cele predne svetlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emanuel Vloženo 1. Březen 2016 Sdílet Vloženo 1. Březen 2016 Ahoj, ja mam nieco podobne v lavom svetle mi stale bzuci motorcek pre zdvih svetla,prave normalne funguje a dviha a ide normalne hore aj dole je zly len motorcek alebo nieco ine ?dakujem za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.