PaveloSK Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Bývalý majitel mal veľmi zaujímavy cit pre detail a vkus, preto si evidentne presne do stredu palubovky (nad stredný výduch) nalepil tento okrasný emblém. Samozrejme stopy po sekundovom lepidle sú vidieť kade-tade a taktiež sa trocha z neho ušlo na plast pri výstražnom trojuholníku (viď fotky). Preto ma zaujíma, či si myslíte, že by som bol schopný (a v tom prípade AKO?) to dať nejako rozumne dole alebo radšej s tým nehýbať, aby som to celé ešte viac nedomrvil a tým si viac nesprznil celú palubovku. Príde mi to ako sekundové lepidlo - aj keď kludne sa môžem mýliť a môže ísť o nejaké iné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WalkerT Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Mě se povedlo vteřiňák kápnout na koženou sedačku, tak jsem v OBI koupil tzv. debonder - odstraňovač vteřinového lepidla asi za 75,-Kč Je to čirá kapalina která dokáže zředit vteřinové lepidlo případně změkčit až rozpustit a na pětkrát jsem ho nanesl na lepidlo, nechal chvilku působit, po chvilce to zrosolovatělo a po vrstvách jsem vše postupně odstranil beze stop na povrchu sedačky, musíš mít trpělivost, ale jde to, prodávaj to v lepších drogeriích, OBI, Hornabach, Baumarkt atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaveloSK Vloženo 20. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Jasne, tento prostriedok asi vyskúšam. A ako si následne odstraňoval to lepidlo? Dákym ostrejším predmetom alebo si to stieral navlhčenou handričkou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Podle mě tam budeš mít stopu, ale třeba to nebude zas tak vidět... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WalkerT Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Žádný ostrý předmět, debonder jsem nanesl na papírový ubrousek a trošku ho nakápl na to zaschlé lepidlo, ubrouskem jsem to přikryl a nechal cca pět minut, no a po pěti minutách jsem tu zrosolovatělou vrstvu tím ubrouskem setřel a tak pořád dokola až dočista. A stopu mi to žádnou nenechalo, je otázka, zda lepidlo nerozleptalo vrchní vrstvu toho plastu na druhé fotce, tam by mohlo být něco vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaveloSK Vloženo 20. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 je otázka, zda lepidlo nerozleptalo vrchní vrstvu toho plastu na druhé fotce, tam by mohlo být něco vidět. A tohoto sa najviac bojím. Nielen na tej druhej fotke ale i na tej prvej. Uvidíme, kúpim ten prípravok a poskúšam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WalkerT Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Tak držím palce, pak dej vědět jak to čištění dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 10. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2012 bacha, těch debonderů se mnoho značek (co výrobce lepidla, to trochu jiný debonder) a některé leptají plast - předem na něčem vyzkoušet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.