Přejít na obsah

když auto dýl stojí ozve se divná rána


Rmmn

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové mám takový problém na mé octavii. Nedávno jsem měnil ložisko na LP kole všechno proběhlo OK. ale do cca 2 dnech se projevila taková závada : když auto delší dodu stojí pak se rozjedu a vytočím poprvé kola něco práskne jako kdyby se něco od něčeho odtrhlo a pak už je všechno ok ani při jízdě na nerovnostech nic nebouchá. má s tím někdo zkušenosti? Díky za všechny tipy

Editováno: , autor: Rmmn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to vypadá na prasklou pružinu a následné vyskočení z misky. Co s tím? prasácky obrátit pružinu, ale to je dočasné řešení. Pokud je to prasklou pružinou, budeš muset koupit oboje přední nové (aby byly stejně (ne)jeté) a vyměnit - stalo se mi to jak na octávce tak na fábii

EDIT: Zkus úplně vytočit kolo a pak se na to pořádně mrknout nebo nejlépe na zvedák, sundat kolo a pak už to uvidíš jasně, jestli je to tou prasklou pružinou a následném vyskočení z misky. Praskne jakoby takový kousek, který je zatočen tak, aby to drželo v té misce.

Editováno: , autor: Mobilcar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud je to tohle, tak bez problému, je to jen nepříjemný zvuk, jako když natáhneš pružinku a pustíš. Samozřejmě je to závada a to je nejlépe co nejrychleji opravit, ale není to nic, co by zamezilo auto používat. Pokud je to ovšem to, co říkám. Taky to může být něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale řeknu ti, že bez stahováku je to docela fuška to tam nadat zpátky :-D my jsme to s velezkušeným Ondrero uživatelem dělali asi 3hodiny (tu pružinu) Jen jednu a ještě k tomu už unavenou. Teď nás čekají obě dvě na fabii, to bude porod :-D

Jako doporučuji si neničit nervy a pokud jsou peníze, tak to dát nějakému známému servisákovi nebo servisu. Pružinu bych si ale radši koupil přes net.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kucííí proč se trápit, někomu platit za stáhnutí pružiny a nebo složtitě něco vyrábět? Stahováky na pružiny stojí pár korun a máte rychleji než stačí stáhnutá pružina vystřelit. :)

Já se kdysi m.dal se stahováním pomocí sikovek a vazacího drátu. Můžu říct, že dneska bych rozhodně investoval ty 3 kila do stahováku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...