Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj všem Roomikům,

26.5.2012 jsem si objednal Roomstera Champion 1,2TSI 63kW z důvodu přírůstku do rodiny.

Zatím stále mám Fabii 2003 1,2HTP 47kW Classica v hatchbacku a dát do fabky kočár + sbalit rodinu na víkendový výlet je umění - korba "sedí" na sedadle spolujezdce :-D

takže jsem došel k rozhodnutí upgradovat vozový park. Dlouho jsem bádal a bádal, co by bylo pro mě výhodné i do budoucna + finančně dostupný. Líbila se mi KIA Ceed SW - spousta muziky za málo peněz, ale nejnižší motorizace 1,4.

Najezdím ročně 3000-5000 kilometrů - jen nákupy a občas nějaký výlet za rodičema/po ČR.

Takže v úvahu šla Fabka II Combi - ale zase brát kombika jen kvůli překlenutí doby, kdy se vozí kočár se mi nechtělo a manželce se Roomik líbí, tak jsem si vybral Roomika.

Roomik se mi nelíbí, ale když tak čtu fora, tak se mi libit začíná, jak sem řikal v saloonu - je tak hnusnej, až se mi líbí :-D

Každopádně výbava:

Roomster Champion Ambition 1,2TSI 63kW

modrá barva Pacifik

vnitřek DOMINO - sv. šedá - onyx - stříbrnošedá (líbí se mi dvoubarevná deska na fotkách, sem zvědavej na real)

dodatečně vybraná výbava:

autoklima Climatronic

radio Swing

stolek na střední zadní sedačce

prodloužená záruka na 4roky

8 reprobeden

elektrické ovládání všech oken

MAXI-Dot

trošku se obávám TSIčka, hlavně po přečtení zkušeností jednoho z uživatelů, ale snad měl jen pech.

S HTP jsem spokojený, takže doufám, že budu mít šťastnou ruku i při TSIčku :-) dost lidí na HTP nadává, já na něj nedám dopustit :-)

Takže tak. Výroba bude dokončena někdy v červenci...beru auto na lízačku, fabku mi odkoupí za 45000 :-( i tak s platbou pojistného vyjdu na nějakých 375.000 dohromady - za tu cenu jsem měl tu základní Fabku, takže bych řekl celkem spokojenost.

Parkovací asistent a sport paket mi pro mé ježdění připadaly jako zbytečnosti...proto je nemám ve výbavě a nic jiného už asi vymyslet nejde :-) doufám, že budu spokojen, držte palce, ať ho mám doma co nejdříve...

Vloženo (editace)

přidávám foto jednoho z uživatelů...budu mít úplně stejnýho (myslím barevně, výbavu jsem popsal v předchozím příspěvku) :) má někdo starý elektrony, kterých by se chtěl zbavit a pasují na Roomika? Chtěl bych liťáky i na zimu, ale nechci do toho rvát tisíce :-)) Předem díky

EDIT: obrázek byl moc moc malý, tak holt dám fotku, až bude vyrobenej :-) šmarjá, už ať to je....

EDIT2: má tu někdo kolem dvou metrů? měřim 198cm...co střední sloupek (či jak se tomu řiká), netlačí do kolena? dá se dobře napolohovat sedačka? ve fabce nic necítím, ať si sednu rovně či si na delší trasy udělám pohodlí :-)

Editováno: , autor: Fabka_Roomik
Vloženo

Ahoj, vítej do rodiny :-) auto si vybral moc dobře - výbava slušná. Já měřím 189 cm a docela mi vadilo užší přední okno při přechodu z fabky, hlavně na semaforech, ale je to dané vyšším posezem.. ale časem si zvykneš :-) oproti tomu výhled ze zadu je špicovej, děti si ho mooc užívaj a ještě k tomu střecha, ta nemá chybu! škoda že víc řídim :-) Střední sloupek mi nevadí, spíš ho používám, že se o něj v zatáčce kolenem zapřu :-) Sedačky jsou slušný, pěkně se polohujou, ve Fabce mě ze sedaček šíleně bolela kostrč, musel jsem vozit takovej nafukovací polšář.. v roomovi naprosto pohoda.

Tak až budeš mít hoď sem foto!

Vloženo

jasný, fotky dám hned, jak ho budu mít, zítra zavolám do servisu, jak je na tom, jestli už je aspoň kastle :-D

teď sem viděl roomika na Aviorech - wow, ty kola prostě Roomikovi sluší

kdyby se někdo chtěl zbavit Aviorů 15" - jsem zájemce :-)

jinak já byl se starou fabkou spokojenej, jak se sedačkama, tak s výhledem, ale je to o zvyku, přecházel sem do Fabky ze sedana Peugeota, kterej měl úzký sloupky a zvykl sem si během týdne...

Vloženo

jasně je to o zvyku jak píšeš.. Aviorek jsem se málem zbavoval ale nakonec jsem je přezul na zimáky :-) ale určitě nějaký najdeš.. Popravdě Beary (16 Aviorka) mi už k roomovi tak nesedí jako 15 Aviory..

• o 3 týdny později...
Vloženo

díky za přání

dnes jsem si ho vyzvedl, nabídli, že mi ho v tomto bordelu přihlásí, ale chtěl jsem ho hned, tak jsem si vzal převážecí značky...

najel jsem hned 60km, zítra menší výlet a ve středu udělam výlet přes celou ČR, abych aspon 500km zajel a měl pocit, že jsem pro motor něco dobrýho udělal :-)

ale pocity fakt supr, spousta mista, vice nez v kratky fabce - hlavne i vepredu ! ! ! spokojenost obrovska, ve fabce jsem citil sloupek na noze a tu ne...

sedacky pohoda, ani A sloupky mi na vyhled nevadi :-)

a motor krasne prede....hned sem si musel vyzkouset turbicko :-) zabira dobre 2500otacek - 3000 - tam jsem to citil hodne, vic nez 3300 sem to nechtel tocit

a na 60km prumerna spotreba 8,8l....byly to jen popojizdky po meste....takze spokojenost

jak jsem psal vyse, kombinovana s fabkou mi vychazela 7,5l/100 - mozna vic...

tesim se na dalsi kilometry, autiko je super a zacina se mi i libit vzhledove, pac funknce me jiz presvedcil :-D

jinak ma maly nedostatek - libi se mi treti brzdovy svetlo u KIA Rio....misto led cary tam ma nazev auta :-D skoda, ze to skodovaky nenapadne taky udelat :-(

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...