Standis Vloženo 12. Červen 2012 Vloženo 12. Červen 2012 Na první pohled se dělí zadní světla na dva typy. Starší a novější. Starší typ, který se používal až do roku 1976, má na zpátečkách vzor svislých proužků. U novějšího typu má zpátečka vzor kostiček, navíc na sobě nese znak homologace. Ale je to vskutku tak jednoduché ? Není. Těch typů existuje mnohem víc. Pojďme světla rozebrat a otočit kryt... Citovat
Standis Vloženo 12. Červen 2012 Autor Vloženo 12. Červen 2012 První model se liší dle nálitků na uchycení k základně s parabolami. Podívejme se tedy na zadní díl... A máme tu celkem tři rozdílné verze. Jedna má pouze vnitřní otvory, druhá pouze vnější a prolis a třetí má oba otvory. Zde si můžete prohlídnout detailně každý zvlášť: Citovat
Standis Vloženo 12. Červen 2012 Autor Vloženo 12. Červen 2012 Zde si můžete prohlídnout detailně každý zvlášť: Základní byly dva, starší s dvěma kontakty a novější s jedním kontaktem. Dnes se dá asi těžko určit, v jakých letech se ta která barva a ten který typ používal. A aby to nebylo příliš lehké, přestaly se později obroučky světel chromovat a barvily se pouze stříbrnou barvou. Doma mám i rámeček čirý, čož pokládám za výrobní zmetek, ale kdo ví... Citovat
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 11. Červenec 2012 Vloženo 11. Červenec 2012 Výrobní zmetek to být nemusí - to "chromování" se dělá na plast až po vylisování ve speciální mašině vakuovým napařením hliníku (běžně se tak dělají plastové "paraboly" světlometů a skupinových svítilen). Takže pokud máš doma rámeček čirý bez pokovení, máš kus který si někdo z výrobny odnesl domů ještě před pokovením = polotovar. Já mám doma například několik bezbarvých krycích "skel" na třetí brzdové světlo pro O1 liftback (žárovková verze), přestože se nikdy jiné než červené neprodávaly - jednoduše jsem dělal ve firmě, která je pro Hellu lisovala a pro seřizovače nebyl problém těsně před započetím běžné výroby do lisu nasypat trochu bezbarvého granulátu místo připraveného červeného Macrolonu a nalisovat několik (desítek) kusů "zkušebních" krycích "skel" - pak se lis naplnil patřičným materiálem a zahájila se normální výroba... Citovat
Standis Vloženo 12. Červenec 2012 Autor Vloženo 12. Červenec 2012 vše umístěné v této sekci je převzaný z internetu Citovat
MATTESS136 Vloženo 12. Červenec 2012 Vloženo 12. Červenec 2012 Asi by bylo vhodné uvádět zdroj, abychom věděli, odkud jsou některé nesmysly, na které jsem upozorňoval v soukromé zprávě Citovat
Standis Vloženo 12. Červenec 2012 Autor Vloženo 12. Červenec 2012 zdroj těchto informací je zde http://skoda.daves.cz/Dokumentace už jsem i zviditelnil téma, kam budu vkládat zdroje, odkud čerpám pokud by jste měli dobrý zdroje a byly tam zajímavý články apod, neváhejte a vkládejte dík Citovat
elvis78 Vloženo 18. Duben 2017 Vloženo 18. Duben 2017 (editace) jinak jsou pak ještě podle mě druhovýrobní světla jak na š 100 tak 1000mb, který to pokovení mají už s modrošedým nádechem. respektive plast není bílý ale do modra Editováno: 10. leden 2018, autor: elvis78 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.