Publikováno Březen 28, 201213 r Zdravím pánové mám takový problém na mé octavii. Nedávno jsem měnil ložisko na LP kole všechno proběhlo OK. ale do cca 2 dnech se projevila taková závada : když auto delší dodu stojí pak se rozjedu a vytočím poprvé kola něco práskne jako kdyby se něco od něčeho odtrhlo a pak už je všechno ok ani při jízdě na nerovnostech nic nebouchá. má s tím někdo zkušenosti? Díky za všechny tipy Upraveno Březen 28, 201213 r od Rmmn
Březen 28, 201213 r to vypadá na prasklou pružinu a následné vyskočení z misky. Co s tím? prasácky obrátit pružinu, ale to je dočasné řešení. Pokud je to prasklou pružinou, budeš muset koupit oboje přední nové (aby byly stejně (ne)jeté) a vyměnit - stalo se mi to jak na octávce tak na fábii EDIT: Zkus úplně vytočit kolo a pak se na to pořádně mrknout nebo nejlépe na zvedák, sundat kolo a pak už to uvidíš jasně, jestli je to tou prasklou pružinou a následném vyskočení z misky. Praskne jakoby takový kousek, který je zatočen tak, aby to drželo v té misce. Upraveno Březen 28, 201213 r od Mobilcar
Březen 28, 201213 r pokud je to tohle, tak bez problému, je to jen nepříjemný zvuk, jako když natáhneš pružinku a pustíš. Samozřejmě je to závada a to je nejlépe co nejrychleji opravit, ale není to nic, co by zamezilo auto používat. Pokud je to ovšem to, co říkám. Taky to může být něco jiného.
Březen 28, 201213 r Autor zjistit to de jedine tak ze to rozdelam ze? myslim tim stahnout pruzinu s tlumice Edit. cetl sem v prvnim prispevku diky za radu Upraveno Březen 28, 201213 r od Rmmn
Březen 28, 201213 r ale řeknu ti, že bez stahováku je to docela fuška to tam nadat zpátky :-D my jsme to s velezkušeným Ondrero uživatelem dělali asi 3hodiny (tu pružinu) Jen jednu a ještě k tomu už unavenou. Teď nás čekají obě dvě na fabii, to bude porod :-D Jako doporučuji si neničit nervy a pokud jsou peníze, tak to dát nějakému známému servisákovi nebo servisu. Pružinu bych si ale radši koupil přes net.
Březen 28, 201213 r Tse to bude pohodička...v práci nějaký stahovák vykoumám... 2 závidové tyče a nějaký pásoviny s dírama a je to...
Březen 28, 201213 r OT/ A já myslel, že si zaposilujeme :-D /OT Rmmn: dej pak vědět, co to bylo, třeba nahraji foto.
Březen 28, 201213 r No to si zaposilujeme stejně...Už když to budem rozebírat Zase palice a pořádná tyč na sundání tlumiče z těhlice...
Březen 29, 201213 r Kucííí proč se trápit, někomu platit za stáhnutí pružiny a nebo složtitě něco vyrábět? Stahováky na pružiny stojí pár korun a máte rychleji než stačí stáhnutá pružina vystřelit. Já se kdysi m.dal se stahováním pomocí sikovek a vazacího drátu. Můžu říct, že dneska bych rozhodně investoval ty 3 kila do stahováku.
Březen 29, 201213 r Neboj my to nebuděme dělat drátama nebo svěrkama.... Ikdyž poprvé jsme to mordovali ve svěráku Honil nás čas A složité vyrábění nebude...To budu mít za půl hoďky vyrobené...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.