Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, nevšiml jsem si, že by tady nějaké takové téma bylo (pokud ano, hoďte mi odkaz a tohle smažte)

Ale co všechno obnáší tuning auta?

Dám příklad u sebe ..

Na svoji Fabii chci hodit nárazník z RSa (je to díl, který oficiálně vyrábí škodovka, ale není určen pro Fabii Combi - je jedno, co tam je za motor, prostě to patří jen na RSo) a teď se ptám, když tam ten nárazník dám, co musím udělat dál, aby s tím pojišťovna a STK nemělo problém?

Dočetl jsem se, že na pojišťovně to stačí nahlásit, oni to asi nafotí a zhodnotí, jestli mi zvýší pojistku nebo nechají tak, jak je .. (páč to prej auto zvelebuje a je větší šance, že ho ukradnou atd.), ale co STK? Mám ten nárazník nechat zapsat do TP a kde na to seženu papír? Pochybuji, že mi někdo na náhradní díl dá papír s Atestem a papír, který dám na magistrát a oni mi to tam jen tak zapíšou?

To samé bych chtěl vědět u sportovních pružin, zadního RS převleku, koncovky výfuku, lízátka pod přední nárazník, spojleru na zadní dveře, světel atd.

Víte někdo odpovědi? Prosím.

Díky

Vloženo (editace)

No počkej, RS nárazník se dával i na combi, na konci výroby, když už se nedělali RS, ale Peguform měl ještě nějaké na skladě - byla to nějaká Sport edition nebo tak něco.

U sportovních pružin by jsi měl mít papír od výrobce, že se hodí na to Tvoje auto, jako mají třeba hliníkáče. Díly aftermarketových výrobců musí být homologované (E s číslem v kroužku). Pak by STK měla dopadnout.

Editováno: , autor: Drewie
Vloženo

Aha, vidíš, to jsem vůbec nevěděl, že se dělala RS v kombíku, nebo aspoň s tím nárazníkem..

Jo, takže taky typový list na pružiny, to by neměl být problém, pokud je prodejce bude mít..

A zbytek .. prostě když to na sobě má E, tak je to OK a nemusím víc řešit?

Vloženo

RS to nebylo, jen nárazník...

Vlastně asi ano, Pokud nema E tak většinou je i na obale rovnou napsáno, že není schváleno pro provoz na pozemních komunikacích...

Jen nevím, jak je to s dílem, který byl schválen pro provoz na jiném autě. Lizo z Cupry musí být homologovaáno pro provoz, ale na seatu ne na škodovce. Tam fakt netuším. Ale to by mohli říct lidi, co to mají na autě a mají STK za sebou.

Vloženo

hele mám fábku 1.4mpi, a s RS nárazníky nikdy problém nebyl :) to bych tolik neřešil, i na kombíky se rs nárazník dával, protože jim nějaký zbyly tak je tam pak dávali, dokonce na některý i xenony :) ty nárazníky bych neřešil, na technický o tomhle většinou vědi prd.. řekneš že si to tak koupil a že to tak je origo a oni ti to daj, spíš si dej pozor aby si měl zapsaný kola v TP a pak ty klasický věci dost hrotěj jako zatmavený pření okna a tak.. ale to ti tu už řikat nemusim :) ale rs nárazník je v poho :)

Vloženo

Jo jo, kola vím, okna mám vepředu sundaný, jenom na zadku mám 80% zatmavení s vyplenými lepiky od 3M folie :)

Jasně, že to nebyla RS, jenom měla RS nárazník.. kombík je až od dvojkové Fabky :p

No to lízátko nevím no .. hold ho tam dám a když někdo bude mít kecy, tak řeknu, že jsem to tak koupil :D kolegyně to takhle udělala s Feldou, kde měla všude úplně černý okna a taky prošla přes STK :D

Vloženo

já s cupra lízátkem na stk bez problémů, ted chystám zadní převlek nárazníku,prahy a zrcátka. Vše decent, žádný tesco tuning, tak snad si ani nevšimnou příště :D

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...