Publikováno Červen 20, 201213 r Bývalý majitel mal veľmi zaujímavy cit pre detail a vkus, preto si evidentne presne do stredu palubovky (nad stredný výduch) nalepil tento okrasný emblém. Samozrejme stopy po sekundovom lepidle sú vidieť kade-tade a taktiež sa trocha z neho ušlo na plast pri výstražnom trojuholníku (viď fotky). Preto ma zaujíma, či si myslíte, že by som bol schopný (a v tom prípade AKO?) to dať nejako rozumne dole alebo radšej s tým nehýbať, aby som to celé ešte viac nedomrvil a tým si viac nesprznil celú palubovku. Príde mi to ako sekundové lepidlo - aj keď kludne sa môžem mýliť a môže ísť o nejaké iné.
Červen 20, 201213 r Mě se povedlo vteřiňák kápnout na koženou sedačku, tak jsem v OBI koupil tzv. debonder - odstraňovač vteřinového lepidla asi za 75,-Kč Je to čirá kapalina která dokáže zředit vteřinové lepidlo případně změkčit až rozpustit a na pětkrát jsem ho nanesl na lepidlo, nechal chvilku působit, po chvilce to zrosolovatělo a po vrstvách jsem vše postupně odstranil beze stop na povrchu sedačky, musíš mít trpělivost, ale jde to, prodávaj to v lepších drogeriích, OBI, Hornabach, Baumarkt atd.
Červen 20, 201213 r Autor Jasne, tento prostriedok asi vyskúšam. A ako si následne odstraňoval to lepidlo? Dákym ostrejším predmetom alebo si to stieral navlhčenou handričkou?
Červen 20, 201213 r Žádný ostrý předmět, debonder jsem nanesl na papírový ubrousek a trošku ho nakápl na to zaschlé lepidlo, ubrouskem jsem to přikryl a nechal cca pět minut, no a po pěti minutách jsem tu zrosolovatělou vrstvu tím ubrouskem setřel a tak pořád dokola až dočista. A stopu mi to žádnou nenechalo, je otázka, zda lepidlo nerozleptalo vrchní vrstvu toho plastu na druhé fotce, tam by mohlo být něco vidět.
Červen 20, 201213 r Autor je otázka, zda lepidlo nerozleptalo vrchní vrstvu toho plastu na druhé fotce, tam by mohlo být něco vidět. A tohoto sa najviac bojím. Nielen na tej druhej fotke ale i na tej prvej. Uvidíme, kúpim ten prípravok a poskúšam.
Červenec 10, 201213 r bacha, těch debonderů se mnoho značek (co výrobce lepidla, to trochu jiný debonder) a některé leptají plast - předem na něčem vyzkoušet.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.