Přejít na obsah

Chybějící zarážka proti bočnímu nárazu v řidičových dveřích


Václav Š.

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám asi problém. Dnes jsem uklízel v autě a jak jsem se ohýbal, všimnul jsem si, že ve dveřích řidiče schází takový ten bezpečnostní kolík (či zarážka), která omezuje vmáčknutí dveří do kabiny v případě bočního nárazu. Přitom v prahu je na něj připravena díra. Nejzajímavější ale je, že v pravých předních dveřích ta zarážka je (viz. přiložené foto).

Můžete se prosím podívat, jak to máte na svých Octaviích? Já mám totiž podezření, že tam tu zarážku zapomněli dát v servisu, když mi asi před dvěma lety vyměňovali právě dveře řidiče.

Díky moc.post-4297-0-22654400-1341478281_thumb.jppost-4297-0-90407000-1341478363_thumb.jppost-4297-0-55151800-1341478370_thumb.jppost-4297-0-92808100-1341478373_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to holt budu muset zaplatit. Když bych měl jet do toho servisu, kde to (pravděpodobně) zapomněli nasadit, tak to je celý den v háji a ještě mě to bude stát benzín, který nikdo nezaplatí. Takže mi to vyjde nastejno.

Nevěděl by někdo podle ETKY, kolik ten díl stojí a jak dlouho může trvat jej nasadit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zarážka slouží/la pro lepší rozloření síly při čelním nárazu ve chvíli, kdy se posunul sloupek, aby celá energie nešla jen na zámek, ale rozptýlila se i do prahu.

Byla vyřazena (BEZ NÁHRADY) z výroby kolem roku 2010 (15.3.10), MR11 už ji nemá ani tu díru do prahu. Nové dveře se kupují už bez ní. Postupem času se totiž zjistilo, že tuhost karoserie plně dostačuje. Takže pochybení servisu žádné není

A příště PROHY603 si ověř informace, než tu začneš mátst lidi blbostma, ještě že ten dotyčný nešel do toho servisu, byl by za blba :(

Editováno: , autor: rolbař
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rolbař: Díky moc za tvůj příspěvek, odhaduji, že jseš asi dobře informovaný. V tom servisu mi auto opravovali v prosinci 2010. Každopádně by mě zajímalo, jaký je pravý důvod vyřazení toho plíšku. Zdá se mi divné, že by po tolika letech výroby zjistili, že nemá žádný vliv na zlepšení pasivní bezpečnosti. Podle mě jsou za tím spíše úspory.

Ještě tedy pro můj klid a potvrzení rolbařova příspěvku moc prosím kohokoli, kdo je majitelem Octavie II modelového roku 2011 či novější, jestli by mohl vyfotografovat přední dveře a práh. Děkuju.

Editováno: , autor: Václav Š.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rolbař: Jo, máš pravdu. Díval jsem se ještě na fotografie z testů na auto.cz a skutečně došlo i u vozů VW k této modifikaci. Jaký to má vliv na pasivní bezpečnost si fakt nedovoluji odhadovat, ale snad to mají v automobilce dobře promyšlený.

Do servisu jsem chtěl vlítnout hned v pondělí. Ještě že máme to fórum a informovaný lidi na něm :D Díky všem za rychlé reakce :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...